A nők egész életükben hallgatják, hogy – a társadalom szerint – hogyan kellene élniük az életüket. Azok, akik nem szeretnének gyereket, különösen sok kritikát kénytelenek elviselni a döntésükkel kapcsolatban, főleg akkor, ha még azt is hozzá merik tenni, hogy nem, nem a karrierjük miatt. Bár a cikk erre nem tér ki, ha a nőnek van párja, a döntés közös, így a gyermekről való lemondásban is egyetértve döntöttek. A közhiedelemmel ellentétben teljesen normális, ha valaki úgy dönt, sem utódra, sem sikeres karrierre nem vágyik. Nőket kérdeztünk, hogy nekik mik a céljaik és miért nem a családalapítás az.

Forrás: bien.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Egyáltalán mért kell beleugatni bárkinek is abba, ki hogyan élje az életét. Mindenkinek egy élete, van, mért kéne úgy élnie, ahogy az másoknak felel meg, és nem neki. Békén kéne hagyni az embereket. Aki nem akar szülni azt éppen úgy, mint aki saját neméhez vonzódik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@Nyírfa: Azt írod, "ez a szabadság". MI a szabadság, szerinted? Fogalmazz egyértelműen!
Nyírfa
@Emmersson71: Jó. Kifejtés nélkül, tömören, a szabadság lényege: élni és élni hagyni. Miért érzem azt, hogy álproblémát csinálsz egy szóhasználatból, és evidenciákra kérsz magyarázatot?
Netán kötözködni van kedved? :)
Vagy itt található az uraság egy gyenge pontja?
Emmersson71
@Nyírfa: "a szabadság lényege: élni és élni hagyni"

De nem minden áron! Mások kárára semmiképpen sem.
Nyírfa
@Emmersson71: A szabadság és a tisztelet közé egyenlőségjelet lehet tenni. A szabadság és a felelősségérzet kéz a kézben jár. A szabadság az értelem, az intelligencia, az empátia és a szolidaritás kifejeződése. A szabadság megléte feltétele az önmegvalósításnak, a szeretetnek. A szabadság sosem korlátoz másokat, de a legszabadabb emberek képesek az önkorlátozásra.
A szabadság azonos az élettel, hát élj, valósítsd meg a legszebb álmodat, és szeresd azt, aki vagy, hogy szerethess másokat. Ha így teszel, nem kell attól tartanod, hogy bárki kárára létezel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.