Többek között ezt az ügyet kellett volna megbeszélnie a bizottságnak, ám a négy fideszes tagnak hirtelen halaszthatatlan közfeladatai lettek – ami azért furcsa, mert az ülés összehívását még ők kezdeményezték az előző héten.

A 444 cikke szerint a parlament honlapján található információk alapján szerdán ülésezne az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, a témája a közbeszerzések hatálya alóli mentesítése lenne bizonyos védelmi és biztonsági célú beszerzéseknek.

Egyből lefújta a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottsági ülést, miután kiderült, hogy az oroszok ki-be járnak a magyar külügy rendszerében

Fotó: Illusztráció/pixabaycom CCO

Emellett pedig lenne miről még tárgyalnia a bizottságnak, ugyanis a Direkt36 kedden hozta nyilvánosságra, hogy az orosz titkosszolgálatokhoz köthető hekkerek évek óta ki-be járkálnak a magyar külügy gépein, és nagyon valószínűsíthető, hogy hozzférhettek nemcsak magyar szigorúan bizalmas anyagokhoz, de NATO- és EU-dokumentumokhoz is. Az oknyomozó portál anyaga szerint ezekről Szijjártó Péter külügyminiszter már rég tudhatott addigra, hogy tavaly decemberben átvette Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől a Barátságért érdemrendet, de az elhárításért felelős szervek miatt a Belügyminisztériumban és a Fidesz-kormány magasabb szintjein is ismert lehetett a dolog.

Ám az ülésből nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz semmi. Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke a Klubrádiónak arról beszélt kedden este, hogy a Fidesz hívta össze az ülést (a közbeszerzési mentesítések miatt), az ellenzéki tagok jelezték is, hogy akkor várják az ülést, és meghívták a kibervédelmi intézet vezetőségét is, hogy számoljanak be a külügy rendszerét ért támadásokról. Erről ugyanis eddig nem hallottak titkosszolgálatoktól a nemzetbiztonsági bizottság ülésein, pedig kellett volna.

Csakhogy kedd délután – miután már napvilágot látott a direkt36 cikke és a bizottság ellenzéki tagjai meghívták a kibervédelmi központ vezetőségét is az üggyel kapcsolatban a szerdai ülésre – Halász János, a bizottság fideszes alelnöke azzal hívta fel Stummert, hogy mind a négy Fidesz-tagnak a bizottságban halaszthatatlan közfeladatai vannak, ezért mégsem lesz megtartva a szerdai ülés (a Fidesznek többsége van ebben a bizottságban is, hiába ellenzéki a bizottsági elnök). 

Forrás: 444.hu, klubradio.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez a mocsok átveszi a kitüntetést Lavrovtól akkor, amikor tudja, hogy sikeresen kémkednek az országunk ellen?
Vigyorogva, önelégülten???!!!
Micsoda aljadék egy népség!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@Béla333:Nem bújdokolni kellene,bojkottálni a Nemzetbiztonsági ülést,minél előbb tisztába tenni ezt az igen aggályos helyzetet!
Peller Anikó
Az oroszok ki-be járnak a spájzban jamega magyar külügymisztérium informatikai rendszerében. De, hogy ezt a romániai magyarok szégyenét nem képes elütni már egy csille.
Nyírfa
@Peller Anikó: 13.59

Ez is erdélyi? Egy büszke székely? :D:D:D
Lepényleső
...lehet akár megadott jelszóval?
(A nemzet biztonsága nekik tehát nem ér fel a választási elfoglaltsággal?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.