Mi itt Magyarországon figyelemmel követjük a Szlovákiában jelenleg zajló szokatlan belpolitikai eseményeket – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek szombaton.

Szijjártó: "Figyelemmel követjük a szokatlan szlovák belpolitikai eseményeket"
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond, miután állampolgársági dokumentumokat adott át Puskás Ferenc legendás labdarúgó unokájának és dédunokájának a Bozsik Arénában 2022. április 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

a hírek szerint az ellenzék vezetőjét börtönbe akarják küldeni, ezért most indokolt a szokásosnál is nagyobb és szorosabb figyelem.

A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a szlovák rendőrség különleges egysége, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) eljárást indított Robert Fico korábbi szlovák kormányfő, a jelenleg ellenzéki Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt elnöke valamint kormányának egykori belügyminisztere, Robert Kalinák ellen.

A két szlovák politikust bűnszövetkezet létrehozásával és támogatásával, hivatali jogkörrel való visszaéléssel, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsították meg.

Robert Fico szombaton sajtótájékoztatón a vádakat alaptalannak és politikai bosszúnak minősítette. 

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Milyen szép is lenne ha 1x nálunk is bekövetkezhetne 1 ilyen "szokatlan belpolitikai esemény". Duracelpeti, a demokrácia így működik normális országokban, nálunk viszont eltérően ettől, elég szokatlan módon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@csipetke: ...:)...téged már csak a négyévenkénti események éltetnek...:))
Csizmás Kond
...és ficó...amikor a nagykutyák közé tartozott nem győzte alázni magyarországot, a magyarságot, most hogy kitelt a bére azt hiszi, hogy ha valami kedveset mond el lesz minden felejtve...pedig tudott és bebizonyosodott dolog, hogy kutyából nem lesz szalonna
human
Valahol korrupt politikust fogtak.
Szijjártó: - Hmmm. Szokatlan.
ómió
Úgy látszik, ez a leszámolósdi ott "ajrópai érték"! Pont, mint a Benes dekrétumok! Hozzánk ilyesmiért már dübörögnének a "brüsszeli tankok"!
Lepényleső
...miképp lehet megelőzni a "tisztítótűzként" ismert számonkéréseket,letartóztatásokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.