Mi itt Magyarországon figyelemmel követjük a Szlovákiában jelenleg zajló szokatlan belpolitikai eseményeket – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek szombaton.

Szijjártó: "Figyelemmel követjük a szokatlan szlovák belpolitikai eseményeket"
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond, miután állampolgársági dokumentumokat adott át Puskás Ferenc legendás labdarúgó unokájának és dédunokájának a Bozsik Arénában 2022. április 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

a hírek szerint az ellenzék vezetőjét börtönbe akarják küldeni, ezért most indokolt a szokásosnál is nagyobb és szorosabb figyelem.

A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a szlovák rendőrség különleges egysége, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) eljárást indított Robert Fico korábbi szlovák kormányfő, a jelenleg ellenzéki Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt elnöke valamint kormányának egykori belügyminisztere, Robert Kalinák ellen.

A két szlovák politikust bűnszövetkezet létrehozásával és támogatásával, hivatali jogkörrel való visszaéléssel, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsították meg.

Robert Fico szombaton sajtótájékoztatón a vádakat alaptalannak és politikai bosszúnak minősítette. 

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Milyen szép is lenne ha 1x nálunk is bekövetkezhetne 1 ilyen "szokatlan belpolitikai esemény". Duracelpeti, a demokrácia így működik normális országokban, nálunk viszont eltérően ettől, elég szokatlan módon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""Persze, nem szólunk bele egy másik ország belügyébe, elvégre a Fidesz olyat sose csinál, de a szlovák nagykövetnek célszerű lesz készülni. Már írjuk a levelet, amivel berendeljük a színünk elé!""
Nessy
@namihami: A fidesznek szokatlan, hogy egy politikust is elítélhetnek azért, amiért másokat is!
lampa laz
Milyen szép is lenne ha 1x nálunk is bekövetkezhetne 1 ilyen "szokatlan belpolitikai esemény". Duracelpeti, a demokrácia így működik normális országokban, nálunk viszont eltérően ettől, elég szokatlan módon.
Gazella
Remélem hamarosan zsirháj és kakadu meg a slepjei is és a strómanok is biróság elé fognak kerülni..
Szóval figyeld a szlovák rendőrség munkáját..
kereső
Már megint "értetlen " vagyok. Mi a lóf@x köze van druzsba petruskának, a magyar kormánynak(ügyvezető kormányunk van- teljhatalommal, ez is egy világ kuriózum)egy másik független szuverén ország belügyeihez? Hmmmmmmmmmm? Fel nnem foghatom. Mert ki is ez a magát külügyminiszternek mondó- és annak tartó? Egy orbán szóvivő- aki nem mellesleg a pandémia idején 500 milliárdot költött el "védekezés" cimén. Hogy mire?? Azt nem tudja senki- csak ő és orbán.
Sámannus
Ja, ti csak visszamenőlegesen tövénykeztek, az még belefér mi?
division
@Gazella: Pali néni, te inkább ne gondolkozz:-)
Sámannus
Figyeljél kis tököm öccse, mert a lélegeztető máig csőd felé sodor bennünket, lebuksz még a vakcinával is jobb ha menekülsz Szibériába, mert itthon ha kilépsz az eu-ból a nyakadat is kitekerhetik érte.
Feró25
Itt Szlovákiában nem polt peti van és itt vannak következmények.
Nessy
@KisTehen: Remekül alkalmazta az elmúlt években pártunk és kormányunk, aztán pár év múlva kiderült, hogy alaptalanul. Csak addigra egzisztenciálisan tönkre tettek jó pár embert! Sőt meg nem történt dologért is börtön járt, mert "meg történhetett volna" . Sukoró ügy.
kereső
Nem az a lényeg, hogy az "ellenzék vezére", hanem az , hogy köztörvényes bűnöket követett el- nyomozás folyik ellene. A belügyminiszterét már le is tartóztatták. Mit nem lehet ezen érteni? Miért kell ebből politikai ügyet kreálni, és ez alapján beleavatkozni egy másik ország igazságszolgáltatásának munkájába.
És, ha már oly kényesek az itteni fideSs/putyinisták- van még egy felháborodni való. Gruevszkit- távollétében újabb köztörvényes bűnökben találta búnösnek a biróság, és +7 év börtönbüntetést szabott ki rá. Gruevszki ma is Magyarországon tartózkodik, miután a magyar hirszerzés kilopta Macedóniából.
csipetke
Miért érdekli ennyire a szlovák ellenzék madárfejű lajcsikát?Esetleg ha 4 év múlva (Isten segedelmével tényleg ellenzékben lesz a maffia) rájuk is ez vár?
Jozefina
Úgy gondolom szíjjártónak kihagy az emlékezete, vagy fogyatékos a történelmi ismerete. Talán azt kéne figyelnie és megtenni a szükséges lépéseket, hogy a szlovák kormány törölje még a mai napig is érvényes "Benes dekrétumokat" melyet az ott élő magyarok és németek ellen hoztak kollektív bűnösként megbélyegezve őket.
index.hu/kulfold/2022/02/16/benes-dekretumok-szlovak-allam-foldelkobzas-fiala-butora-janos/
"A rendszerváltást követő 30 év legsúlyosabb összetűzése 2010-ben történt, amikor a Fico-kormány úgy reagált az Orbán-kormány által hozott törvényre – amely megkönnyítette a külhoni magyarok állampolgárságért való folyamodását –, hogy megtiltotta a kettős állampolgárságot."
mandiner.hu/cikk/20210329_75_eve_szavaztak_meg_a_benes_dekretumokat
maszol.ro/kulfold/Benes-sotet-arnyeka-csondes-szlovak-foldrablas
Csizmás Kond
@csipetke: ...:)...téged már csak a négyévenkénti események éltetnek...:))
Csizmás Kond
...és ficó...amikor a nagykutyák közé tartozott nem győzte alázni magyarországot, a magyarságot, most hogy kitelt a bére azt hiszi, hogy ha valami kedveset mond el lesz minden felejtve...pedig tudott és bebizonyosodott dolog, hogy kutyából nem lesz szalonna
human
Valahol korrupt politikust fogtak.
Szijjártó: - Hmmm. Szokatlan.
ómió
Úgy látszik, ez a leszámolósdi ott "ajrópai érték"! Pont, mint a Benes dekrétumok! Hozzánk ilyesmiért már dübörögnének a "brüsszeli tankok"!
Lepényleső
...miképp lehet megelőzni a "tisztítótűzként" ismert számonkéréseket,letartóztatásokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.