A 444 készített interjút az egyik olyan orosz szerkesztővel, aki a maroknyi még valamennyire szabadon működő orosz médium egyikénél dolgozik – írja a Telex.hu.

Orosz újságíró: Orbánt Oroszország szövetségeseként mutatja be az orosz állami média
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Alekszej Kovaljov a Meduza újságírójaként idén el kellett, hogy meneküljön Oroszországból, mert ott törvény bünteti a munkájukat.

Twitterre március ötödikén az alábbi bejegyzést írta:

Soha nem gondoltam, hogy ide jutok, de el kellett hagynom Oroszországot, gyalog átkelve a határon az éjszaka közepén, a pánikszerűen összepakolt csomagommal a hátamon, a kutyámat húzva. Úgy érzem, becsapódott mögöttem egy óriási ajtó. A szüleimet is alig volt időm felhívni. Őrült idők.

Szerinte sokan azért hisznek inkább a propagandának Oroszországban, hogy ne kelljen szembenézniük azzal, hogy terrorista állam lett a saját hazájuk, és hogy minden hazugság volt, amit az elmúlt húsz évben hallottak. Azt mondta, Putyin célja Ukrajna elpusztítása, és ha ez nem lehetséges, akkor minél több helyrehozhatatlan kárt akar okozni az országban.

Egy másik Twitter-posztjában azt írta, "a munkája most az, hogy a saját országa háborús bűneit dokumentálja". A 444 arról is kérdezte, milyen háborús bűnök ezek?

Bucsa nevét már az egész világ ismeri. Olyan helyet kap a történelemben, mint Srebrenica vagy Aleppo, ez egy borzalmas mészárlás helyszíne. De ez nem egyedi eset volt.

- válaszolta. 

Úgy látja, Orbán Viktort egyértelműen szövetségesnek mutatja be az orosz állami média, és azt üzenik a nézőknek: Magyarország az EU-ban az, aki az oroszokkal van.

Bármi csúnyát mond Orbán Zelenszkijről, azt végtelenítve ismételgetik az orosz állami tévében

– mondta. További részletek a 444 cikkében.

Forrás: Telex, 444

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
ez jó

akkor biztonságban vagyunk

minket nem fog oroszország támadni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@ómió: jav: borsónyi agyadban. Hahaha
ómió
@Horizont: Üdvözöllek, Birka efftársnő! Én ómió vagyok! Még máig se érted, mit jelent, ha kusikálhatnékod van!? Vagy @kereső efftársaddal együtt kandikáltok ki a Böszme-ánuszból és az kettőtöknek túl szaros, pontosabban túl szoros, ami nulla értelmi képességedet már mínuszba téríti? A mocsokbolsi pofádról, azért, a böszmeszart ne feledd letisztogatni!
kereső
@ómió: Egysikú vagy nagyon. Mindenre csak egy válaszod van. Gyurcsáááááááááááány, meg efftárs, meg bolsi. Ezzel ki is merült a szókincsed. Gondolom, ez sem a tiéd- csak ezt irták a kockás papirra. Majd, ha érdemben is tudsz válaszolni- akkor folytatjuk. Ja, a bolsi- bolsevik, éppen többséget jelent.Az meg a fideSS.
ómió
@kereső: Megkaptad a választ! Nem az volt "egysíkú", hanem te magad, aki, úgy tűnik, nem tudtad követni! Nem szereted Böszme vezéretek "példázatait"? Nem csodálom! Akkor, biztos azért nem tudod összevetni az ő "ténykedését" a mával! Vagy csak a "múltat törölnéd már el végképp"? Amúgy meg, valóban! Ti bolSSik már a kezdet kezdetén a "többségnek" hazudtátok magatokat! Épp, ahogy most április 3. előtt is!
kereső
@ómió: Éppen most irtam- most zajlik a "múltat végképp eltörölni" korszaka. Hagyd már gyurcsányt/a böszmét. Ő a múlt- volt négy és fél éve . Nem tudom mit csócsáltok még most is ezen- ti tartjátok életben ezzel. persze ennek is megvan a maga oka- Gyurcsány az állandó ok a gyűlölködésre, a társadalom megosztására, kineveztétek minden baj okozójának- lehet, hogy eljuttok mostanság arra is, hogy putyin miatta támadta meg Ukrajnát, és Zelenszkij miatta védi a hont. Mert kell egy állandó "ellenség", akire mindent rá lehet fogni- főleg azokat a történéseket, amit ti magatok követtek el. Nincs már türelmem az aljasságaitokhoz, a hazugságaitokhoz, a falvédős magyarkodásotokhoz, az egész istentelen viselkedésetekhez- mindahhoz, amit ezzel az országgal tettetek- Gyurcsány miatt természetesen. Úgyhogy menjetek a jó büdös 3,14 csába, nincs veletek semmiféle "megbeszélni valóm" .
ómió
@kereső: Miért próbálod Böszme efftárs vezéreteket, mint a "múlt", a "felejtsük el" figuráját beállítani!? Így próbálsz neki falazni? Észre se vetted, hogy övé (még most is) a legerősebb ellenzéki frakció? Azt se, hogy "nyócév" után megint ő jött volna? És azt se vetted észre, amit egy hónappal a választás előtt mondott? Kb. azt, hogy, ugyan, Maki efftárs a "kapitány", ám a miniszterelnököt - ekkor még bízott a győzelemben - a parlament választja meg (ahol az ő frakciója lett volna bolsi győzelem esetén is a legerősebb), bőven azt sejtetve, hogy a miniszterelnök meg (akárkit "előválasztottak" is) majd az lesz, akit ő és a frakciója megszavaz! Szóval, mások által akármilyen abszurdum ráhazudását próbálnád is szavakba önteni, a "haladó baloldalon jelentősebb figura", nagyobb szarkeverő, aljasabb hazudozó máig sincs nála, hiába próbálsz itt helyette, védelmében, másokat hazugsággal, aljassággal illetni a magad "istenes" efftársi "viselkedésével"! Azt meg, hogy ki menjen a 3,14csába a választók harmadikán világosan megmondták nektek! Úgy látszik, azt se értetted meg! Ahogy a többi agysérült bolsi társad se!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.