A 444 készített interjút az egyik olyan orosz szerkesztővel, aki a maroknyi még valamennyire szabadon működő orosz médium egyikénél dolgozik – írja a Telex.hu.

Orosz újságíró: Orbánt Oroszország szövetségeseként mutatja be az orosz állami média
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Alekszej Kovaljov a Meduza újságírójaként idén el kellett, hogy meneküljön Oroszországból, mert ott törvény bünteti a munkájukat.

Twitterre március ötödikén az alábbi bejegyzést írta:

Soha nem gondoltam, hogy ide jutok, de el kellett hagynom Oroszországot, gyalog átkelve a határon az éjszaka közepén, a pánikszerűen összepakolt csomagommal a hátamon, a kutyámat húzva. Úgy érzem, becsapódott mögöttem egy óriási ajtó. A szüleimet is alig volt időm felhívni. Őrült idők.

Szerinte sokan azért hisznek inkább a propagandának Oroszországban, hogy ne kelljen szembenézniük azzal, hogy terrorista állam lett a saját hazájuk, és hogy minden hazugság volt, amit az elmúlt húsz évben hallottak. Azt mondta, Putyin célja Ukrajna elpusztítása, és ha ez nem lehetséges, akkor minél több helyrehozhatatlan kárt akar okozni az országban.

Egy másik Twitter-posztjában azt írta, "a munkája most az, hogy a saját országa háborús bűneit dokumentálja". A 444 arról is kérdezte, milyen háborús bűnök ezek?

Bucsa nevét már az egész világ ismeri. Olyan helyet kap a történelemben, mint Srebrenica vagy Aleppo, ez egy borzalmas mészárlás helyszíne. De ez nem egyedi eset volt.

- válaszolta. 

Úgy látja, Orbán Viktort egyértelműen szövetségesnek mutatja be az orosz állami média, és azt üzenik a nézőknek: Magyarország az EU-ban az, aki az oroszokkal van.

Bármi csúnyát mond Orbán Zelenszkijről, azt végtelenítve ismételgetik az orosz állami tévében

– mondta. További részletek a 444 cikkében.

Forrás: Telex, 444

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
szövetségese??? az azért túlzás, inkább csak nyalonca! =))
Nyírfa
Helyes, verjétek csak a szögeket a koporsójába!
Németh István
Hát igen sokkal inkább az legyen mint a moslék usa-soros-eu barmok nyalója! Különben az Orbánnál az egyenes az egyenes, nincs kanyar se jobbra, se balra! Magyarország megy menjen csak előre az egyenesben! Vagy nem ezt akarjátok barom állatok?@Nyírfa: @csak úgy...: @RonaGyuri: mint a gyuri a seggemmel - ha hagynám a nyalonckodást!!
csak úgy....
fura figura ez a viktor! elöször kiüldözi (játszásiból) az országból a ruszkit,oszt kapja magát és hü szövetségese lesz neki ! :) -vajon hány szövetségese lehet még orbánnak,aki hisz neki és bízik benne?
csak úgy....
@simmering73: kár,hogy nincs rajta farzseb..
csak úgy....
@KisTehen: te 30 év múlva is csak csurcsányozni fogsz? mint az ovisok..
orsos vendel
orsos ??? mire jo ez a "karlendites ??? valakire emlekeztet...
fergeteg
Örüljünk neki. Egészségünkre.
Nem szántunk be mindent. 5 év múlva is jól jön az Orbán kormánynak egy erős keleti szövetséges.
Varsó már eljátszotta magát. Katsiszky addig ábrándozik a halott testvéréről,hogy az országát
teszi atomcéllá.
Galway
@fergeteg: @fergeteg: @fergeteg: Ej-ej! Katsiszky? Az meg ki?
Netán Jarosław Aleksander Kaczyński lengyel elnök?

Kedves olvasóink! Önjelölt külpolitikai szagértőnket élvezhettük!
Uriel
@KisTehen: Te istentelen orbánista, neked még hányszor kell leírni, akkor a világ még úgy tudta, hogy Putyin normális?
A másik: Putyin szövetségeseket keresett, de Gyurcsányt nem tudta "beszervezni", mint a bonszáj Cézár gazdádat.

Persze játszhatod tovább a fideszes gyökeret... Ja, neked nem kell eljátszanod.
kereső
Üzenet a múltból:
"A pártelnök hangsúlyozta, hogy nem kellene megengednünk az utánunk következő fiataloknak, hogy miután a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot.

Mint mondta, a Fidesz nemzedéke azt üzeni a jövőnek, hogy nem azért mutattak ajtót bizonyos dolgoknak – az oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak – hogy azok most az ablakon visszamásszanak.

“Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy visszamásszanak az ablakon” – fogalmazott.

Orbán: az olaj keletről jön, de a szabadság nyugatról "

Orbán 2007. pártja megalakulásának 19. évfordulóján.
kereső
Az oroszok nem visszamásztak az ablakon, hanem orbán szélesre tárta nekik az ország ajtaját- és nyitogatja számukra Euróoa ajtaját is. Meddig még???
Uriel
@fergeteg: @KisTehen: Ti istentelenek, felvarrtátok már a felső ruháitokra a narancssárga "Z" betűt, hogy meglehessen különböztetni titeket az utcán?

Az van, hogy ha a ruszki megtámadják bármelyik NATO országot, automatikusan a részesévé válunk a háborúnak - az oroszok ellenségeként!
Ez darabra meg van nektek?
kereső
@KisTehen: 16:41, csak aztán gyurcsány "pária " lett- fogni valót nem talált rajta az fszb-igy nem volt mivel zsarolni. Eladni meg, nem adta el magát és az országot, mint orbán. Orbán megtette- még 2009-ben, akkortól "daragija druzsba".
justhpeter
Köztudomású tény, hogy a kolostormalac Putyin csicskája.
fergeteg
Uriel ! Azért eszkalálódott ez a háború idáig,mert a Amerika,az Unió,a NATO szinte beleállt Oroszországba. Nem hagyták a két körön kívüli szláv népet,hogy saját maguk forgassák le a harcukat.
De az amerikai fegyvergyárak nagy urak. Amerika nagy csődör.
Migráció-vírus-háború kitervelt Európa rombadöntő hadművelet.
Amikor előre látni,hogy pár év múlva ezek a nagy országok sorban állnak az orosz energiakoncért.
Addig meg beledöglenek a mifájtánk.
fergeteg
A történelem Orbánt pár év múlva magasba emeli,a nagy államférfiak sorába.
Macskaszem
Orbán nem Oroszország szövetségese, hanem Putyler csicskája.
Uriel
@fergeteg: Ha a történelem szemétdobjának csúcsára gondoltál, akkor valóban magasan lesz
division
@Pálinkás Pál: Pont mint Gődény, a vele egyetértőkkel együtt...
csak úgy....
@fergeteg: ugye te is kisegítö suliban diplomáztál mint a shikari? :)
fergeteg
Pálinkás Pál ! Te zsidóbolsevista tróger. !
Ennyi vagy, te eltiporni való. Az ilyenek ellen tartunk hetente gyakorlatot.
Erősebbek leszünk mint az bizonyos légió.
Sikerülni fog, a miénk nem megy Ukrajnába záhonyon keresztül.
tudode
A pénz beszél a kutya ugat:
.
----- Váratlanul hatalmas orosz hitelkeretet ígért igért Vlagyimir Putyin Orbán Viktornak egy magyar vasúti projektre
propeller.hu/itthon/3805296-orbant-oroszorszag-szovetsegesekent-mutatja-be-orosz-allami-media
-----------------
.
!!!
verőce21
@KisTehen: (16:41) Gratulálok! Feri & Putyin!
Szerelem első látásra...! :)

Háááááá...Hááááááááááá...Hááá...! :)
verőce21
@KisTehen: (20:29) hogy bensősőségesen érezzék egymást az elvtársak!
Nem tudom Brezsnyev-csók csattant-e közöttük...? :)
Nessy
Lehet megsértődni, lehet örömködni. Nem kellett túl hosszú idő a "Ruszkik haza", az 1989. Hősök terén elhangzott beszédtől a jelenlegi nagy orosz barátságig. Akár a "térdre csuhásoktól" a jelenlegi státusz kereszténységig. A liberális internacionálétó a szélső jobbig Igaza van az orosz médiának, Orbán Putyin jó barátja, és az unióban a védelmezője!
Cucika
Ezt mindig is tudtuk, hogy Orbán Putyin kutyája. Csak azt nem értem hogy viszonyul a Natohoz és Brüsszelhez? Ilyen a kettős kém? Lehet éppen e kettős státusznak köszönhető, hogy még nem lépett be a háborúba Putyin oldalán?
Pálinkás Pál
@fergeteg: kinek ugatsz kisköcsög?...a zsírdisznó ducéd, meg ti is hamarosan mentek a levesbe...
kereső
A két marhától érdeklődöm, hogy mikor irt az orosz sajtó arról, hogy GYurcsány putyin szövetségese? Kérem a linkeket, bizonyitékokat. És kérem továbbá azt is- ahol Gyurcsány Ferencet emlegetik együtt orosz maffiózókkal, és megvesztegetéssel- 1 millió német márkával, vagy 7 millió usa dollárral. Mert lehet ám örömködni, hogy mi volt 2007-ben. Az idő viszont nem állt meg itt- hanem , 2009-től eljutottunk 2022-ig, amikor is egy egész Európát érintő háborús helyzetben teljesen beigazolódott, hogy orbán árulóvá vált. Elárulta Magyarországot- az 1989-es rendszerválást, elárulta a V4-et, elárulta Európát/NATO-t, elárulta a 200 ezer Kárpát-aljai magyart. Már mindenkit elárult a keleti nyitással, és azzal,hogy Magyarországot az orosz kémek központjává tette. A két marha meg jön toto kutyával- mintha itt megállt volna az idő, és ezalatt a 15 év alatt, putyin és vele együtt orbán az igéretes demokratikus vezetőből- nem egy náci diktátorrá fejlődött volna.Ezek a tények elvtáársak- a boci Moszkvában, a verőce meg lukasenka scheggében- a két diktatúra kiszolgálója. Jó pénzért persze.
kereső
És orbán , a fideSS, a kormány mindezt becsomagolta piros-fehér-zöldbe, megbecstelenitve a magyar trikolórt .

" S a sirt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül,
S a nemzetek szemében gyászkönny ül".
kereső
@Maccska: Lexarom!!! De nem vált árulóvá. És amikor ez történt- az egész világ putyin kegyeit kereste, mert azt mutatta, hogy ,Oroszország egy demokráca lesz a vezetése alatt, és Európa szövetségese. Hát nem igy lett.- ez nem egy konstans állapot, miért nem érzékelitek a változásokat? Leragadtok egy kiragadott pillanatnál. Nem is értem, miért kell ezt magyarázni- persze ti orbánra is úgy tekintetek, mint az 189-90-es orbánra. Pedig hol van már az akkori önmagához képest.
kereső
@Maccska: Mondom lexarom- alant ott van a válaszom, és nem óhajtom tovább gereblyézni a vizet. Ti csak néztek, de nem láttok- .
Pálinkás Pál
@Maccska: azt a töketlen magyar ellenzék mondta..remélem az unió megembereli magát...ha az akarat megvan 1 hét alatt el lehet takarítani a csúti cigányt..
telegdilaci
@Maccska:A kis köcsög Mátéka miért nem a gazdájával foglalkozik hiszen Ő tette lehetővé a Gáz függőségünket,az Oroszoktól! folytatni kellett volna a Déli áramlat építését amely lehetővé tette volna hogy más csatornákon keresztül is jöhetne Gáz,nem függenénk ilyen nagy mértékben az Oroszoktól!
kereső
@Maccska: 07:42 Érdekes dátum ez a 2009. 2009 novemberében Gyurcsány már nem kormányfő, és nem mszp elnök. - ekkor találkozik Moszkvában putyinnal, magánemberként.
2009 november-Szentpétervár , ekkor találkozik orbán és putyin- putyin , mint orosz miniszterelnök, és orbán akkor még "ellenzéki" párt elnök- aki már zsebében érezheti a 2010-es választási győzelmet.
Szivesen olvasnám erről a találkozóról a fideSS frakció közleményét- mert itt, és ekkor változott meg orbán hozzáállása putyinhoz, oroszországhoz-éés az orosz energiához- 2010 gyakorlatilag első lépése volt az orbán kormánynak, a "keleti nyitás".
Hol a közlemény?
kereső
Leginkább a szélsőjobboldaliak, az oltásellenesek és az összeesküvés-elméletekre fogékony emberek vevők az orosz propagandára, de nem ők, hanem Orbán Viktor hangolta át a Fidesz szavazótáborának jelentős részét az orosz kapcsolat és Putyin hívévé.
ómió
Biztos, mert "EU-konforman" mi is elítéltük az orosz agressziót!
kereső
@ómió: NEM!! Ti "eukonforman"a háborút itéltétek el, nem az orosz agressziót, és főleg nem putyint. Igy kell elhajlitani a valóságot- ugye orbán/putyin csicska???!!!
Pálinkás Pál
@Maccska: majd nyerünk...te büdös bunkó...az 50 IQ pont felettiek undorodnak tőletek...kivel nyertetek?...a cigányhordával,meg a vidék analfabéta részével...
ómió
@kereső: Böszme-csicska idiótaként így kell hazudnod? Volt egy külön EU-s elítélés meg volt egy külön magyar? Szabadnapot kaptál az elmeosztályról?
kereső
@ómió: Mi van putyin schegge lyuka orbánoddal együtt? Megártott a noha? Figyelj kiscsira- a háború általános elitélése nem egyenlő az agresszor, területrabló gyilkos állam és vezetője elitélésével. Márpedig orbán azt mondta" elitéljük a háborút"- úgy általában. Talán meg kellene tanulni magyarul, mielőtt itt epét hánynál. És hagyd abba a böszmézést, a böszme soha nem lett az ország árulója, ellentétben orbánnal. Ti meg ebben búnsegédek és bűnrészesek vagytok. Habonyrogánkubatovval együtt.
Clavigo
@ómió: Sötét vagy,,mint a belsőzseb.
ómió
@kereső: Most meg azzal a nohával jössz, ami a te eszedet vette el? Mindig másra hazudnátok magatokat, vagy csak a Böszme-ánuszból kikandikálva óbégatsz mindig baromságokat!? Az EU "testületileg" (minden tagállam nevében) - érted, faszfej(?) - elítélte az orosz agressziót és a háborút is, aminek mi is részesei vagyunk! Netán már azt kell a "Zorbánra" hazudnotok, hogy ő azt megvétózta?! "Szólj", ám, mert erről "lemaradtam"! Neked - úgy látom - értened kéne megtanulnod, de belátom, agyatlanságoddal az nem lehet könnyű! És efftársilag az meg nyilván "naccerű", hogy Böszme vezéred "soha nem lett az ország árulója"! Akkor, az évekig tartó népzsebelését, az ország államcsődbe döntését, azt, hogy elkúrta meg (a hatalomért) hazudozott évekig "reggel, éjjel meg este", a határon túliak kitagadását, a szemkilövetését, az állami vagyon elkótyavetyélését, ezeket te efftársilag mind "hazafiúi cselekedeteknek" tartod, ugye!? Miközben másokat bűnsegédnek meg bűnrészesnek hazudsz? És a Lenin szobor még sosem szakadt rád!?
ómió
@Clavigo: Kongó fejed sötétjéből te mindenkit sötétnek látsz? Nem semmi kórod van!
ómió
@Horizont: Üdvözöllek, Birka efftársnő! Én ómió vagyok! Még máig se érted, mit jelent, ha kusikálhatnékod van!? Vagy @kereső efftársaddal együtt kandikáltok ki a Böszme-ánuszból és az kettőtöknek túl szaros, pontosabban túl szoros, ami nulla értelmi képességedet már mínuszba téríti? A mocsokbolsi pofádról, azért, a böszmeszart ne feledd letisztogatni!
kereső
@ómió: Egysikú vagy nagyon. Mindenre csak egy válaszod van. Gyurcsáááááááááááány, meg efftárs, meg bolsi. Ezzel ki is merült a szókincsed. Gondolom, ez sem a tiéd- csak ezt irták a kockás papirra. Majd, ha érdemben is tudsz válaszolni- akkor folytatjuk. Ja, a bolsi- bolsevik, éppen többséget jelent.Az meg a fideSS.
ómió
@kereső: Megkaptad a választ! Nem az volt "egysíkú", hanem te magad, aki, úgy tűnik, nem tudtad követni! Nem szereted Böszme vezéretek "példázatait"? Nem csodálom! Akkor, biztos azért nem tudod összevetni az ő "ténykedését" a mával! Vagy csak a "múltat törölnéd már el végképp"? Amúgy meg, valóban! Ti bolSSik már a kezdet kezdetén a "többségnek" hazudtátok magatokat! Épp, ahogy most április 3. előtt is!
kereső
@ómió: Éppen most irtam- most zajlik a "múltat végképp eltörölni" korszaka. Hagyd már gyurcsányt/a böszmét. Ő a múlt- volt négy és fél éve . Nem tudom mit csócsáltok még most is ezen- ti tartjátok életben ezzel. persze ennek is megvan a maga oka- Gyurcsány az állandó ok a gyűlölködésre, a társadalom megosztására, kineveztétek minden baj okozójának- lehet, hogy eljuttok mostanság arra is, hogy putyin miatta támadta meg Ukrajnát, és Zelenszkij miatta védi a hont. Mert kell egy állandó "ellenség", akire mindent rá lehet fogni- főleg azokat a történéseket, amit ti magatok követtek el. Nincs már türelmem az aljasságaitokhoz, a hazugságaitokhoz, a falvédős magyarkodásotokhoz, az egész istentelen viselkedésetekhez- mindahhoz, amit ezzel az országgal tettetek- Gyurcsány miatt természetesen. Úgyhogy menjetek a jó büdös 3,14 csába, nincs veletek semmiféle "megbeszélni valóm" .
ómió
@kereső: Miért próbálod Böszme efftárs vezéreteket, mint a "múlt", a "felejtsük el" figuráját beállítani!? Így próbálsz neki falazni? Észre se vetted, hogy övé (még most is) a legerősebb ellenzéki frakció? Azt se, hogy "nyócév" után megint ő jött volna? És azt se vetted észre, amit egy hónappal a választás előtt mondott? Kb. azt, hogy, ugyan, Maki efftárs a "kapitány", ám a miniszterelnököt - ekkor még bízott a győzelemben - a parlament választja meg (ahol az ő frakciója lett volna bolsi győzelem esetén is a legerősebb), bőven azt sejtetve, hogy a miniszterelnök meg (akárkit "előválasztottak" is) majd az lesz, akit ő és a frakciója megszavaz! Szóval, mások által akármilyen abszurdum ráhazudását próbálnád is szavakba önteni, a "haladó baloldalon jelentősebb figura", nagyobb szarkeverő, aljasabb hazudozó máig sincs nála, hiába próbálsz itt helyette, védelmében, másokat hazugsággal, aljassággal illetni a magad "istenes" efftársi "viselkedésével"! Azt meg, hogy ki menjen a 3,14csába a választók harmadikán világosan megmondták nektek! Úgy látszik, azt se értetted meg! Ahogy a többi agysérült bolsi társad se!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.