A kormány célja a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése, ehhez elengedhetetlenek az olyan intézkedések, mint például a távhőkassza pozitív egyenlegének megőrzése – közölte Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

Kormánydöntés született a "rezsicsökkentés megvédésére"
Fotó: MTI/Faludi Imre

A közlemény szerint az orosz-ukrán háború hatására egész Európában radikálisan emelkednek az energiaárak, ennek következtében a távhőkasszába befolyó összegek már nem fedezik a szolgáltatók által benyújtott igényeket,

ezért a kormány a büdzsé 7,5 milliárd forintos bővítéséről döntött.

Emlékeztettek: a kormány korábban a tavaly október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej legmagasabb árát. Az élelmiszerárstopot a napokban két hónappal, július elsejéig hosszabbították meg.

Az ITM beszámolt arról is, hogy a fogyasztóvédelmi szakemberek az elmúlt időszakban mintegy kétezer boltban végeztek helyszíni ellenőrzést, 203 esetben tártak fel mulasztásokat.

Felsorolásuk szerint 137 üzlet alkalmazott a hatóságinál magasabb árat, az esetek több mint felében az étolajat kínálták az előírtnál drágábban. A hatóság mostanáig 167 mulasztóra szabott ki összesen több mint 32 millió forint bírságot.

A legnagyobb tételt, 1,8 millió forintot kétszer rótták ki nemzetközi áruházláncok Fejér megyei egységeire. A legsúlyosabb szankcióval sújtott üzletek egyik érintett termékből sem tartották készleten a rendelkezések szerinti mennyiséget – írták.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@drrotf: Szerintem meg ez az egész árstop, meg rezsicsökkentés egy marhaság, olyan szinten fog ez még visszaütni, hogy akik most ennek örülnek padlót fognak majd amikor vége lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
A büdzséből való kiegészítés azt jelenti, hogy olyan adófizetők pénzéből is támogatja az állam a távhő szolgáltatást, akik azt nem veszik igénybe.A szolgáltatás költsége nem csökkent, csak más fizeti meg annak az árát, nem az aki igénybe veszi.
division
@drrotf: Szerintem meg ez az egész árstop, meg rezsicsökkentés egy marhaság, olyan szinten fog ez még visszaütni, hogy akik most ennek örülnek padlót fognak majd amikor vége lesz.
teuton
Ez az egesz rezsirizsa meg arstop egy nagy hazugsag, ugyanaz, mint korabban a központi "artamogatas" volt. Mivel a vilagpiaci arat minden orszagnak meg kell fizetni, ezert trükkösen bizonyos dolgokat olcsobban adnak el belföldön, hogy ne lazongjon a nep. (Tele hassal nem megy senki az utcara tüntetni, ez egy regi politikai ökölszabaly.) Tehat az egyik zsebböl megy az adoforint a masikba, az egsz csak egy trükk, aki a 2. elemit elvegezte, annak ez a matek erthetö nAmikor mar nem tarthato fent a költsegvetesböl az ar-egyensuly, akkor jön a kormany bejelentese, hogy "a vilagpiaci arak begyürüztek az orszagba"... Az 50 ev felettieknek ez ismerös kell legyen...
Pálinkás Pál
@division: ritka, de most egyet értek veled..
kereső
@division: Vedd hozzá a kamatstoppot, meg az egész csok hiteles átvágást.
Eladott Ország
„Drága Erzsébet-utalvánnyal kiszúrt szemű, a kormány napi jótéteményeitől félvak, a propagandától félsüket, csirkefarháton és ’igazicsillagmentestitkosközpénzbőltámogatottcsíkisörön’ rágódó, a rezsicsökkentést csont nélkül benyelő honfitársaim! A kormány rezsicsökkentéses rizsája egy orbitálisan nagy kamu! Direkt nektek találták ki és meg is nyertek vele egy választást. Közben lenyúlják azt a pénzt, amit az Unió azért adott, hogy szigeteljétek a házaitokat, cseréljétek le a fűtési rendszereket és akkor nem Rezsiszilárddal kellene feküdni, kelni, hanem valóságosan és hosszútávon a felét kellene fizetni a mostaninak. Ha ráadásul még tudnátok napelemet, hőszivattyút is beszereltetni, akkor tovább csökkenne a költségetek. De nem tudtok szigetelni, mert alacsonyak a bérek, nem telik ablakcserére, a falak szigetelésére, tetőfelújításra. A jóságos kormány a lenyúlt ingyenpénz helyett ad nektek hitelt, amit vissza kell fizetni. Már akinek van miből visszafizetni. Nem tudtok megújuló energiaforrásokat sem bevonni, mert a kiépítése drága, a plusz adókkal terhelten még drágább, a megtérülés lassú, nektek pedig nincs pénzetek , mert alacsonyak a bérek és magasak az adók. Az ÁFA például minden vásárlásnál 27 százalékkal növeli a kiadásotokat. Tehát marad nekünk Paks2 és Putyin barátsága, az államosított energiaszektor és a háttérben zsírosodó elvtársak, a rohadtmagas ÁFA, a huzatos ablakkeret, a falakon és a tetőn át kiszökő meleg, a horror számlák, amiknek a hátuljára rá van írva, hogy a jóságos kormány mekkora alamizsnát dob a családi asztalunkra azért, hogy örök időkig őket válasszuk. A legsiralmasabb az, hogy ez még működik is.”
Ha tényleg ötödáron kapja Magyarország az orosz gázt, akkor ezért még mit kérnek cserébe?! Ha ilyen olcsón kapjuk akkor ugye a fogyasztók is jelentős árcsökkenést tapasztalnak majd? „Pelikán elvtárs egyszer majd kérünk magától valamit...”...
ómió
Hát, ez megint nem "efftársi"! Ők a spekuláns-árakat "szeressék"!
tudode
Az un. jótékony állam ezzel a "kormánydöntéssel" kiállította a bizonyítványát!
.
Miért is?

Amiatt, mert a sportra, ezen belül üresen kongó stadionokra elköltött több mint háromezer milliárd forrás legalább a felét a geotermikus energia hasznosítására költötte volna, különös tekintettel a klimaválságra, nem kellene bibelődnie, védeni a semmire nem való "rezsicsökkentéssel"
.
---- Bődületes pénz: 3566 milliárdot költött sportra az Orbán-kormány
mfor.hu/cikkek/makro/boduletes-penz-3566-milliardot-koltott-sportra-az-orban-kormany.html
-------------------
.
Nevezetesen:
.
----- Hazánk geotermikus nagyhatalom (lehetne)
tudas.hu/hazank-geotermikus-nagyhatalom-lehetne/
.
"""
A megújuló energiaforrások közül – nap-, szél-, vízenergia, stb. – jelenleg az egyik leggazdaságosabb a geotermikus (jelentése: Föld hőjéből származó). Hogy miért? Mert hosszú távú előnyei jóval meghaladják, hátrányai pedig bőségesen alulmúlják a többi ágazatét."""
-----------------
.
Nincs egybről szó, mint arról, hogy a háztartásoknak energiaköltsége a geotermikus energia felhasználásán túl napkollektor felhasználásával költségmentes lenne az energiaköltsége, a mezőgazdasági felhasználásról nem is szólva!
.
---- Nagyon olcsó fűtés . Ez csak egy a geotermikus fűtés előnyei közül
energiatudatosotthon.hu/geotermikus-hoszivattyu-elonyei/
------------------
.
Őfélesége a kormányalakítással összefüggésben kormányát a XXI. század kihivásának megfelelően állítja össze kormányát
.
----- 2022.04.29. - Áder János magyar köztársasági elnök felkérte Orbán Viktort kormányalakításra
www.youtube.com/watch?v=gzgpS8bZoeU
-------------------
.
Ahhoz képest, hogy 17. éve SS módon forgatja a kormány kerekét azzal nem lehet illetni, hogy halad a korral, mivel leragadt ott, amikor
.
----- Megették az őzek Orbánék borsóját
hvg.hu/itthon/20141018_nem_volt_furdoszobajuk_orbaneknak
----------------------
.
Tanulj tínó, ökör lesz belőled!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:21 ☻ Mert az olcsó gáznak is ára van. És a légteret nyitva hagyod nekem. Miért nem vette észre a NATO légvédelmünk az orosz drónt ami Zágrábig ment?! Azóta a horvát légteret a franciák őrzik, nem a magyarok!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275580080_1301088113704426_1571524006396813531_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=fyA_HWHVvTwAX96NRs6&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_y4qkdl6Ada9dRHfYiHF3CfuH4Bw9EXuGZMlVzieiybQ&oe=6271DDA0
kereső
Eddig is sikeresen megvédtétek szijjártó péter feszitett viztükrú medencéjének kellemes hőfokon tartását- havi 300 ezer?? a kompenzáció? Meg a budi sarkában felépült stadion gyep fútésének kompenzációját. Meg hatvan.-pusztáét, meg rogán ceciia fűtési, világitási és viz felhasználásái kompenzációját. Meg mészárosét, csányiét, a havonta tiz milliókat kereső focistákét. Csak Mari néniét nem sikerült, a havi 240 Ft-os kompenzációval, meg a falusi pékekét, kisboltokét.
Pági
@kereső: "Mari"néni rájuk szavazott, oldja meg a problémáját!
tudode
Bocs!

A 9.24-es hsz-emnél a link kinyithatatlan.

---- Nagyon olcsó fűtés . Ez csak egy a geotermikus fűtés előnyei közül

---- Nagyon olcsó fűtés . Ez csak egy a geotermikus fűtés előnyei közül

energiatudatosotthon.hu/geotermikus-hoszivattyu-elonyei/
--------------------
.
Ezzel szemben jönnek ezek a XX, században leragadt "rezsicsökkentésükkel" ezek a szakbarbár országLÓk!
.
Írja ezt ezt 87. évét taposó matuzsálem!
Toller Béla
---és ha már minden állami kézben, állami finanszírozással megy, akkor az egészet adjátok oda mészárosnak, vagy egyenesen orbán apjának ! Fel lesz találva a speciális magyar kommunizmus ! Totál szétdúlva minden, ami gazdaságnak nézett ki korábban ! Hja, és a legkisebb vita nélkül !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.