Magyarország vezetése egész egyszerűen nem reagál a háború sújtotta ország kérésére.

Hiába kéri Ukrajna a magyar állam segítségét, még információkat sem vagyunk hajlandóak átadniMTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

A nepszava.hu információi szerint a magyarországi ukrán nagykövetség arra kéri a magyar kormányt, hogy adjon tájékoztatást az országba érkező menekültekről, ehhez pedig nevezzenek ki egy kapcsolattartót. A kormányzat azonban nem is reagál a kérésre.

Ljubov Nepop nagykövet szerint a pontos adatok az állandó kapcsolattartást a menekültek ügyeinek kezelése és jogainak biztosítása miatt lenne fontos – írja a 444.hu. Kapcsolattartó hiányában azonban a nagykövetség csak a Külgazdasági és Külügymisztérium (KKM) diplomatáitól, a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs titkárságától, a Belügyminisztérium illetékes szerveitől és a rendőrségtől tudják összehálózni az információkat.

Nagykövetségünk többször kérte, hogy küldjenek rendszeres tájékoztatást, de legutóbb április 12-én a KKM-től kaptunk hivatalos jegyzéket, amely szerint február 24-e óta 537 393 ukrán állampolgár lépett Magyarország területére, 14 399-en kérelmeztek menedékjogi eljárást, s közülük 3 779 fő kapta meg a menedékes státuszt

– mondta el a képviselet a nepszava.hu-nak. – „A 12-i közlés szerint a magyar hatóságok addig 9464 érkezőnek biztosítottak szállást, ám azt nem tudják megmondani, hogy közülük hányan ukránok, mert, „adatvédelmi okokból nem tartják nyilván az elhelyezettek állampolgárságát.”

Hozzátartozik még, hogy ezek a számok nem stimmelnek a rendőrség oldalán közzétett határt átlépő menekültek számával, de azzal sem, amit Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mondott a kormányinfón.

Forrás: nepszava.hu, 444.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Milyen egy ócska, kicsinyes "homokban játszó" külügyönk van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@izéke: Hogy mivel zsarolhatják őket? Pl. azzal, hogy ha nem mennek haza, az otthon levő családtagjaikat (férj, szülők, testvérek, stb.) bebörtönzik, kivégzik... A gyerekek nekik is kellenek.
Gyurka80
@Eladott Ország: Te gyengeelméjű! A cikk is és én is az ukrán vezetőkre írtam, nem a menekülőkre.Te miért nem mész "egy normális (nyugat) európai országba.", mindenkinek jobb lenne!
Csizmás Kond
@kereső: ...szerinted melyik ország készit teljes statisztikát az ukrán menekültekről ?...és amúgy miért érdekli őket hogy ki hova menekült ?...miért nem a békét próbálják helyreállítani ?
Németh István
Ejnye urak, kedves qentle-manusok miért is egymást szapulja magyar mikor ugyan arról beszél!? megmondom, mert képtelen gondolkozni! Az egyik úgy beszél általánosságban , hogy nem tudni ki, mi mellett vagy ellene áll! A másik meg azt látja, hogy pont ezért őt nézik hülyének! Ez az amit ugatok, hogy nem rébuszokban kell beszélni! Nem beszarva, hogy "ezt a faszit most aztán megcsíptük és kinyírjuk, felnégyeljük, lukon csapjuk stb.- ez fszista (jól írtam!!!) NEM csak azért köne érthetően és egyértelműen fogalmazni, mert hogy ne mellé beszéljünk! Aztán van ám még egy rejtelmes célja is ennek > mégpedig értelmet, jobbító értelmet adjon a vélemény nyilvánításnak. És!!! most a lényegre > az ukránok nem kellenek, de a cigányok főképpen nemezeknek ultimátum kell vagy visszamennek,vagy tovább mennek! Dolgozni nem fognak csak a nyakunkon élősködnek tehát vagy -vagy más megoldás nincs! Na most az a felvetés, hogy "ember" az nem áll meg az esetükben mert ők cigányok! tetszenek érteni!? Az ember értelmes lény, élni akar lehetőleg tisztességesen, dolgozik a családjáért él! Ez viszont nem rájuk vonatkozik és ez nem rasszizmus! Ez ténykérdés!
kereső
@Csizmás Kond: Nem az a kérdés, hogy miért? Hanem az a nagy kérdés, hogy miért nem működik együtt a magyar kormány/külügy az ukrán nagykövettel? Ha, nem egy pökhendi, fennhéjázó toporzék bitoorolja a külügyi bársonyt, hanem egy Martonyi ül abban a székben- ez fel sem merülhetett volna.
A béke helyreállitása ügyében fordulj bizalommal putyinhoz, és orbán viktorhoz.
Csizmás Kond
@kereső: Szerintem azzal zsarolni egy szomszédos országot hogy a saját országát sanyargassa mert ő háborúzik...hát kinek hogy...én szarok az egész ukrán bagázsra...az oroszra is azonkívül hogy kell a gáz mert anélkül baszhatjuk...és ki hogy akarja úgy veszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.