Magyarország vezetése egész egyszerűen nem reagál a háború sújtotta ország kérésére.

Hiába kéri Ukrajna a magyar állam segítségét, még információkat sem vagyunk hajlandóak átadniMTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

A nepszava.hu információi szerint a magyarországi ukrán nagykövetség arra kéri a magyar kormányt, hogy adjon tájékoztatást az országba érkező menekültekről, ehhez pedig nevezzenek ki egy kapcsolattartót. A kormányzat azonban nem is reagál a kérésre.

Ljubov Nepop nagykövet szerint a pontos adatok az állandó kapcsolattartást a menekültek ügyeinek kezelése és jogainak biztosítása miatt lenne fontos – írja a 444.hu. Kapcsolattartó hiányában azonban a nagykövetség csak a Külgazdasági és Külügymisztérium (KKM) diplomatáitól, a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs titkárságától, a Belügyminisztérium illetékes szerveitől és a rendőrségtől tudják összehálózni az információkat.

Nagykövetségünk többször kérte, hogy küldjenek rendszeres tájékoztatást, de legutóbb április 12-én a KKM-től kaptunk hivatalos jegyzéket, amely szerint február 24-e óta 537 393 ukrán állampolgár lépett Magyarország területére, 14 399-en kérelmeztek menedékjogi eljárást, s közülük 3 779 fő kapta meg a menedékes státuszt

– mondta el a képviselet a nepszava.hu-nak. – „A 12-i közlés szerint a magyar hatóságok addig 9464 érkezőnek biztosítottak szállást, ám azt nem tudják megmondani, hogy közülük hányan ukránok, mert, „adatvédelmi okokból nem tartják nyilván az elhelyezettek állampolgárságát.”

Hozzátartozik még, hogy ezek a számok nem stimmelnek a rendőrség oldalán közzétett határt átlépő menekültek számával, de azzal sem, amit Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mondott a kormányinfón.

Forrás: nepszava.hu, 444.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Milyen egy ócska, kicsinyes "homokban játszó" külügyönk van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabó11
Nem is kell velük foglalkozni, mert a kérés az ő nyelvükön az, hogy kell. A köszönömöt meg hírből sem ismerik.
kereső
Milyen egy ócska, kicsinyes "homokban játszó" külügyönk van.
Csizmás Kond
" hogy adjon tájékoztatást az országba érkező menekültekről,"
...nem szégyellik magukat ? mire kell nekik az , hacsak nem visszaélésekre...
...még ki sem másztak a szarból de máris a bosszu forog a fejükben. Ha volna némi becsületük megköszönnék, hogy segíti az állam a hibás politikájuk áldozatait de nekik az tótul van.
kereső
@Csizmás Kond: Talán bele gondolhatnál, hogy egy állam tisztában szeretne lenni azzal, hogy hol vannak és milyen körülmények között az állampolgárai- és ezt csak azért teszi, mert törődik velük. A magyar kormányt nem érdekli, hogy az állampolgárai merre és hol élnek szerte a világban- csak akkor keresi meg őket, ha pénzt akar rajtuk behajtani- jogtalanul.
Nessy
Tisztelt hívek! Ameddig "csak" szavazni jöttek át az ukránok, semmi bajuk nem volt velük. Most, hogy a háború miatt segítséget kérnek, most a menekültek segítségét az állandóan szapult civilek, a határ menti kis önkormányzatok,, az adományozó emberek oldották meg az elején, és oldják meg zömében ma is! ők lesznek azok, akik az uniós pénzből nem sokat fognak látni!
vacsi
@kereső: Messze nincs igazad! A hozzánk menekülőkről nem is szabad adatokat kiadni, éppen az ő védelmükben. Ha ők úgy döntöttek, hogy hozzánk menekülnek, akkor a bizalmukat is belénk vetették - és ennek meg kell felelnünk.
izéke
@vacsi: de ezek az emberek nem az ukránok elől menekülnek...gondolom ha putyin kéri ugyanezen adatokat,orbán aranytálcán nyújtaná át
kereső
@vacsi: Nem adatokat személyi adatokat kértek- hanem, hogy ténylegesen hányan érkeztek, maradtak-e, vagy mentek tovább-és mi volt az uti céljuk. Ez minimális információ. És igen, ha maradtak- azokról bővebb információ. A magyar kormány és kér információkat állampolgárairól, ha veszélyeztetett helyzetben vannak. Márpedig az ukrán menekült- aki háborús övezetből menekül- veszélyeztetett. És , ha már úgy döntöttek , hogy itt maradnak az ukrán nagykövetségnek kötelessége segiteni a gyermekek tanulását, a felnőttek munkába állását. Nem hiszem, hogy ennek belátása olyan nagyon megerőltető lenne agyilag. És ebben igenis együtt kellene működni a magyar és az ukrán államnak-a nagykövetség segitségével. Na, de ha valaki arra van trenirozva a magyar politika által, hogy most aztán gyűlöljük a megtámadott áldozatot, akkor felejts el minden normalitást. De kell az eu-s száz milliárd, a gyakorlatilag semmit sem nyujtó "államnak".Nem igazán "dicsőség" manapság magyarnak- magyar embernek!!! lenni, mert vannak számosan, akik gondolkodás nélkül szajkózzák a közmédia által terjesztett orbáni retorikát.
Eladott Ország
Sajnos ilyen egy bűnöző cigány kormánya/állammaffia és politikai prostituált bandája!
Orbán kormány 2022. A nagy pénzrablás 5. évadja következik. Szuper sikeres csapat. Csak előre mint a kosok. Tolvajok gyülekezete! Na erről kèszítsen filmet az Elkurtuk redezője! Tuti kassza siker lesz!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278933569_2070478096490247_3857792904951055061_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=xkoPaLxBXEcAX_ZBk8l&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-MEKwBS2v1Bruu8aDEECSvn36oRhiyGqrkz8AEiCCMQA&oe=6277B277
ómió
A menekültjeik ellátása nem elég? Miért nem akkor képeznek "adatokat", amikor a saját állampolgáraik kilépnek az országukból?
vacsi
@kereső: Én nem így látom a helyzetet. Nem tudom, hány éves vagy, emlékszel-e a szocializmusra, amikor a disszidensek családtagjait itthon akkor is meghurcolták, sokszor lehetetlenné tették, ha csak pl. unokatestvérek voltak. Mi van akkor, ha a kapott információt az ukrán kormány az otthonmaradottakkal szembeni megtorlásra használja? Ha velük zsarolja a menekülteket? Szerintem, ha úgy döntenek, hogy itt maradnak, itt akarnak élni, beilleszkedni - akkor a magyarok is segítik a gyerekek tanulását, a felnőttek munkába állását. Ebben ugyan mit segíthet az ukrán kormány?! Én nem gyűlölöm a megtámadott áldozatot, éppen a menekültek érdekében ez a véleményem. Pedig nekem nem kellenek az EU-s milliárdok.
vacsi
@izéke: Persze, nem az ukránok elöl - de aki menekül, az nem örül annak, ha az adatait bárkinek kiadják. A menekülő nem bízik senkiben.
Nessy
Nem tudom, ebben az adat titkolásban mi a meglepő? Hiszen a magyar adatszolgáltatás, minket magyarokat érintő közérdekű adatait is sok esetben úgy kell kiperelni a felettes hatóságoktól!
Nessy
@vacsi:nem név szerinti adatokat, hanem összesítő számokat kérnek. Ha a rendőrség leírja, hogy 9638-an érkeztek ukrán menekültek az elmúlt napban, abban sem szerepel személyes adat!
Málna
@Nessy: Kaptak összesítő számokat. Ott van a cikkben.
Nessy
@Málna: Miután ezek a számok nem stimmelnek a rendőrség oldalán közzétett határt átlépő menekültek számával, de azzal sem, amit Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mondott a kormányinfón, így ezeket ex hasibusz írhatta le egy harmadik szereplő.
kereső
@vacsi: Ne haragudj, de hogy lehetséges összehasonlitani a két helyzetet- amikor a szocializmust épitő Magyarországról illegális határátlépéssel(disszidálva) megpattant valaki, és mostani ukrán helyzetet, amikor milliók menekülnek el életüket féltve egy háború elől, és egyáltalán nem illegálisan. Az összes többi magyarázatod, meg már csak a hibás kiindulóponti -amelyben összehasonlitod a két teljesen eltérő élethelyzetet-képzelgésed.
Málna
@Nessy: Persze, hogy nem stimmelnek az adatok. Vannak például, akik visszafordulnak, hazamennek. Számoltassák őket a saját határőreikkel. És akkor pontos adatokat kapnak.
Eladott Ország
@vacsi: És az nem zavar, hogy a bűnöző román cigányod a "nagy testvér" mindent tudni akar?! Ha elmegyek egy hétre nyaralni azt miért kell Orbánnak tudnia?!
“Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.”
( József Attila)
A vendégek adatait ezentúl nem kézzel kell felvenni a bemutatott iratokból, hanem digitálisan. Eddig is léteztek már olyan szkennerek, amelyek képesek beolvasni az útlevelek és igazolványok adatait, de kötelezővé csak most tették a használatukat. Az előírás szerint kézzel csak azokat az információkat pötyöghetik majd be a szálláshelyadók, amiket a bemutatott okmány, például személyi igazolvány vagy útlevél nem tartalmaz. Így például az érkezés és távozás idejét.
Németh István
Nem, hogy nem adnék semmiféle információt, hanem elzavarnám a nagykövetet, az ukrajnai magyar követséget konzuli szintre visszahívnám. Csak és kizárólag magyar érdekeltségű, elsődlegesen csak és kizárólag polgári ügyvitellel, ügyintézésekkel foglalkozhatna, a jelző rendszere fenntartásával, azonban semmiféle más diplomáciai tevékenységet nem folytathatna!
Mindenféle eddigi adományt, követelésként az uránokkal szemben érvényesíteni kell! Le kell zárni a határt és csak kizárólag a magyar anyanyelvű és lehetőleg csak a kettős állampolgárokat átengedni ! Moslék állatok ég hogy itt tüntetnek, követelődznek! A moslék lengyeleket is azonnal kiutasítani! Mit képzelnek ezek hol a kurva anyjukba vannak!??? nem az internacionálé érvényesítése folyik >> nem vállunk nemzetközi prédává!!! Ponyemáj gecik!???
Németh István
hat te zsiga ezek ottan minden cigánybúl van, ezek a munka elül menekülnek! jajjjj Szűz Mária idesanyám, hogyan van ez??? lácsintod meggyüttek a markecolósok!?
Pálinkás Pál
a rendőrökön kívül fehér embert nem látok...
izéke
@vacsi: de ezek az emberek nem akartak elmenekülni,a legtöbbje nő és gyerek,ugyan mire lehet őket kényszeríteni? Az otthon maradt rokonaik vagy harcolnak,vagy meghaltak.Ha harcolnak,az az ukrán államnak jó.Ha meghaltak,azzal hogyan lehet zsarolni???Tipikus magyar hozzáállás :(((
Gyurka80
@sgl: Ukránoknak szól a közmondás amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten! Jobb ha qssba maradnak még a választást is megpróbálták befolyásolni!
Eladott Ország
@Gyurka80: ma, 13:29 ♦ Az ukránok túlnyomórészt csak átutazóban vannak itt, mennek tovább egy normális (nyugat) európai országba. Itt csak a "barna lábú" kárpátaljai magyarok maradnak, mert legalább kapnak háromszori étkezést és szállást.
vacsi
@izéke: Hogy mivel zsarolhatják őket? Pl. azzal, hogy ha nem mennek haza, az otthon levő családtagjaikat (férj, szülők, testvérek, stb.) bebörtönzik, kivégzik... A gyerekek nekik is kellenek.
Gyurka80
@Eladott Ország: Te gyengeelméjű! A cikk is és én is az ukrán vezetőkre írtam, nem a menekülőkre.Te miért nem mész "egy normális (nyugat) európai országba.", mindenkinek jobb lenne!
Csizmás Kond
@kereső: ...szerinted melyik ország készit teljes statisztikát az ukrán menekültekről ?...és amúgy miért érdekli őket hogy ki hova menekült ?...miért nem a békét próbálják helyreállítani ?
Németh István
Ejnye urak, kedves qentle-manusok miért is egymást szapulja magyar mikor ugyan arról beszél!? megmondom, mert képtelen gondolkozni! Az egyik úgy beszél általánosságban , hogy nem tudni ki, mi mellett vagy ellene áll! A másik meg azt látja, hogy pont ezért őt nézik hülyének! Ez az amit ugatok, hogy nem rébuszokban kell beszélni! Nem beszarva, hogy "ezt a faszit most aztán megcsíptük és kinyírjuk, felnégyeljük, lukon csapjuk stb.- ez fszista (jól írtam!!!) NEM csak azért köne érthetően és egyértelműen fogalmazni, mert hogy ne mellé beszéljünk! Aztán van ám még egy rejtelmes célja is ennek > mégpedig értelmet, jobbító értelmet adjon a vélemény nyilvánításnak. És!!! most a lényegre > az ukránok nem kellenek, de a cigányok főképpen nemezeknek ultimátum kell vagy visszamennek,vagy tovább mennek! Dolgozni nem fognak csak a nyakunkon élősködnek tehát vagy -vagy más megoldás nincs! Na most az a felvetés, hogy "ember" az nem áll meg az esetükben mert ők cigányok! tetszenek érteni!? Az ember értelmes lény, élni akar lehetőleg tisztességesen, dolgozik a családjáért él! Ez viszont nem rájuk vonatkozik és ez nem rasszizmus! Ez ténykérdés!
kereső
@Csizmás Kond: Nem az a kérdés, hogy miért? Hanem az a nagy kérdés, hogy miért nem működik együtt a magyar kormány/külügy az ukrán nagykövettel? Ha, nem egy pökhendi, fennhéjázó toporzék bitoorolja a külügyi bársonyt, hanem egy Martonyi ül abban a székben- ez fel sem merülhetett volna.
A béke helyreállitása ügyében fordulj bizalommal putyinhoz, és orbán viktorhoz.
Csizmás Kond
@kereső: Szerintem azzal zsarolni egy szomszédos országot hogy a saját országát sanyargassa mert ő háborúzik...hát kinek hogy...én szarok az egész ukrán bagázsra...az oroszra is azonkívül hogy kell a gáz mert anélkül baszhatjuk...és ki hogy akarja úgy veszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.