A Pesti Srácokon publikált véleménycikkében arról írt: szerinte újra kellene gondolni az általános hadkötelezettség visszavezetését. 

Válaszolt a Honvédelmi Minisztérium Schmidt Mária hadkötelezettségről szóló felvetésére

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Schmidt Mária cikkében úgy fogalmazott:

„Folytatnunk kell az egészségügy, az oktatás és a honvédelem reformját. Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni.) Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt ott folyik a határainkon”.

Az ATV felkereste a Honvédelmi Minisztériumot, hogy megtudja: mit gondolnak a javaslatról, egyetértenek-e vele. Ezt a választ kapták: 

"Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával.”

Forrás: atv.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Schmidt Mária egyik kezével a múltat írja, a másikkal a jövőt. A jelen valahogy mindig kimarad neki. Csak én látom úgy vagy tényleg gond van a "látásával" ennek a "hölgynek"?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Mindig igy kezdik. Egy balfek bedob egy tervezetet, ami vegul torvenyerore emelkedik
namihami
""Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt indítani!""
Na, a lényeg ez. A ""konzultáció!"" Így lehet a haveroknak ismét 6-7 millárdot ODAkonzultálni. Kis pénz, de a munka se sok...
És a várható eredmény úgyis mellékes. (lásd ""nemátalakító pénzkidobó"" akció)
Yoda69
@kereső: pontosan, a fideSS mar korabban is bedopbta ezt a temat.
drrotf
Nem konzultáció kell ilyen súlyú kérdések eldöntéséhez hanem népszavazás .Ha eredménytelen vagy érvénytelen lenne a népszavazás, akkor a kérdést el kell vetni!
Nyírfa
Kezdődik.
Aki hajlandó katonaként eltölteni fél-egy évet, az pluszpontot kap az egyetemi felvételinél.
Téglát téglára raknak, ahogy szokták.
Eladott Ország
Schmidt Mária egyik kezével a múltat írja, a másikkal a jövőt. A jelen valahogy mindig kimarad neki. Csak én látom úgy vagy tényleg gond van a "látásával" ennek a "hölgynek"?
Jozefina
Bandzsa Mariskát kéne a lövészárokba küldeni??!!! Valami hiányérzete van bizonyára!!?? Volt már egy w. mariskánk. Úgy látszik nekik a lövészárok a kielégítő!!??
justhpeter
Nyírfa álláspontját osztom azzal, hogy a folyamat még csak az elején tart és Schmidt Mária nem bírt a szervilizmusával és előreszaladt.
Eladott Ország
Ha bevetjük az interkontinentális ballisztikus Dózsa Lászlót akkor bármi sikerülhet. Dózsa László (1942-) egyszerre hét Schmidt Máriát elégített ki. Nem lennék az ellenség helyében. Halszagú Mária (1942 - ) Schmidt Luxus Mária évek óta szinte egyetlen nőként szerepel a leggazdagabb magyarok százas listáján, tele van, mint a déli busz.
A Terror Háza Múzeumot, a XX. Század Intézetet, a XXI. Század Intézetet, a Habsburg Történeti Intézetet, a Kommunizmuskutató Intézetet, valamint a Kertész Imre Intézetet működtető alapítvány a jegyeladásból tavaly 758 millió forintot termelt. Ezt Orbánék megfejelték 5,5 milliárd forinttal. Ennyivel támogatta az állam Schmidt Mária alapítványát tavaly. Pontosabban nem Orbánék támogatták, hanem a mi adóforintjaink kerültek ide. Luxus Marika azonban nem szőrös szívű, így nem csak ő, hanem az alapítvány kuratóriumi tagjai is jól kerestek. Tegyük hozzá hogy Schmidt amúgy is milliárdos vagyonokkal rendelkezik , akar jelképes tiszteletdíjért is folytathatna a magyar kultúra ellenes romboló munkáját de azért jó lehajolni még egy kis apróért. És még azt is tegyük hozzá, hogy az se úgy kereste meg, hogy tudott valamit, hanem úgy, hogy politikus [email protected] dörgölte a seggét. A gyerek ránézett az anyjára és azt mondta inkább a fiúk. Azért neki is csurog szépen a közpénz! Hogy a vitéz Mága bazseváljon neki, a temetésén.
kereső
@Nyírfa: Mi nem küldjük a fiainkat háborúba, mint azt az ellenzék tenné- szólt a trottyos gatyás béke galamb.
vacsi
Ez az agyalágyult nő a saját gyerekeit, unokáit is ilyen sorsra szánja? Vagy csak a nép gyermekét?...
Nyírfa
@kereső: Nekem Orbán békemantrájáról csak egyféle békegalamb jut eszembe, az a sunyi, lapos, amilyen ő maga is.
Hol van sgl, hogy számon kérje az ellenzéken, miért nem üti le ezt a magas labdát?
Nyírfa
@Jozefina: Ugyanez jutott nekem is az eszembe: hogy egy retardált Marisunk már volt, de úgy látszik, hogy minden korban megterem az utánpótlás.
Nyírfa
@justhpeter: 14.43

Egyetértek azzal, hogy egyetértesz velem. Mit szólsz, mekkora az összhang? :)))
justhpeter
@Nyírfa: Az összhangra tekintettel javaslom kössünk fegyverszünetet - mint Lázár Márki-Zayyal - vagy mégjobbat, meg nem támadási egyezményt.
kereső
@Nyírfa: És az ellenzék, hol van? Miért nem üti le ezt a magaslabdát? Ki a hülye???,
Nyírfa
@justhpeter: Oké, a megnemtámadási tetszik, de építsünk bele valamilyen garanciát, hogy egyikünk se rúghassa fel, mint tették ezt anno, hol a németek, hol az oroszok, hol a magyarok. Bocs', ez utóbbi az örök barátság egyezménye volt.
Legalább olyannyira gránitszilárdságúak voltak mint a NER alaptörvénye.
Nyírfa
@kereső: 18.17

Istenem, már sgl sem pótolhatatlan! :)))
Nyírfa
@justhpeter: 18.13

Jut eszembe: Ez a Lázár-Márki-Zay fegyverszünet még tartogat néhány fejezetet, úgy hiszem. Kíváncsi vagyok a fejleményekre, istenuccse, nem kicsit!
magyar1
Kezdheti a saját gyerekeit küldje katonának, vagy nincs neki?
surdilloFUJT
@Eladott Ország: Az agyával van baj!a kerekek összekeveredtek!!!
kereső
@Nyírfa: Hogy hol az ellenzék? Hát, a patyomkin házban játsza a demopkráciát. Kedveskedik orbánnak a "szabad mandátumával"- amely az eskü letétele után már nem köti a választóhoz. Úgy is viselkednek- elfelejtettek mindent,amit a kampányban mondtak. Nem érdemes velük foglalkozni. Magunkra hagytak bennünket- kölcsön kenyér meg visszajár. Egyetlen percet nem érdemelnek tovább az életemből. Nem foglalkozom velük. "finita la comedia".
Nyírfa
@kereső: A Párbeszéd kitalálta, hogy költségmegtakarítás gyanánt ne legyen népszavazás a Fudanról, helyette a kormány vonja vissza az egyetem létrehozásáról szóló határozatát.
Timike kétségkívül jó ember, haladó szellemű, de könyörgöm, ne politizáljon, mert lassan úgy érzem, hogy sült galamb hozzá. Nem tudom, hol él, hol élnek ezek az emberek, de, hogy valamit nem érzékelnek a jelen racionalitásából, az nyilvánvaló.
Nem mellékesen az összes párt magára hagyta Ákost, egyedül semmire nem lesz képes.
Újabb hírlevél jött a DK-tól, ezúttal Klára jegyezte, erről is leiratkoztam, nem kell a rizsa. Némi ellentmondás van aközött, hogy leírtam a DK-t, de Klárát most is alkalmasnak tartom miniszterelnöknek, de hát ilyen az élet, összetett.
Amúgy határozottan megkönnyebbültem, hogy nem kell izgulni értük, és, amikor bukik a IV. Orbán-kormány, elvárom, hogy az újban ne kapjanak pozíciókat sem a fideszesek, sem a díszellenzéke.
rbela
És hova vonuljanak be a hadkötelesek? Laktanyák már nincsenek, ill. csak a földig lerombolva

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Fontos felhívást tett közzé a rendőrség
Itthon - 2022. September 24., 15:40
Fontos felhívást tett közzé a rendőrség
Újabb hídfoglalós tüntetés készülődik
Itthon - 2022. September 24., 15:12
Újabb hídfoglalós tüntetés készülődik