"Miután ránk tették a bilincset, egy vezetőszárat rákötöttek, és úgy húztak minket, mint a kutyákat. Kérdeztem, hogy miért visznek be, vagy hogy mit csináltam, és hogy hagyjanak békén. Azt mondták, hogy pontosan jól tudom, hogy most miért visznek be. Semmi konkrét választ nem kaptunk az egész bentlétünk alatt, bármit kérdeztünk" - Az eljárás még három hónapig tartott azután, hogy kiengedték az ártatlan gyerekeket az őrizetből. Azóta megszüntette a nyomozást a rendőrség - írta az index.hu. A kamaszok a Magyar Helsinki Bizottság segítségével most pert indítottak a rendőrség ellen, bocsánatkérést és sérelemdíjat várnak.

Forrás: naphire.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az igazi botrány - persze maga az eljárás is vérlázító - az az, hogy pereskedni kell azért, hogy elnézést kérjenek és kártérítést fizessenek!
AS persze a kontextus, hogy mindeközben a korrupcióban lebukottakkal milyen udvariasan bánnak! =))
RonaGyuri
az igazi botrány - persze maga az eljárás is vérlázító - az az, hogy pereskedni kell azért, hogy elnézést kérjenek és kártérítést fizessenek!
AS persze a kontextus, hogy mindeközben a korrupcióban lebukottakkal milyen udvariasan bánnak! =))
Nyírfa
Fiatalon elnyert tapasztalat.
Elkerülve az általánosítást, annyi mindent tett már azért a magyar rendőrség, hogy a bizalom nullára olvadjon, hogy értelmes ember már nem is pályázza meg az állásaikat. Az iskolázatlan, műveletlen jelentkezőlk pedig szó nélkül fogják eljátszani a nekik szánt szerepet.
Azt kívánom, hogy a Helsinki Bizottság közreműködésével a fiúk pereljék le a gatyát is minden érintettről, és történjenek meg a felelősségre vonások.
Emmersson71
@Nyírfa: Nálam már eleve -2-es szintről indul minden kék. Sajnos annyi rossz tapasztalatom volt velük, miközben soha semmilyen módon nem ütköztem a törvénnyel :(

Ma reggel egy igazán ingerültbe futottam bele. Egy parkoló egyik végében posztolt, ahol feltúrták a területet. A parkolóba simán be lehetett hajtani bringával, csakhogy a munkálatok miatt kvázi zsákutca volt. Egy másik kerékpáros szitkozódások közepette megpróbált a szalagok alatt átslisszanni, de a kék üvöltözni kezdett vele, hogy "mi nem elég világos a lezárásoooon?! Persze a bringás társam közölte, hogy a "faxért nincs kinn a másik végén egy tábla"...stb.
Miután elment beszéltem a rendőrrel. Mondtam, hogy teljesen megértem az ő problémáját, miszerint szarért-húgyért kell minden egyes arra guruló kerekezőnek elmagyarázni, hogy nem erre, hanem arra. Aztán mondtam, hogy pont azért, mert rohadtul utálnék minden arra tévedővel foglalkozni, én bizony kitennék egy táblát (feliratot vagy cetlit) a túlvégre, és csak az annak ellenére behajtóknak üvölteném le a haját. Mindezt nyugodtan, együttérzőn és mosolyogva - miközben bennem is a "qrva anyádért nem lehet jelezni, hogy erre megszívod, gyökér!" gondolat motoszkált.
Emberünk fogta a rádiót és beszólt valamelyik kollégájának, hogy tábla kell...

Most rám nem jellemzően nem engedtem ki a gőzt, de most így volt jobb...
El kell fogadnunk, hogy az utcán szolgáló kékek nem feltétlenül a legélesebb kések a fiókban .)
Nyírfa
@Emmersson71: Célt értél, és ez nagy dolog. Meg is rázom a kezed. :)
Remélhetőleg a rendőrnek lett egy jó napja (órjája) a fellépésed nyomán, és akár tanulhat is belőle.
Emmersson71
@Nyírfa: Büszke is vagyok :) Mert inkább beleállok és az nem jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.