Több uniós tagállam szerint ideje elgondolkodni az orosz olajexportra kivetett szankciók elhalasztásán annak érdekében, hogy legalább a javasolt szankciós csomag többi részét életbe lehessen léptetni, írja a Bloombergre hivatkozva a 444.hu.

Orbán Viktor ellenállása miatt az EU elhalaszthatja az olajembargót

Fotó: Facebook

Az EU legújabb szankciós csomagja részeként az orosz olajexportot is betiltaná, és bár Magyarország ez alól 2025-ig mentességet kapna, Orbán Viktor megmakacsolta magát, és mereven elutasítja – írja a 444.hu.

Orbán azzal érvel, hogy a magyar olajiparnak hatalmas költségekkel járna az átállás más olajforrásra. Ez annyiban igaz, hogy az orosz olaj olcsóbb, mint a nyugaton irányadó Brent könnyűolaj, és a Mol finomítói kapacitásai az orosz Ural olaj feldolgozására vannak optimalizálva, ezek átállítása pedig több száz millió dolláros költséggel járna. Ugyanakkor a Molnak a legfrissebb jelentése szerint a hatósági benzinár ellenére is 833 millió dollár volt az adózás, kamatfizetés és amortizáció előtti árbevétele 2022 első negyedévében, vagyis ezt a beruházást, amivel lényegében örökre leválhatna az orosz olajról, pár havi bevételéből fedezni tudná.

Forrás: 444.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Egyértelmű, hogy a maffiózó csak arra játszik, hogy keresztbe tegyen az Unió olajembargójának.
És nem Magyarország érdekében, hanem a saját, önző, hazaáruló, tolvaj mocskos érdekében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: @Maccska: tibim,te egy tudathasadásos marha,aki itt éli a szánalmas életét mert nincs senkije!
csak úgy....
@Shikari: tibim,te hülyén fogsz meghalni!
magyar1
Legalább van aki észre téríti az elbutult megvezetett unios vezetőket.
magyar1
@Maccska: Akkor a lengyelek azért veszik a szaudi olajat?
drrotf
Mi lesz ha ezek után jönnek az oroszok?Majd ők fenyegetnek, hogy elzárják az olaj és gázcsapokat, hasonlóan ahhoz ahogy Finnországgal történt.Ha belépsz a NATO-ba , illetve nem fizetsz rendesen akkor nem kapsz villanyáramot.Ezzel az olaj függőséggel ami kialakult az európai államok és az oroszok között mindkét fél zsarolhatja a másikat, fenyegethet, és ez nem igazán jó helyzet!
bence
@Maccska: ! Mit nevezel többségnek ? A kisebbséget ?! A nagy többség úgy kerüli orbánt mint a leprást ! Erre aztán van miért büszkének lenni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.