Takács Péter lesz az egészségügyért felelős államtitkár a területet felügyelő Belügyminisztériumban – írja több forrásból megerősített információk alapján a MedicalOnline.

Takács Péter lehet az új egészségügyért felelős államtitkárFotó: Takács Péter, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatója a Szerencsejáték Zrt. támogatásáról tartott sajtótájékoztatón a Szent László Kórházban 2020. auguztus 25-én. A lottótársaság a járványügyi védekezést segítő speciális eszközök és berendezések beszerzéséhez nyújt 150 millió forintos támogatást három budapesti kórháznak. MTI/Balogh Zoltán

Takács Péter eddig az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyetteseként dolgozott. Ezt megelőzően egy évig vezette az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt megbízott főigazgatóként. Az intézménynek korábban, 2015-2017 között finanszírozási osztályvezetője és járóbeteg-ellátási igazgatója is volt.

További részletek itt olvashatóak.

Pintér Sándor szerdán az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti meghallgatásán azt mondta, hogy az egészségügy a tárcája irányítása alá kerül, jó kezekben lesz az ágazat. Pintér a meghallgatáson azt mondta, hogy

az egészségügy jelenleg nem teljesít megfelelően ahhoz, hogy az egészségesebb idő hosszabb legyen. Ezt mindenféleképpen javítani kell megelőzéssel és jobb szervezéssel.

A MedicalOnline úgy tudja, hogy Pintér Sándor, mint egészségügyért is felelős miniszter számos más jelölt közül,

hosszas mérlegelést követően választotta a Belügyminisztérium irányítása alatt álló OKFŐ helyettes vezetőjét az államtitkári pozícióra, amelyre múlt hét óta folyt a casting.

Forrás: MedicalOnline, Telex

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
lenne mit változtatni! épp most vendég az eusp.hu-n az egyik legjobb magyar bringás: hetek óta vár egy vizsgálatra, hogy folytatni tudja!!! =))
csak úgy....
oszt hány hónap egy idöpont mostanság?
"az egészségügy jelenleg nem teljesít megfelelően ahhoz, hogy az egészségesebb idő hosszabb legyen." -hány éve van kormányon a fidesz?
justhpeter
Minden duma csak terelés. Márciusban kértem időpontot a szemészetre és kaptam szeptember 15.-re. Vagyis 6 hónap várakozással. Miről beszél akkor Pintér ? Ha nem lenne ilyen szuper a szervezés, akkor ez 1 év is lehetne ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.