Januárban erre még nem került sor.

Megszavazták maguknak a fizetésemelést a ferencvárosi képviselők Ferencváros/Facebook

A ferencvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén többek között a saját tiszteletdíjukról is tárgyaltak. Az előterjesztés szerint azért volt szükség a képviselői fizetések rendezésére, mert 2014 óta nem rendezték a bérüket – írja a telex.hu.

Végül az ülés során 12 igennel és 5 tartózkodóval megszavazták maguknak a magasabb tiszteletdíjat.

Az elfogadott döntést visszamenőlegesen kell alkalmazni, január 1-től. Baranyi Krisztina polgármester szerint ez jogilag nem elfogadható, ezért a Kormányhivatalnál is bejelentést tett. A Kormányhivatal erre alapozva még megsemmisítheti a döntést.

A lap szerint mostantól a képviselői fizetés a mindenkori minimálbérből indul ki. A képviselők a minimálbér (jelenleg 200 ezer forint) 100 százalékát kapják, a bizottsági tagok annak 180 százalékát, a bizottsági elnökök és tanácsnokok pedig annak 280 százalékát. A bizottsági elnökök eddig bruttó 290 ezer forint tiszteletdíjat kaptak, mostantól – és januárig visszamenőleg – viszont bruttó 560 ezer forintot kapnak majd. A 10 ellenzéki képviselőből kilenc ebbe a legfelsőbb bérkategóriába esik, mert bizottsági elnök vagy tanácsnok. 

A fideszes képviselők fizetése is emelkedett, az eddigi bruttó 223 ezer forint helyett most 360 ezret kapnak majd, ami közel 62%-os emelkedést jelent.

Megszavazták emellett Reiner Roland főállású alpolgármester havi bruttó 1,17 millió forintos illetményét. Döme Zsuzsanna társadalmi megbízatású alpolgármester viszont már nem járt ilyen jól, 7 igen, 3 nem és 7 tartózkodás szavazattal ő nem kapta meg az emelést, amivel bruttó 585 ezer forintra emelkedett volna a tiszteletdíja.

A tiszteletdíj kérdése az alábbi videóban 1:56:51-él kerül elő.

Forrás: telex.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
De jó lenne ha minden munkahely ilyen lenne, mindenki megszavazhatná a saját fizetését.
justhpeter
Gondolom ez a 360 000 egész évre szól.
Németh István
Most azért rágom a körmömet, mert nem tudom, hogy minden önkormányzati intézmény stb. dolgozói is fizetésemelést kapnak? Persze megértem az önkormányzat hivatalnokai többet kapnak, mert ők állnak ki igazából ugye önmagukért és a kerületi polgárokért - mert ugye a vezetők, csak a megbízatást teljesítik! Ez így is van rendjén!? Hi-hi-hi!
NKF
Ezek sírnak a legjobban mindig. Karácsony is örökké nyavalyog,közben milliós jutalmakat osztogat!
Málna
De most tényleg: ki az a hülye, aki nem szavazná meg a saját fizetésemelését?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.