A volt ukrán elnök, Petro Porosenko meghívta Orbán Viktort Bucsába, az orosz-ukrán háború egyik legforróbb helyszínére.

Orbán Viktor meghívót kapott Ukrajnába
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Euronews megtudta, Porosenko azt szeretné, ha Orbán az ottani tömegmészárlás túlélőivel beszélve átgondolná az Oroszországhoz fűződő üzleti kapcsolatait.

Akik Ukrajna ellen vannak, azokat szeretném meghívni: jöjjenek el velem, Ukrajna ötödik elnökével és én leszek a személyes vezetőjük. Jöjjenek velem Bucsába, Iprinbe, Csernyihivbe. Keressék fel azokat a helyeket, ahol több ezer ukránt öltek meg! Civileket, nőket és gyermekeket erőszakoltak és öltek meg. Beszéljenek az ottaniakkal és gondolkozzanak a jövőjükről és a pénzükről! Ez nem pénzkérdés

- mondta Porosenko, aki úgy véli, a fő különbség az EU és Oroszország között az, hogy az unió a tagállamok értékeken alakuló szövetsége, Oroszország pedig a pénzen nyugszik, az alapja a politikai korrupció.

Forrás: euronews.com

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbánnak az ukrajnai tanulmányútját mindnyájan fizetjük, hogy lássa kinek nyal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@KisTehen: 10:34...mert a propinak nincs más képe... csak putinos..
Gyurka80
@Béla333: Miért is kéne neki odamenni? Ilyen követelődzős veszekedős ukránokkal nem kell foglalkozni! Menjen oda bidé ő küldi a fegyvereket, ezáltal pártolja a háborút!
percsi
@Eladott Ország: "...Gáz van. Örüljünk. Ugyan majdnem pont annyiért, kicsit drágábban, mint másnak, de ez mindegy. Orbánék hazudtak már nagyobbat is, a választási eredménytől örömködő kedves híveknek..."

Mario Draghi olasz miniszterelnök bejelentette, a júniusi EU-csúcson javaslatot tesz majd arra, hogy az Oroszországból érkező olajra vámot vessenek ki, amely kompenzálja a jogosulatlan versenyelőnyt.
– Amennyiben ezt elfogadja a tagországok többsége – és ehhez elegendő lesz a kétharmados többség is, hiszen vámügyekben ennyi is elég –, úgy Orbán Viktor, és sajnos Magyarország két szék közt a pad alá eshet. Hiszen hozzájuthat ugyan az orosz olajhoz még egy ideig, ez azonban nem lesz olcsóbb mint a Brent olaj, miközben egyetlen fillért nem kapunk a Mol finomítóinak átállításához – foglalta össze Róna Péter.
hang.hu/gazdasag/orban-viktor-akar-csapdaba-is-setalhatott-az-olajembargos-megallapodas-alairasaval-141428
percsi
Ha nem megy el a randira, akkor Ukrajna jobban megsértődhet, és akkor az ország nagy bajba kerül! Hozza rendbe amit elrontott, el kell mennie, az országért, választópolgárjaiért és a magyar népért!

Ukrán politikus: Bármi megtörténhet a vezetékkel, amelyen Magyarország orosz kőolajat kap.
Olena Zerkal:
Magyarország kihasználja a helyzetet, erre pedig mi és az Európai Unió lehetőséget adunk nekik. Napról napra nő az étvágyuk az uniós források iránt. Úgy érzik, hogy olyan időket élünk, amikor bármit követelhetnek azért cserébe, hogy ne veszélyeztessék az európai egységet.
Ezután azzal folytatta, hogy szerinte ez ellen Ukrajnának fel kellene lépnie, és ehhez van is egy eszköz a kezükben: a Barátság kőolajvezeték. Olena Zerkal kiemelte, hogy ennek a vezetéknek az egyik mellékágán szállítják az orosz olajat Magyarországra, és azt mondta, hogy azzal

bármi megtörténhet. És én úgy vélem, hogy nagyon is helyes lenne, ha történne valami. Azt viszont a kormánynak és az elnöknek kell eldöntenie, hogy olyan nyelven akarunk-e beszélni Orbánnal, amilyen nyelven ő beszél az Európai Unióval, hogy készen állunk-e erre
index.hu/kulfold/2022/05/27/haboru-oroszorszag-ukrajna-olajembargo-baratsag-koolajvezetek-fenyegetes/?gclid=Cj0KCQjwqPGUBhDwARIsANNwjV4e1NuV6uPnFtzoZAE7CS-JruJAi-seZqcruB-v4YFZf3-APgK4cEkaAkjREALw_wcB
nezelodo
@KisTehen: június 04. 10:33. Milyen szívesség az amit nem tud elkerülni Orbán a szövetségi rendszer ajánlásai miatt? Igen az EU-ból is kell a pénz, a szabályrendszere már nem, és a Putyin kegyeit is meg kell őrizni. Nem jobb taktika az ha csendes szóval kulturáltan teszik helyre aki csipkelődik? Persze ahhoz csendes elfogadott diplomácia, és kulturált tárgyalási módszerek kellenének, nem a kekec stílus, ami Orbán alaptermészetéből fakad. Ami meg a vezetés pőkhendi stilusát illeti, valóban eredményes bizonyos szint alatt, miközben a sok kistehén és nagy marha észre sem veszi, hogy őket ugyanúgy feji az adó és rezsicsökkentés kormánya.
kisfalud
@KisTehen: június 04. 10:31, Korrupt Ukrajna? Ha ismerték volna Orbánt, és a nemzeti vejkót, a Simonkát, a Mengyit, a Boldogot, Mészárost, a Lázárt, a végrehajtói kar működését, a Völnert, a Simicskát, a Rogánt, a Habonyt, az igazságügyi Jucust és se vége se hossza a listának, vajon bekerült volna-e ezen az alapon az országunk az EU-ba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.