A szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szülészetén orvos- és ápolóhiány miatt "eddig is döcögött az ellátás, de már nem fogadnak szülésre anyukákat" – értesült olvasójától a Magyar Narancs.

Elfogytak az orvosok a szolnoki kórház szülészetéről, átirányítják a kismamákat
Fotó: Pixabay

A lap forrása úgy fogalmazott, megroggyant a szülészet a Hetényi kórházban, nem lehet szülni. Bár a portál munkatársai megpróbáltak több illetékest is szóra bírni, egy hete feltett kérdésükre sem Piroska Miklós főigazgató, sem az Országos Kórházi Főigazgatóság nem érezte fontosnak válaszolni.

A Magyar Orvosi Kamara pedig azért nem tudott érdemben nyilatkozni, mert nincs hivatalos információja a helyzetről.

Sikerült viszont beszélniük a kórház egyik orvosával, aki megerősítette a portál értesüléseit, és az alábbi okokat sorolta az orvoshiány kapcsán:

Az osztályon többen szülési szabadságon vannak, illetve más munkahelyet választottak például azért is, mert jobb perspektívát láttak a szakmai előrelépésben. Azt is hozzátette, hogy több olyan rezidens is elment, akik semmilyen formában nem kötődtek Szolnokhoz.

Az orvos azt is elárulta, az ÁNTSZ három kórházat jelölt ki, ahova az anyukák bejelentkezhetnek szülésre.

Forrás: magyarnarancs.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@vacsi: Az őseink azért szültek sok gyereket főként mert nem volt fogamzásgátló. Az életben maradás meg a kiválasztódás alapján történt, gyógyszerek nélkül csak az immunrendszerére és a gyógyfüvekre támaszkodhattak. Mert a nemi ösztön akkor is működött. Az hogy ennyire fejlett az orvoslás nem biztos, hogy jó, mert aki 50 dkg-al születik nem biztos, hogy egész életében egészséges lesz hiába mentik meg.
De főként Afrikára gondolok és a többi elmaradott országra, hogy primitívek, mert úgy szülnek,szexelnek mint az állatok, a nőknek nincs joguk nemet mondani. A földkunyhókba ahol jövőkép nulla.
De Mo-on is sok olyan család van ahol szenvednek a gyerekek mert még enni sincs mit a lakókörnyezetről nem beszélve. Bármilyen gonosznak tűnök a gyerekek érdekeit veszem figyelembe.
Jó, a fidesz támogatása a gyerekek születéséhez, ne haljon ki a magyar de valahogy születésszabályozással kellene megoldani, hogy ne nyomorogjon sok gyerek.
vacsi
@magyar1: Mindezzel egyetértek, de hidd el, az unoka egy felbecsülhetetlen kincs - és nem azért kell, hogy ne haljon ki a magyar.
magyar1
@vacsi: Először a gyerek legyen felbecsülhetetlen kincs, utána az unoka. Persze unokázni sokkal könnyebb mint a gyereket nevelni,gondoskodni a mindennapokban. Mert a gyerek sokkal több energiát, gondoskodást igényel, ha a halálodon vagy éjszaka és reggel dolgozni kell menni miközben a gyereknek is valami baja van, ez már nem a nagyszülők gondja.
Én ezt úgy gondolom, hogy van az a mondás, hogy "érted haragszom nem rád'.
percsi
@magyar1: "Nem is normális az a nő aki ma gyereket szül a világra, kibaxik a gyerekkel és saját magával is. Molst csak a gazdagoknak érdemes szülni de a primitív nők ezt nem fogják fel."
Bővebben ki kellett volna fejteni a gondolatodat, ez így felháborító.

Sajnos elmondható, hogy mára már a dolgozó nép is elszegényedett, és jön a koldus korszak, vagy már itt van.
A mai magyar fiataloknak nincs jövőjük, mert gyűjtögetéssel a saját otthon megszerzése szinte lehetetlen, a munkahely labilis. Két lehetőségük van, gyermek nélkül fogják leélni az életüket, vagy bevállalnak 1-2 gyermeket, akiket nehezen, vagy nyomorban fognak felnevelni. A bankkölcsön egyenlő az öngyilkossággal. Tudom drasztikusan hangzik, de ez ma a magyar valóság :(
Mi lesz, kihalnak a magyarok?
Annak a pár léhűtőnek gyermekei, akik a népet szegénységbe sodorták, szülnek 4-6 utódot, ők foglalják majd el az egész országot.
A 70-90-s években könnyen hozzá lehetet jutni otthonhoz, nagy ütemben építették a 10 emeletes panel lakásokat, 4 emeletes társasházakat, 3-6 év és hozzájutott a fiatal, később aki megtehette lecserélhette saját házra. Sok gyermek született. Mindenkinek biztosítva volt a munkahelye, válogathatott, egyik napról a másikra eltudott menni egy jobban fizető munkahelyre. Nagyobb állami cégek is besegítettek a dolgozók lakásvásárlásába. A házépítés, vásárlás, kölcsönnel is nyugodtabb alvást biztosított a magyar családoknak.
Akkor sem volt jó és gondtalan az élet, az akkori dolgozó nép (jelenlegi nyugdíjasok) építette a hazát a jövő nemzedéknek, voltak anyagi gondok, de sokkal jobb volt az élet, mert hagyták élni a népet.
Sajnos a kapzsiság ennek véget vetett, a vezetők zsebre dolgoztak, a leszármazottjuk túlságosan túltolta a biciklit, amihez a nép asszisztált és még mindig asszisztál.
magyar1
@percsi: Tökéletesen leírtad a valóságot, de nekem is igazam van, bár elismerem elég brutálisan fejeztem ki.
Azoknak a gazdag gyerekeknek kellene majd hogy dolgozzanak ha az átlag, dolgozó és mégis nyomorgó emberek nem szülnének nekik újabb csicskákat.
percsi
@magyar1: Neked is igazad van. Vannak nyomorgó emberek, akik az 5. gyerekre még rászülnek. Ilyenek mindig is voltak.
De az is előfordul, gyógyszer mellett lesz terhes valaki, és nem szakíthatja meg a terheséget, vagy más okból világra kell hoznia a gyermeket. Egy biztos védekezés létezik, nem bújik össze a nő és a férfi :)
Nem a nők a primitívek, minden ember szeretne gyereket, nagyon kevés a kivétel.
A nagy baj az, hogy ez a rendszer nem biztosítja a mai fiataloknak a családalapítás feltételeit: biztos munka-tisztességes bérrel, lakhatás, eü., oktatás...
Nincs egységes szociális biztonsági rendszer!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.