A magyar labdarúgó válogatott korábbi büntetése miatt, amelynek értelmében csak zárt kapus meccseket tarthatnak, csak 14 éven aluliakat engedtek be a stadionba a szombati magyar-angol meccsre.

Futótűzként terjed az anya bejegyzése, akinek a fiai fütyültek a magyar-angol meccsenSallai Roland (b) és az angol Declan Rice (b2) a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország – Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Az angol válogatott a kezdőrúgás előtt térdepléssel tiltakozott a rasszizmus ellen, a jelen levő körülbelül 30.000 gyerek nagy része azonban kifütyülte őket, ezzel kapcsolatban már az Origo is vállalhatatlanul nyilvánult meg.

Egy édesanya, akinek fiai szintén részt vettek a meccsen, megrendítő sorokkal írta meg, hogyan élték meg ők belülről az eseményt.

Bejegyzését cikkünk írásáig közel 3000-en osztottak meg, változtatás nélkül közöljük:

Tegnap a fiúk hatalmas élménnyel lettek gazdagabbak. Alig lehetett őket ágybadugni, mert úgy érezték, hogy a stadionban történt minden eseményről pontos, és érzelmekkel fűtött beszámolót kell adniuk.

Aztán reggel megnéztem a híreket.

Délután, egy olyan "családias" program közepette megkérdeztem tőlük hogy igaz-e, hogy fujjugtak, és kifütyülték az angol csapatot, amikor azok letérdepeltek. A kicsi rávágta, hogy ő nem, de a nagy büszkén, mosolyogva jelezte, hogy ő bizony igen! Persze a mosoly csak addig tartott, amíg megkérdeztem, hogy miért? "Nem tudom" – volt a válasz. Akkor miért fújjogtál? "Mert a többiek is azt csinálták!

Megkérdeztem tőle, hogy tudja-e, miért térdepeltek le a mérkőzés előtt az általunk 60 éve veretlen csapat játékosai? "Nem". Azért, mert így szeretnék elmondani, hogy a rasszizmus rossz!" "Mi az a rasszizmus?"

- Emlékszel, hogy 2 hete kint voltunk a Bikásban, és nagyon kellett pisilned?

- Igen.

- Emlékszel hogy mi történt?

- Bencét beengedte a néni pisilni (ingyen), engem nem. Engem elzavart.

- Emlékszel mit éreztél?

- Sírtam.

- Tudod, miért zavart el a boszorkány?

- Mert cigány vagyok.

- Nos fiam, ez a rasszizmus. És te tegnap kifütyülted azokat az embereket, akik szeretnék, ha legközelebb nem csak a szőke, kékszemű "tesódat" engednék be abba a nyomorúságos mosdóba, hanem téged is. Ahol az uralkodó wc-s néni 2 gyereket látna, nem pedig egy szőkét, meg egy cigányt. Titeket látna, a két gyönyörű gyerekemet. Másrészt: soha, de soha nem nevetünk ki, fütyülünk ki, és alázunk meg egy térdepelő embert!! Soha! Akkor sem, ha mások így tesznek. Mert nekünk egy pillanatig sem szabad elfelejtenünk, hogy honnan jöttünk! Megértettétek?

Kicsit még beszélgettünk a rasszizmusról, a cigányságról, a nemzetről, Trianonról, mások tiszteletéről, aztán eltelt a nap.

Most, átfutva újra a híreket, elborzaszt hogy felnőtt emberek hogy alázzák a cikkek alatt a "gyarmatosítókat" és milyen határtalanul büszkék a "kifütyülős" magyar gyerekekre. Aztán tovább olvasva rábukkanok Novák Katalin posztjára is, és rájövök, hogy csupán 1, mondom 1 lépésre vagyunk a tökéletes árja nép "megszületésétől". Mi vagyunk Európa bölcsője, megmentője, és lassan.... a sírja is.

154 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kormanyos63
Minden elismerésem, és tiszteletem az édesanyának!
Ha sok ilyen EMBER lenne a mint ő, akkor sokkal jobb, és élhetőbb lenne a világ!
Egyébként én teljesen egyetértek az Angol válogatott(és más válogatottakkal) letérdeplős produkciójával(pár másodperc volt az egész) amivel a rasszizmus, a gyülület, és a kirekesztés ellen emelik fel a hangjukat!
Az pedig teljesen megdöbbentett, és elszomorított, hogy a gyerekek is kifütyülték a térdeplő Angol válogatottat!
Sajnos ezt a felnőttektől tanulták, és "lesték el" ez nem is kérdéses!
Orbán és bűnbandája a mocskos, aljas propagandájukkal, gyülöletbeszédükkel már a gyerekeket is megfertőzték, ami szerintem teljesen elfogadhatatlan, és vérlázító!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Málna: Nem volt meg.De ha megvolt úgy is jó:))Ha te tudod hol akkor tájékoztass!Még nem válaszolt a szellemileg fölényes.
Málna
@Istenakinincsen: Mindenhol. Ezt nem tudom neked megmutatni. De értem a tagadásod.:-)
Istenakinincsen
@Málna: Sebaj,előbb vagy utóbb minden-ki-derül...vagy nem:-)
Yoda69
Szegyen es gyalazat ahova orban sullyesztette ezt a nemzetet.
Az egesz vilag szegyene vagyunk.
Nem lehetunk buszkek magyarsagunkra, mert orban egy toprongy gerinctelen neppe tett minket.
Nyírfa
Ha a szociológusokat érdekli, hogy mi foglalkoztatja a közvéleményt, akkor érdemes böngészni az online felületeket.
Itt ez a téma eddig 225 kommentet ért. És milyeneket! Akár vizsgadolgozatot vagy diplomamunkát lehet írni belőlük.
Istenakinincsen
@Málna: Úgy látom elveszett valahol a "szellemi fölény"@Viragildi: Már nem akar kommunikálni,sem érvelni...hmmm.
Előfordul az ilyesmi,ha nem valós a fölény.Sok olyan ember van aki már több szintet lépett,de nem kérkedik vele,mert az első szint után már tudja,hogy milyen keveset tud és ezért megy tovább.Ez inkább egy:Benső mosoly...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.