Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerint az embargót a vezetékes szállításra is ki fogják terjeszteni, „amilyen gyorsan csak lehetséges”. Eközben Manfred Weber, a Néppárt elnöke „őrült fickónak” nevezte Orbán Viktort, aki szerinte zsarolta az EU-t az olajembargó elleni vétóval.

Weber szerint Orbán, "ez az őrült fickó" megzsarolta az EU-tagállamokat

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) az Európai Néppárt (EPP) frakcióülésén az EP épületében, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. Mellette Manfred Weber, az Európai Néppárt, az EPP frakcióvezetője (j). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Kitart az Európai Unió az Oroszországgal szembeni teljes – tehát a csővezetékes szállításra is kiterjedő – olajembargó terve mellett, derült ki az Európai Parlament (EP) ma délelőtti plenáris ülésén Strasbourgban, amelyen a múlt heti EU-csúcson elfogadott döntéseket vitatták meg – írja a Privátbankár.

Mint ismert, az embargó egyelőre csak a tengeren szállított kőolajra vonatkozik, a csővezetéken szállítottra nem – azaz Magyarország (valamint Szlovákia és Csehország) továbbra is kaphat orosz olajat a Barátság-kőolajvezetéken keresztül.

Michel mostani közlése ugyanakkor azt jelzi, hogy Brüsszel ezt a kiskaput a lehető leghamarabb be akarja zárni.

A plenáris ülésen felszólalt Manfred Weber is, aki a szokottnál is erősebb jelzőkkel kritizálta a magyar kormányfőt. Az Európai Néppárt május végén megválasztott új elnöke, egyben a Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője már beszéde elején kifogásolta, hogy senki sem említette Orbán Viktor nevét.

Pedig – mint fogalmazott – „ő az őrült fickók egyike”. Szerinte a magyar kormányfő a múlt heti EU-csúcson megzsarolta a tagállamokat.

Címlapkép:  MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Forrás: Privátbankár

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"a Néppárt elnöke „őrült fickónak” nevezte Orbán Viktort" :) ami igaz az igaz!
viktornak hamarosan kívül tágasabb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Shikari: inkább legyen csak mély az a gödör! Egy zombi apokalipszis esetén se jöjjön ki, főleg ha arccal lefelé temetik akkor baszhatja a hülye :)
telegdilaci
@csak úgy..Megérdemli a Tehetetlen tutyi,mutyi,EU-ha hagyja magát egy futóbolondtól zsarolni,már régen el kellett volna tőle zárni az EU-pénzcsapot!
csak úgy....
@rokker33: na látod,hogy igazam volt azzal,hogy te csak a buta bugriskodáshoz értesz! :) szegény labancok..
csak úgy....
@telegdilaci: az eu. nem számolt orbánnal és ezért nincsenek ellene törvényei! remélem föloszlatják magukat és az után orbán nélkül ujra kezdik!
Virág Árpád
@csak úgy...: Nem kell ahhoz remegni! Weber fél... van is mitől!
csipetke
@rokker33: tegnap 10:48 Minden megynyilvánulásodból az jön le,hogy fideszes vagy. Tökfelesleges degradálnod,akik itt írogatnak/írogatunk, mert a köcsög kormány ellen nemsokat lehet tenni. Sajnos a fidesz orbitális hazugsága ellen az ellenzéknek minden fórumon fel kellett volna lépnie, de ahol a hárommillió birka hallotta volna,oda négyévente engedik be őket 5 percre. Most szívunk még 4 évig,és előbb vagy utóbb, de ez a rablóbanda egyszer csak el fog takarodni az életünkből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.