Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerint az embargót a vezetékes szállításra is ki fogják terjeszteni, „amilyen gyorsan csak lehetséges”. Eközben Manfred Weber, a Néppárt elnöke „őrült fickónak” nevezte Orbán Viktort, aki szerinte zsarolta az EU-t az olajembargó elleni vétóval.

Weber szerint Orbán, "ez az őrült fickó" megzsarolta az EU-tagállamokat

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) az Európai Néppárt (EPP) frakcióülésén az EP épületében, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. Mellette Manfred Weber, az Európai Néppárt, az EPP frakcióvezetője (j). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Kitart az Európai Unió az Oroszországgal szembeni teljes – tehát a csővezetékes szállításra is kiterjedő – olajembargó terve mellett, derült ki az Európai Parlament (EP) ma délelőtti plenáris ülésén Strasbourgban, amelyen a múlt heti EU-csúcson elfogadott döntéseket vitatták meg – írja a Privátbankár.

Mint ismert, az embargó egyelőre csak a tengeren szállított kőolajra vonatkozik, a csővezetéken szállítottra nem – azaz Magyarország (valamint Szlovákia és Csehország) továbbra is kaphat orosz olajat a Barátság-kőolajvezetéken keresztül.

Michel mostani közlése ugyanakkor azt jelzi, hogy Brüsszel ezt a kiskaput a lehető leghamarabb be akarja zárni.

A plenáris ülésen felszólalt Manfred Weber is, aki a szokottnál is erősebb jelzőkkel kritizálta a magyar kormányfőt. Az Európai Néppárt május végén megválasztott új elnöke, egyben a Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője már beszéde elején kifogásolta, hogy senki sem említette Orbán Viktor nevét.

Pedig – mint fogalmazott – „ő az őrült fickók egyike”. Szerinte a magyar kormányfő a múlt heti EU-csúcson megzsarolta a tagállamokat.

Címlapkép:  MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Forrás: Privátbankár

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"a Néppárt elnöke „őrült fickónak” nevezte Orbán Viktort" :) ami igaz az igaz!
viktornak hamarosan kívül tágasabb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"a Néppárt elnöke „őrült fickónak” nevezte Orbán Viktort" :) ami igaz az igaz!
viktornak hamarosan kívül tágasabb!
csak úgy....
@KisTehen: te csak egy fideszagyalágyult!
RonaGyuri
@csak úgy...: @csak úgy...: @csak úgy...: ennek a maccska-jajjos tróger nagy marhának semmi köze az agyhoz, mert nincs neki! =))
Pálinkás Pál
mert hagytátok marhák...évek óta már nem kéne vétojog...
Eladott Ország
"Vlagyimir Mihajlovics Gungyajev alias Kirill pátriárka esetéről van szó a mi nagyon vallásos, nagyon keresztény világi vezetőnkkel, az Orbán Viktor nevű félistennel. Mint tudjuk, és sajnos talán már a könyökünkön is jön ki: Európa vétókirálya és DNS-e megvétózta azt, hogy a pátriárkát szankcionálják abban a tekintetben, hogy hozzá tudjon férni a vagyonkájához. Aha. Lassan egy hét után se értem, mi a bánatos fasz köze van a vallásszabadsághoz egy köztudottan Putyin-párti egyház vezetőjének, és az illető összelopott vagyonának? Ezt a csávót nagyjából úgy kell elképzelni, mint a mi Németh Sándorunkat, aki taxisofőrből lett egy hazug, álszent, öltönyös igehirdető kicsiny hazánkban. Orbán kegyéből és jóváhagyásával. 1994 óta Kirill az orosz ORT televízió egyes csatornáján heti egy alkalommal orosz ortodox vallási műsort vezetett. Kirill metropolitát 2006. december 22-én az Hazáért Érdemrend II. fokozatával tüntette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő. 2009. február elseje óta metropolita. A mostani háború feltétlen híve, és tőle származik az az egetverő hazugság, hogy „Oroszország soha nem támadott meg senkit, minden háborújában védekezett, amint most is azt teszi.”
tudode
Na jó, vagy mégsem az, hogy mentségére szolgáljon az, hogy így látta meg a napvilágot, azaz:
.
---- Kétharmad: amekkora lehetőség, akkora felelősség TV2 Napló, 2010. április 19.
www.youtube.com/watch?v=GHIqyxm0ZHo&t=46s
.
„”””””Két forduló közt Orbán Viktor nyomában. Favágás, kávéfőzés és egy rögtönzött utcai beszéd. A Napló elkísérte a győztest pénteki kampánynapjára. TV2 Napló, 2010. április 19.”””
-----------------
.
Azzal etetve a TV2 riporterét, hogy a felesége a PALACSINTAKIRÁLY, ha nem jön össze a buli a jogÁSZ diploMÁJÁVAL a sarkon fog gesztenyét sütni, és mintha kimaradt volna a pulijából a FELELŐSSÉG, a lehetőséget kötésig kihasználva!!!
Toller Béla
@KisTehen: A liberálisiok a hallgatag kisteheneket szeretik ! Nem azt, ha összevissza bőgnek ...
Toller Béla
Weber sojt tehet orbán elszigetelése érdekében, még a szavazati jogának a korlátozását is megcélozhatja. MIndenek előtt a német cégekkel kellene valami akcióegységet kialakítani. Úgy néz ki, menni fog !
tudode
Még annyit, hogy kölcsön brúgó visszajár, mivel
.
---- Orbán szakított Weberrel
www.youtube.com/watch?v=bDijCQ9g7XQ
.
„””””Manfred Weber is alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére, közölte saját pártcsaládja jelöltjéről a magyar miniszterelnök.…”””
--------------
.
!!!
.
Mivel életeleme a konfrontáció a faterjától kezdve még a Bibó-kollégistát sem kímélve. Erről Simicska tudna végnélkül beszélni, ha valamivel nem fogta volna be valaki az etetőjét!
Eladott Ország
Don Vétó, a keresztapa. MEDDIG VEZETHETI EZ A "KERESZTAPA" HAZÁNKAT 2 MILLIÓ ELVTÁRS MEGGAZDAGODÁSÁHOZ , 7 MILLIÓ MAGYAR NYOMORA ÁRÁN?!
pbs.twimg.com/media/Eoush98WMAMTg2O?format=jpg&name=small
Orbán – EU magyar vétó
"Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik..." ( Széchenyi) Élősködők, ezek miatt kell a magyarországi dolgozóknak éhbérért dolgozniuk és többezer magyarországi nyúgdíjasnak havi 28 eft-ból vegetálniuk, hogy ezek a... élőlények miatt...
pbs.twimg.com/media/Eq-cOCqVQAE50R4?format=jpg&name=small
rokker33
@csak úgy...: ##viktornak hamarosan kívül tágasabb!## nem Viktort fogják kib.szni az eu ból, hanem minket te ostoba fekália! Akkor is örülhetsz,ha 2000 ft lesz egy liter üzemanyag és a gáztűzhely is csak dísznek lesz jó, de gáz az nem lesz, akkor tapsikolhatsz hülyegyerek hogy megcsináltuk nyomorék elmebeteg libsik...Ennek csúnya vége lesz de az ilyen bolondoknak ezt felesleges mondani...
csak úgy....
@rokker33: te egy buta tapló proli a @Shikari: kollégáddal együtt!
orbánnak nincs helye az unioban , ezt még a labancok is így látják!
különben beszélgess @Shikari: val,ö a te szinted!
rokker33
@Shikari: felesleges...vén buzikkal tárgyalni @csak úgy...: Igen legalább egy értelmes emberrel beszélek, aki nem ragadt le ott hogy Ausztriában dolgozom egy étteremben, de te egy nagyon ostoba öregember vagy öregasszony vagy ! Tipikus mszmp s kádárista barom vagy! Elavultál öreg húzz a temetőbe 4 m mélyen vízszintesen a többiek közé :) ott meghallgatnak ! Talán...
justhpeter
Weberenyhén fogalmazott... viszont nem élt azokkal a lehetőségeivel, amivel Orbán uniós garázdálkodását megakadályozhatta volna.
vacsi
@Pálinkás Pál: Te a medvének szurkolsz? Érdekes...
vacsi
@Toller Béla: Te Magyarországot akarod elveszíteni! Vagy nem magyar vagy?
Málna
Már nem csak itthon, hanem külföldön is vannak, akiknek Orbán a rögeszméje. Valamit nagyon tud ez az ember...:-)
Virág Árpád
@csak úgy...: A valóság az, hogy fél tőle!
csak úgy....
@rokker33: magyarország vesztét orbán fogja okozni az ilyen ökrök segítségével mint te és a föbbi buta,proli haverod, akik az orruknál nem látnak tovább! egyszerü, nevetséges szarcsimbókok vagytok a viktorotok valagán,aki jókat röhöghet rajtatok és közben faxán kihasználja a butaságotokat! -csak így tovább az orbáni úton! :)
csak úgy....
@Virág Árpád: tán láttad,hogy remeg? :) -beszélsz hülyéket..
Pálinkás Pál
@vacsi: ?? mi van?...miről hablatyolsz?...
csipetke
@csak úgy...: 15:07 tegnap Egyszer már kirúgták a Néppártból, de lassan kirúgják mindenhonnan. Csak remélhetjük,hogy a magyarokat nem általánosítják az ilyen kekeckedő, putyinista, juszt is mindennel szembemenő emberekkel,mint amilyen a fidesz/orbán. Már mindenhol utálják őket.
csipetke
@rokker33: tegnap 16:27 orbán évekkel ezelőtt megígérte,hogy 2022-re függetlenedünk a ruszki energiahordozóktól. Azzal az ígérettel mi is van? Erről beszélj. Bár orbán sok-sok be nem tartott ígérete között ez is elfér a padláson.
vacsi
@Pálinkás Pál: Felháborodásodból úgy látom, pontosan tudod!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ..ha nem volna vétójog te belehalnál...egyfolytában vétózol mindent ...
csipetke
@Maccska: 07:09 Ha utánanézel,akkor láthatod,hogy orbán a román gázzal kapcsolatban is hazudott, mint oly sok másban is, pl hogy nekünk putyin ötödáron adja a gázt. Aztán kiderült,hogy többet fizetünk érte,mint bárki más. Stb,stb,stb. Orbánra csak a kannibálok mondanák,hogy finom úriember volt...
kereső
És az junió hagyja, hogy egy "őrült" zsarolja? Nem az eu tagállamait zsarolta, hanem azok vezetőit és az európai bizottságot. Éljen- orbán viktor diktál a 460 milliós uniónak. Büszkék lehetnek magukra a "béke papirjukkal" a tagállamok vezetői- már, már megütik a 1938-as Népszövetségi szintet.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: megkattantál?...mit vétozok én?...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...azt sokkal egyszerűbb lenne felsorolni, hogy mit nem...:)
Aki Én
@Málna: Már nem csak itthon, hanem külföldön is vannak, akik átlátják orbánt.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...minden beírásod mag az ellenkezés, soha nem értesz egyet semmivel...vagy nem te írod ezeket ?
ómió
Weber efftárs belehúzott a lenini úton?
colibri
Teljesen valós a zsarolás ténye és az "őrült" jelző is, csak a "fickó" titulus nálam nagyon nem illik orbán képére. Én egészen másképp nevezném...
rokker33
@csipetke: Én nem vagyok Orbán párti nagyon haragszom az ellenzékre, hogy ilyen szánalmas eredményt értek el!Hogy mit ígért Orbán az nem fontos! Minden politikus hazudik! Orbán Gyurcsány mzp karigeri dobrev Toroczkai az összes!Nektek jobb már nem lesz! Engem meg nem nagyon érdekel már...8 éve Ausztriában lakok pont ez miatt.Az ilyen csakhúgy horizont eladott ország meg aki én faszfejek hiszik hogy Fideszes vagyok Én meg kinevetem a kutyákat :) :)
rokker33
@Shikari: inkább legyen csak mély az a gödör! Egy zombi apokalipszis esetén se jöjjön ki, főleg ha arccal lefelé temetik akkor baszhatja a hülye :)
telegdilaci
@csak úgy..Megérdemli a Tehetetlen tutyi,mutyi,EU-ha hagyja magát egy futóbolondtól zsarolni,már régen el kellett volna tőle zárni az EU-pénzcsapot!
csak úgy....
@rokker33: na látod,hogy igazam volt azzal,hogy te csak a buta bugriskodáshoz értesz! :) szegény labancok..
csak úgy....
@telegdilaci: az eu. nem számolt orbánnal és ezért nincsenek ellene törvényei! remélem föloszlatják magukat és az után orbán nélkül ujra kezdik!
Virág Árpád
@csak úgy...: Nem kell ahhoz remegni! Weber fél... van is mitől!
csipetke
@rokker33: tegnap 10:48 Minden megynyilvánulásodból az jön le,hogy fideszes vagy. Tökfelesleges degradálnod,akik itt írogatnak/írogatunk, mert a köcsög kormány ellen nemsokat lehet tenni. Sajnos a fidesz orbitális hazugsága ellen az ellenzéknek minden fórumon fel kellett volna lépnie, de ahol a hárommillió birka hallotta volna,oda négyévente engedik be őket 5 percre. Most szívunk még 4 évig,és előbb vagy utóbb, de ez a rablóbanda egyszer csak el fog takarodni az életünkből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.