Meghosszabbítjuk az eredetileg június 30-án lejáró falusi csok igénylési határidejét december 31-ig. Így további fél évig lesz elérhető 2678 településen – közölte a kormány Facebookon.

Itt az Orbán-kormány nagy bejelentése, sokan fognak örülniFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Részben a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) eredményessége, részben mert a kistelepülések egy jelentős részén még mindig csökken a népességszám, a kormány egyelőre ez év december 31-ig meghosszabbította a falusi csok igénylésének lehetőségét

- mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Gyopáros Alpár felidézte,

a falusi csok a Magyar falu program része, amely 2019-ben a falvakban élő emberek életminőségének javítása érdekében indult, hosszú távú célja pedig az volt, hogy megmentsék azokat a településeket, amelyeken rohamosan csökkent a népességszám az elmúlt évtizedekben.

A kormánybiztos a falusi csok eredményei között említette, hogy

ezt a speciális otthonteremtési és családtámogatási formát 2019. júliusi indulása óta több mint 31 ezer család igényelte, összesen 170 milliárd forint értékben.

Arra is rámutatott, hogy ez alatt a körülbelül két év alatt a falusi csokos kistelepülések közül 1223-ban megállt a népességfogyás, sőt döntő többségükben emelkedést tapasztaltak.

Forrás: Facebook, MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
A falusi infrastruktúra fejlesztéséről ha lehetne esetleg valamit hallani/olvasni. Élelmiszerboltok, posta, pénzügy ... ilyesmi.
Vagy a falusiak annyira életrevalóak, hogy mindezt megszervezik maguknak?
A körzeti orvosi ellátást már csak nagyon csöndben merem kérdezni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@csak úgy...: Tudod az az érdekes, hogy általában tisztában vannak a "pöce" kérdésével, de eltelik pár év és akkor már követelik a csatornázást.. Van a településünk határában egy Öreg-hegy, ami igazából hétvégi telkekből + borospincékből állt. Ezek a telkek sokkal olcsóbbak, hiszen mezőgazd. terület, de a hétvégi házak helyére mára már lakóházakat épitettek helyükre és állandó jelleggel ott laknak. De itt pl. nincs csatorna, de még ivóviz hálózat sem. Mára már rendszeresen áll a bál, hogy miért nincs, vagy éppen követelik a meglétét, sőt 1 hónapja már le akartak "válni" ezért a településről.
csak úgy....
@szegfue: én még emlékszem,mikor otthon voltam,hogy a sok pöcegödörrel hogyan fertözték meg a kutak vizét és tették ihatatlanná!
érdekes,hogy a rengeteg bélrákos a környéken a mai napig nem figyelmeztetett senkit a politikából. -persze ez egy cinege cipöje sztory...
Gauntlet
trükkök százai ! csak közben tönkrement a helyi bolt, maradt a kocsma meg a templom ! Az unokák meg már Luxemburgban vannak, vagy Angliában !!
Gazella
@KisTehen: tegnap 19:0000 csakis utánad tejfölös szájú kisgyerek.
Gyurka80
@csak úgy...: Falun is van csatornázva, te lütyő pösti vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.