Elkeserítő eredmények láttak napvilágot arról, milyen hatással van a politika a magyar családok életére.

Jobban utálják az ellenzékiek a fideszeseket, mint fordítva, derült ki egy friss kutatásból

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tízből egy ember került már fizikai konfliktusba politikai nézeteltérés miatt, sokan emiatt a családtagjaikal, barátaikkal is megszakították a kapcsolatot.

A választás után pár héttel megmérték, mit gondolnak a fideszesek az ellenzékiekről, és összejönne-e egy ellenzéki szavazó kormánypárti partnerrel. Meglepő módon kisebb az ellentét, mint gondolnánk, és politikai beállítottságtól függetlenül abszolút többségben vannak azok, akik rosszul éreznék magukat, ha muszlim vagy roma szomszédjuk lenne, de az ukrán menekültekkel szemben is sokaknak van ellenérzésük.

A kormánypárti szavazók a negyedik kétharmad után sem szerették meg az ellenzékieket, és ugyanez fordítva is igaz. Pár héttel az április 3-i választás után azonban csökkent valamelyest a két tábor egymás iránti ellenérzése – derült ki a Policy Solutions friss elemzéséből, amelyben a politikai megosztottság különféle területeit vizsgálták.

Az elemzés adatait 2022. április 25. és május 4. között vette fel a Závecz Research. Ezer főt kérdeztek meg személyesen, a minta így életkor, nem, iskolai végzettség és településtípus szerint az ország felnőtt népességét reprezentálta.

Az egyértelmű, hogy a két nagy tábor közötti ellenszenv kölcsönös, ám az ellenzékiek még egy fokkal negatívabban viszonyulnak a fideszesekhez, mint ahogyan rájuk tekintenek a kormánypárti szavazók. Érdekesség, hogy fideszesek és ellenzékiek ugyanannyira negatívan viszonyulnak a nem szavazókhoz, mint a másik oldalhoz.

További részleteket a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Mindenesetre, én pl. - bár a Fideszre szavaztam, mert jobbat nem találtam - senkit nem utálok azért, mert valami másra szavazott. Miért is tenném? Szíve joga...
De valóban, olvasom a hozzászólások között azt a sok-sok mocskot, amit az ellenzék lelkes hívei embertársaikra dobálnak, pusztán azért, mert "fideszesek". Őszintén szólva, az ilyeneket nem sokba nézem én sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Bűnözőkkel, bűnpártolókkal, hazaárulókkal nincs alku!
Aki Én
@vacsi: @Maccska: @Málna: @KisTehen: a gondolkodó a fideszt és ártalamas, ostoba híveit rühelli joggal, ti meg mindenkit, aki nem fideszes.
Ajánlom figyelmetekbe Németh, Libbantölő és társaik barátságos kommentjeit.
Mondjuk a ti állandó komcsizásotok meg lipsizésetek sem semmi.
Aki Én
Ez természetes. Aki nem fideszes, az gondolkodik es érti azt az ártalmat, amit ezek elkövetnek.
Ezért nem fideszes.
ómió
De, hisz', ezt az efftársak már évekkel ezelőtt "közhírré tették"! Mé' változtak "vóna"?
vacsi
@Aki Én: No látod? Erről beszéltem...
Yoda69
A fideSS osztotta meg a magyarsagot ezzel a beteges gyulolet politikaval amit az emberek lelkebe oltott. A fideSSnek mindig szuksege van egy ellensegkepre, akik aktualisan gyulolhetnek, es rafoghatjak minden bajunk okozojat.
Most ugye legujabban az ukrajnai haboru bunos a magyar inflacioert, es az osszeomlo forintert. Az mar el sem jut a tudatukig, hogy eg kis sem tort a haburo, amikor mar 10+% inflacio volt es 380-as Euro.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.