A BDPST Grouphoz tartozó BDPST Equity Zrt. adásvételi szerződést kötött a Waberer's International Nyrt. 21 százalékos tulajdonrészével bíró MHB Optimum Zrt. megvásárlásáról, a tranzakció zárása hatósági engedélyekhez kötött – tájékoztatta a BDPST Group pénteken az MTI-t.

Orbán Viktor veje rátette a kezét a Waberer's-re, és alaposan bevásárolta magát
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az ügylet kapcsán a tőkebefektető csoport, valamint a Waberer's International Nyrt. további nagytulajdonosai közül a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding Zrt. és Geraldton Invest Zrt., valamint a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt. – a tőkepiaci törvény értelmében vett – összehangoltan eljáró személyekként járnak el. A felek a transzparencia érdekében a tőkepiaci törvény szerinti nyilvános vételi ajánlatot tesznek a Waberer's International Nyrt. részvényesei részére.

Az ajánlati ár részvényenként 2335,77 forint, amely – a tőkepiaci törvénynek megfelelően – az előző 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára. Az ajánlatot jóváhagyás céljából benyújtották a Magyar Nemzeti Bankhoz.

A felek összehangolt magatartása közös irányítást nem jelent, de stabil, tőkeerős tulajdonosi hátteret biztosít a Waberer's számára. A nyilvános vételi ajánlat révén a nagytulajdonosoknak lehetőségük nyílik, hogy tovább növeljék tulajdonrészeiket a tőzsdei társaságban

- közölték.

A tájékoztatás szerint a logisztikai társaság irányításáért, valamint stratégiai célkitűzéseinek megvalósításáért a továbbiakban is a szakértő menedzsment felel, Barna Zsolt vezérigazgatóval az élén. A szakember korábban több mint 12 évig vezette a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft.-t, amely ez idő alatt Magyarország első számú fuvarozó vállalatává és logisztikai szolgáltatójává vált.

A Waberer's csoport több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik az európai logisztikai és szállítmányozási piacon. A csoport anyavállalata, a Waberer's International Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A logisztikai társaság stratégia- és struktúraváltást jelentett be 2019 végén, előtérbe helyezve a komplex, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat. A vállalat dedikált zöld divízióval rendelkezik, amelynek fókusza a teljes szolgáltatási portfólió zöldítése, a karbonsemlegességi törekvések koordinációja. A csoport tagja a hazai biztosítási piac meghatározó szereplője, a Wáberer Hungária Biztosító – ismertették.

A közlemény idézi Tiborcz Istvánt, a BDPST Group tulajdonosát, aki kifejtette: "a piacon bizonyított, eredményes üzleti modellel rendelkező, egyben a következő évtized kihívásaira is készen álló akvizíciós célpontokat keresünk. Számos iparághoz hasonlóan a logisztikát is felforgatja a technológiai fejlődés, az élesedő nemzetközi verseny, valamint a környezetbarát megoldások keresése. A Waberer's kiváló pozícióban van ahhoz, hogy ennek az üzleti paradigmaváltásnak az élére álljon Európában".

"A Waberer's dinamikus növekedését, jövőálló stratégiáját látva az a várakozásunk, hogy a régió vezető logisztikai szolgáltatója lehet néhány éven belül. Tőkebefektetőként ennek a pozíciónak az eléréséhez kívánjuk hozzásegíteni a társaságot"

- tette hozzá Tiborcz István.

A Waberer's International Nyrt. konszolidált árbevétele 3,8 százalékkal, 590,8 millió euróra nőtt a 2021-es üzleti évben. A csoport rendszeres EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 34,2 százalékkal, 74,2 millió euróra emelkedett.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
21% ?
Tiborcz nem dob ki még egy forintott sem, ha nem látszik az alagút végén a fény(mely rávilágít az aranyborjúra)...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
21% ?
Tiborcz nem dob ki még egy forintott sem, ha nem látszik az alagút végén a fény(mely rávilágít az aranyborjúra)...
namihami
""...a tranzakció zárása hatósági engedélyhez kötött.""
Vajon megkapja-e? Most itt állok és aggódok, hogy a végén még nem tagadja-e meg a hatóság a vejkónak kiadandó engedélyt. Nehogy még megtagadja és itt álljunk ebben a hőségben az após vejének nem kiadott engedéllyel!?!?! És szegény Tiborcz potyára dobja ki azt a rengeteg ""magánpénzt"".
puszt
Adtak egy visszautasíthatatlan ajánlatot...
Giovanni Alba
A történetben meghúzódó Gyurcsány-szálat az illusztrációként választott kép fedi fel: ez a Feri annyira alkoholista, hogy nehezen találni olyan fotót, ahol nincsen a kezében a pálinkáspohár.
Ne mondjátok, hogy ez nem a Feri, más nem lehet, ugye Gyurka IQ 80, EQ -2/3?
namihami
@Giovanni Alba: Lehet, hogy az illusztrációnak választott kép csak az akarná előre jelezni, hogy a Tiborcz-kocsisok, a szerződés életbelépése esetén és után vezethetnek piásan is, feltéve, ha az elfogyasztásra szánt páleszt a családi vállalkozás melléküzemágában szerzik be. Pusztán a családi tőke és hozamának elforgácsolódása megakadályozódásának elkerülése végett.
Pálinkás Pál
minden fillért elvenni orbánéktól...ez ilyen egyszerű..ha elmenekülnek...kilövési parancs..
Edebácsi
Szegény, szegény nincstelen minielnökúnk!
Béla333
Az enyves kezű mocskos tolvajok ellopnak mindent!
csak úgy....
orbánék mindenre ráteszik a mancsukat,ezt csak a nagyon buták nem veszik észre..
Baker
"Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!"
Havanagi
Egyszer minden kiderül.Ezért shortolták agyonra a részvényt,folyamatosan amortizálódott az árfolyam,miközben az Equilor maffiatag időközönként bedobott egy cikket a magas célárról.Most mi az ajánlat? 2336 Ft! Sokan ülhetnek ebben a papirban a kecsegtető "kilátások" miatt,akik végül vesziteni fognak.Összejátszanak ezek mind,egy gecinek dolgoznak.
Néro2
Egészségetekre ! Hogy akadjon a torkotokon !
ómió
Még ez se képes egy zaftosat "privatizálni"?
Havanagi
@sgl: Ismerem a történetet és az Equilor aljas közreműködését az átverésben.Nagy szivatás,sajnos érintett vagyok.
Toller Béla
Egy fenét akar fuvarozni ez a tök ! A rózsadombi szakszervezeti ingatlan kell neki, ami most Wábereré (vagy ki tudja)! Valemelyik ingatlancége egyszer csak megveszi a hegyet birtokló Jóisten Kft nagyobb részét és már kész is ! Oszt nézegethetjük a rózsás babaarcát naphosszat !
fergeteg
Az uncsitesóm a rönkszállítási igazgató 4 milkát keres havonta.
Egererdő ZRT fallóskúti erdejét most vágták tarra. 3 milliárd a bevétel. Az emírségekbe viszik.
fergeteg
M. Sándor nyugger bolsi erdejét felvásároltuk 6 éve szarért húgyért.
Most 10 milliárd körüli az ára ha kivisszük.
Clavigo
@fergeteg: Vigyed,,vazze..A hátadon,,egyenként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.