Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntektől másodfokú vízkorlátozást rendeltek el Solymáron. Szombat reggel Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője a településen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, Solymár minden részén volt és jelenleg is van víz – írja a Telex.hu.

Menczer: Mindenhol van víz SolymáronFotó: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 7-én. MTI/Kovács Attila

Menczer azt mondta, a problémát a szakemberek szerint nem a vízhiány okozta, hanem a megnövekedett fogyasztás, ami miatt a „hálózat nem tudta a vizet a megfelelő ritmusban utántölteni a tározóba”.

A problémát egyrészt négy, 8 köbméteres vízszállító autóval kezelték, amelyek most is dolgoznak. Ezek közül kettőt a szolgáltató, kettőt a Magyar Honvédség biztosított. A vízszállítók – amelyek éjjel-nappal dolgoznak – egy óra alatt 32 köbméternyi vizet tudnak a tározóba vinni

– mondta a képviselő.

Menczer Tamás azt mondta, „megfeszítették” a rendszert, ami azt jelenti, hogy különböző terelésekkel, irányításokkal, nyomásnöveléssel, vagyis „vízkormányzással” érték el, hogy újra legyen víz a település minden pontján.

A szakemberek tájékoztatása alapján a képviselő azt mondta, hogy

a Solymárt ellátó négy víztározó közül egynél szivárgást észleltek, de ez nem nagy mértékű, a problémát elhárítják, így a környéken továbbra is van víz.

Menczer Tamás azt is mondta, hogy a nehéz helyzet nem múlt el Solymáron, nem tudja azt megígérni, hogy a vízellátás folyamatos lesz a településen.

Az elsődleges célunk az, hogy krónikus vízhiány Solymáron többet ne alakuljon ki, tehát ne forduljon az elő, hogy valaki napokon keresztül nem jut vízhez, és természetesen szeretnénk a vízellátást minél folyamatosabban biztosítani

– mondta.

Menczer Tamás továbbra is arra kért mindenkit, aki a vízkorlátozással érintett valamelyik településen él, hogy csak a legszükségesebbre használja az ivóvizet. Ezek a települések:

Solymár, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Pilisszentiván és Csobánka.

További részletek itt olvashatóak.

Közösségi oldalán köszönetet mondott a vízszállító autókon dolgozó katonáknak és a vízügyi szakembereknek is.

Forrás: Telex

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Rendzer tomi lett víz lajtoskocsiba. Az elmúlt száz év legjobb 10 éve okán. Tetszettek volna vízcsövet fektetni és nem Ídeserdélybe ebaxni százmilliárdokat templomtoronyba meg focira oszt' lenne víznyomás meg cső és nem lajtoskocsi és nem csak arrafelé.
A rohad kretén tolvaj huha anyátokat. Azt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
Hazug solymáriak!
De a Fidesz szavazóitól mit várhatunk?!
jesz
ilyen eredménye lesz a karbantartás hiányának...itt-ott szivárgás, régi, kisteljesítményű nyomásfokozók, kis átmérőjű főnyomócsövek...nem az alsóbb szinten lévő fogyasztók a hibásak, mert vizet merészelnek használni, hanem az elhanyagolt fejlesztés, a teljesítménye határán dolgozó nyomásfokozók...és, van-e egyáltalán olyan tározó, ahonnan tovább lehet nyomatni a felsőbb helyekre a vizet?
balos
Hát végre oda ment a menczer mindjárt lett víz a fejéből a rendszerbe!
Néro2
Rendzer tomi lett víz lajtoskocsiba. Az elmúlt száz év legjobb 10 éve okán. Tetszettek volna vízcsövet fektetni és nem Ídeserdélybe ebaxni százmilliárdokat templomtoronyba meg focira oszt' lenne víznyomás meg cső és nem lajtoskocsi és nem csak arrafelé.
A rohad kretén tolvaj huha anyátokat. Azt.
kisfalud
A nagyobb keresztmetszetű vízvezeték hálózat építése helyett már évek óta kisebb lépésenként emelik a hálózat nyomását. Nem tűnt fel még a lakosságnak a pl a villanybojlerek nyomásszabályozóinak folyamatos csepegése folyása, és a meghibásodásuk estén a szabadon álló hideg vízcső meleggé válása? Már bőven 6 bár fölött van az eredetileg 3 bárra méretezett rendszer. Ennek a hálózatnak a korszerűsítésére sem volt elég az utolsó legsikeresebb tizenkét év! Szerencsére az államosítást nem felejtették el.
csak úgy....
nem feredünk és inkább szomjan halunk,de akkor is csak a fidesz! :)
Málna
@csak úgy...: Szomjanhalás? Erről szó sem volt...Látod, erről beszélek. Ha nincs baj, akkor kreálsz. Így bizonygatod magadnak, milyen jó, hogy nem itt élsz. Ezt hívják önbecsapásnak...
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők rezsibalfaszságtól függetlenül legközelebb is a maffiózókra szavaznak! Mert olyan okosakat mondanak.
És a másik oldal el akarja vinni a fiainkat a háborúba...!
JAAAAAAJJJJJ!!!
csak úgy....
@Málna: örülök,ha te minden vendég után le tudod mosni magadról az út porát..,hiszen vannak ku..ák és kurvára elégedettek..
Béla333
Nemhiába szavazott az sok okos solymári erre a maffiózóra. Elintézte, hogy katonák hordják éjjel-nappal a vizet Solymárra. A rezsicsökkentés a legfontosabb. A többit a katonaság megoldja...
XXI. század! Európa/Magyarország/Solymár
Málna
@csak úgy...: Mert itt csak kurválkodásból lehet megélni, ugye? Szegény vénember...
csak úgy....
@Málna: te szegény buta vénasszony,hamarosan lesz idöd gondolkodni..,ha már a kutyának sem köllesz! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.