Ebben a hónapban érkezik az évközi nyugdíjemelés, amikor mintegy 2,5 millió nyugdíjas együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt kap. A januártól júniusig terjedő, visszamenőlegesen járó emelést a nyugdíjasok egy összegben, az aktuális, július havi emelt nyugdíjukkal együtt kapják meg – tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t vasárnap.

Rövidesen érkezik a nyugdíjemelés

Fotó: pixabay.com

A nyugdíjasok júliusban már a 3,9 százalékkal emelt összegben kapják a havi ellátásukat, és ezzel egy időben megkapják a január-júniusi, tehát 6 havi nyugdíjuk, illetve a 13. havi nyugdíjuk 3,9 százalékos különbözetét is, vagyis a címzettek összesen nyolc havi nyugdíj után kapják meg a növelést – összegezte az államtitkár.

Aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én kerül az összeg a bankszámlájára, aki postai úton kapja, annak a szokásos naptári napon viszi a postás.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mar megint koloncot vet a fideSS a nyugdijasoknak, ahelyett hogy az inflaciot koveto modon rendezne a nyugdijakat. Eves szinten minimum 25%-kal kellene emelni a nyugdijat hogy fedezze az inflacio miatti veszteseget. Ehelyett jo ha 10% az emeles. Ezzel becsapta O1G a nyugdijasokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fergeteg
@Peller Anikó: Kapd be kutyádét te szaros.
Peller Anikó
@sgl: Igazad van, van egy réteg akit a fidesz jól megfizet. Ezek fiatalabbak, viszont érthető a szavazatuk, nekik jobb most, sokkal jobb, mert nem kell teljesíteniük, élég ha tökhülyék mint ez a pár román geci és szemmel látható fizetést kapnak érte. Nem kell érte alkotni, sőt dolgozni se, elég ha hajbókolnak és éltetik a fideszt. Egy teljesítmény orientált rendszerben ők a periférián legelnének.

De a fidesz agymosó tevékenysége beérett és ezek a nyuggerek, a cigányok, a nyomorultak akik segélyért vagy közmunkáért várakoznak. Pár szem krumplival, erzsébet utalvánnyal, meg a 80 ezerrel megvásárolható nyuggerek miatt vagyok kiakadva. Talán el is hitték a fidesz hazugságait. Ők a nem tisztánlátók.

De ha tisztán látják hogyan rabolja le az országot a fidesz és mégis rászavaznak, az főbenjárő bűn.
CsipkeRózsa
@fergeteg: A veled egy lapon hozzászólókra gondolok.
drrotf
Keverik a szezont a fazonnal.A nyugdíj emelése az minden év január 1-től történik a törvény alapján a költségvetésben betervezett infláció alapján.Ami év közben történik az csak korrekció, a hiba kijavítása mert a kormány nem jól számolta, tervezte meg az infláció mértékét, vagy a gazdaság úgy teljesít hogy a tervezettnél jobban emelkedik az infláció, és ezért év közben a nyugdíjak kijavítására , korrekciójára van szükség.Itt most nem nyugdíjemelésről van szó, hanem arról, hogy a kormány igyekszik a megnövekedett inflációnak megfelelő mértékben korrigálni a nyugdíjakat.Ez az összeg amelyet most havi elosztásban kapnak a nyugdíjasok egy elmaradt kifizetés utólagos teljesítése, tekintettel arra, hogy ez a nyugdíj már január elsejétől megillette volna a nyugdíjasokat.A tartozás megfizetése semmi képen nem nyugdíj emelés, csak kiegyenlítése annak, hogy a pénzt a kormány eddig ingyen használta, és most egyenlít!Ám most is látszik hogy a kormány hasra ütés szerűen állapítja meg a nyugdíj emelést, mert már most a KSH adatai szerint az infláció 10,6%, tehát több több mint másfél százalékkal, mint amennyire most korrigálja a kormány a nyugdíjemelés mértékét, tehát most sem a valóságból indul ki.Nagy Márton szerint , aki kis korában nem itta el az eszét, és megfelelő hangnemben beszél az ír légitársaság vezetőjéről, azt mondta, hogy az infláció az év végéig csak nőni fog.Úgy látszik Karácsonyi pulykapénzre is számíthatnak a nyugdíjasok, csak az a kérdés, hogy lesz-e pulyka!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.