Ebben a hónapban érkezik az évközi nyugdíjemelés, amikor mintegy 2,5 millió nyugdíjas együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt kap. A januártól júniusig terjedő, visszamenőlegesen járó emelést a nyugdíjasok egy összegben, az aktuális, július havi emelt nyugdíjukkal együtt kapják meg – tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t vasárnap.

Rövidesen érkezik a nyugdíjemelés

Fotó: pixabay.com

A nyugdíjasok júliusban már a 3,9 százalékkal emelt összegben kapják a havi ellátásukat, és ezzel egy időben megkapják a január-júniusi, tehát 6 havi nyugdíjuk, illetve a 13. havi nyugdíjuk 3,9 százalékos különbözetét is, vagyis a címzettek összesen nyolc havi nyugdíj után kapják meg a növelést – összegezte az államtitkár.

Aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én kerül az összeg a bankszámlájára, aki postai úton kapja, annak a szokásos naptári napon viszi a postás.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mar megint koloncot vet a fideSS a nyugdijasoknak, ahelyett hogy az inflaciot koveto modon rendezne a nyugdijakat. Eves szinten minimum 25%-kal kellene emelni a nyugdijat hogy fedezze az inflacio miatti veszteseget. Ehelyett jo ha 10% az emeles. Ezzel becsapta O1G a nyugdijasokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Megint ki szúrjátok pár fillérrel a szerencsétlen elődeiteket!!
De a NER kutyák anya, apja dézsával kap megint
ómió
Így megy az, amikor nem az efftársi nyugdíjcsökkentés (lenyulás) mellett döntünk!
amortizáltok
nimden nap irjátok ide 377 szer és akkor nagyobb lesz a vásárló ereje! ! ! kb felértek egy hangrobbanással mint a balaton szandon? a dübörgés ?bejelzett a Tihanyi szeizmográf ti meg a fül orr gégésszel vagytok rokonságba igy szállitjátok nekik a betegeket? fura.
fergeteg
Menjenek külföldre nyugdíjért akinek nem tetszik. Ott aztán emelnek most.!!!
amortizáltok
az augusztus 20 - it is ide kéne ám nem elpufogtatni felelőtlenül mert orbán megalomániás?bezzeg az ő emelése már zsebben van. "nem most van az ideje " mondá pintér is orbán ia de akkor ők ??? ja más féle nép másfajta raj ahogy a költő írta?
Nessy
Nem minden nyugdíjas demens, aki mára elfelejti, mi volt tegnap. Még hányszor fogják elmondani? Akkor sem lesz több. Legfőképp azt is merjék elmondani, hogy a nyugdíjak reál értéke évről évre csökken. Igaz, az nem "népszerű"! Úgy 400 - 500ezer felett már érzékelhető
Yoda69
Mar megint koloncot vet a fideSS a nyugdijasoknak, ahelyett hogy az inflaciot koveto modon rendezne a nyugdijakat. Eves szinten minimum 25%-kal kellene emelni a nyugdijat hogy fedezze az inflacio miatti veszteseget. Ehelyett jo ha 10% az emeles. Ezzel becsapta O1G a nyugdijasokat.
Yoda69
@Horizont: Ne farasz magad ezzel fizetett román trollal. Csak azért hányja ide a baromságait hogy felbosszantsa a magyarokat.
namihami
Akkor már 8.9%-nál járunk. Még 20-25% és utolérjük az inflációt. Ha az ezalatt (esetleg) hajlandó lesz megállni.
Ennek az ""utolérésnek"" olyan ""hanyatlónyugatutolérése"" hangulata van. Ismét valami olyan, amit sikeresen eltanultak a fiúk a Fidesz, mint párt, nagy öregjeitől.
balos
A fideSS gecik nem hülyék!Maguknak lapáttal,nekünk szitával "öntik" az inflagranti emelést!
Peller Anikó
Basszátok meg, a múlt héten kedden nem találtam a nyugdíjemelés cikket.

Hát mi lesz akkor a debil, demens alzheimer nyuggerekkel ha nem tanulják meg kitől kapják az ajándékot, a jót evő viktor kirájtól. Től.

Egyébként Rózsa Györgyöt is megkoronázták annó. Vagy Enné.

Pardon, Dózsa.
Néro2
Milyen nyugdíjemelés ? A 8.9. ? Emelés egy volt csak a Nagy Orr Bán fizetésének emelése. 30 százalékos infláció mellett
a 8.9 nem emelés tolvajkormány hanem csökkentés. Egyébként sem emeltetek soha az életbe csak a hazudott inflációtok
felét odalöktétek korrekciónak ami nem emelés.
Vérnyuggerfityma savazók tapsikoljatok ezt kértétek.
Költsétek farhátra már ha tudtok venni mert az sincs.
Peller Anikó
@sgl: De nem is róluk beszélek. Hanem a debil, demens alzheimer nyuggerekről, akik ráadásul narancsországra szavaztak. Zabáljanak csirkeszarhátot.

Amelyik meg tisztánlátó és a narancsra szavazott az meg még dügüljön is meg.
jesz
@Peller Anikó:baszki te szarcsimbók...már megeint a idős, beteg, öregségi nyugdíjasokon köszörülöd a nyelved...hogy nyalnád ki a seggüket...
Te gyökér, a betegségeket nem az idősek kérték, hanem a szervezetük nem bírta az idő múlását...ráadásul olyan fasza csávó vagyok, hogy nem kérem a nevükben, hogy legyen meg az összes betegséged...nem, ilyent nem teszek...majd elátkoz más...
amortizáltok
@Pegero: négyemeletes házikók 1967- 68-69 ben épitették. ja a lakók meg 89 ben tértek ide fele ment továbbállt nyugatra, igy lettek házaink lakói nem örökösök csak gyűttek, láttak, vettek.Zalai uton Zirzen jJankán is tán?
fergeteg
A képen valaki aki Dobrev Klárára hajtott volna. Kannás borral,lángossal a piacsarkon
Ja éppen kötőtűvel,szúrja ki a tyúksegget.
Peller Anikó féle pi...ák pedig bánatukban mindenkit leb...nak akik nem az ő k...a fajtájuk.
Ja vagy ez a név egy kant takar? Nekik mindegy. Fogadja vagy nyomja egyre megy az LMBTQ
a világ közepe.
fergeteg
Szevasztok balos kannásboros seggfejek!
Ti is kaptok nyugdíjat ha megéritek.
rbela
Hm 3.9 % közben az árak és a megélhetés a duplájára emelkedett...
kereső
Attól, hogy napjában százszor elmondják, még nem fog többet érni. Ráadásul ez nem "kegy"...hiába akarják magukat önfényezni, ez inkább gyalázat.
colibri
@fergeteg: 11:41 Te még a kötőtűt sem tudod megkülönböztetni a horgolótűtől... jól állunk...DDDDD::))
Havanagi
Nem elég,hogy szar az emelés mértéke,de azt is utólag adja.Mindig.Retkes,hazug,tolvaj bagázs.
Pálffy
Tisztelt Fő- és Alszerkesztő Urak és Hölgyek! Ismételten hálásak lennének az olvasók 99%-a, ha nem propagálnák Magyarország ribancainak szennyes ügyeit, fotóit, naptárát, és egyebeket. Ha nekik hiányzik a PR, akkor tegyék azt saját erőből, és ne a kedvenc lapunk moráljának rovására. Aki akarja, meg fogja találni ezeket. Köszönettel: pt
Peller Anikó
@kösz: Hátha másodszorra érthetőbb, így akkor mégegyszer:

De nem is róluk beszélek. Hanem a debil, demens alzheimer nyuggerekről, akik ráadásul narancsországra szavaztak. Zabáljanak csirkeszarhátot.

Amelyik meg tisztánlátó és a narancsra szavazott az meg még dogoljon is meg.

Így már világosabb? Nem. Ők teszik tönkre az országot.

A fidesznek most már csalnia sem kell, ők becsalták maguknak az országot. Most már a debilek működtetik, a választás saját lábra állt. Köszönjük meg a sok hülyének.
fergeteg
PELLER ANIKÓ ! húzzál k...anyádba te rohadék mocskos zsidónáci.
CsipkeRózsa
@fergeteg: Hogy beszélsz másokkal, fogd vissza magad.
fergeteg
Csipke Rózsa !
Kik azok a mások? Az tetű kis kurva aki ócsárolja a nyugdíjasokat.
fergeteg
@Peller Anikó: Kapd be kutyádét te szaros.
Peller Anikó
@sgl: Igazad van, van egy réteg akit a fidesz jól megfizet. Ezek fiatalabbak, viszont érthető a szavazatuk, nekik jobb most, sokkal jobb, mert nem kell teljesíteniük, élég ha tökhülyék mint ez a pár román geci és szemmel látható fizetést kapnak érte. Nem kell érte alkotni, sőt dolgozni se, elég ha hajbókolnak és éltetik a fideszt. Egy teljesítmény orientált rendszerben ők a periférián legelnének.

De a fidesz agymosó tevékenysége beérett és ezek a nyuggerek, a cigányok, a nyomorultak akik segélyért vagy közmunkáért várakoznak. Pár szem krumplival, erzsébet utalvánnyal, meg a 80 ezerrel megvásárolható nyuggerek miatt vagyok kiakadva. Talán el is hitték a fidesz hazugságait. Ők a nem tisztánlátók.

De ha tisztán látják hogyan rabolja le az országot a fidesz és mégis rászavaznak, az főbenjárő bűn.
CsipkeRózsa
@fergeteg: A veled egy lapon hozzászólókra gondolok.
drrotf
Keverik a szezont a fazonnal.A nyugdíj emelése az minden év január 1-től történik a törvény alapján a költségvetésben betervezett infláció alapján.Ami év közben történik az csak korrekció, a hiba kijavítása mert a kormány nem jól számolta, tervezte meg az infláció mértékét, vagy a gazdaság úgy teljesít hogy a tervezettnél jobban emelkedik az infláció, és ezért év közben a nyugdíjak kijavítására , korrekciójára van szükség.Itt most nem nyugdíjemelésről van szó, hanem arról, hogy a kormány igyekszik a megnövekedett inflációnak megfelelő mértékben korrigálni a nyugdíjakat.Ez az összeg amelyet most havi elosztásban kapnak a nyugdíjasok egy elmaradt kifizetés utólagos teljesítése, tekintettel arra, hogy ez a nyugdíj már január elsejétől megillette volna a nyugdíjasokat.A tartozás megfizetése semmi képen nem nyugdíj emelés, csak kiegyenlítése annak, hogy a pénzt a kormány eddig ingyen használta, és most egyenlít!Ám most is látszik hogy a kormány hasra ütés szerűen állapítja meg a nyugdíj emelést, mert már most a KSH adatai szerint az infláció 10,6%, tehát több több mint másfél százalékkal, mint amennyire most korrigálja a kormány a nyugdíjemelés mértékét, tehát most sem a valóságból indul ki.Nagy Márton szerint , aki kis korában nem itta el az eszét, és megfelelő hangnemben beszél az ír légitársaság vezetőjéről, azt mondta, hogy az infláció az év végéig csak nőni fog.Úgy látszik Karácsonyi pulykapénzre is számíthatnak a nyugdíjasok, csak az a kérdés, hogy lesz-e pulyka!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.