A magyar köztársasági elnök szerint Brazíliában az elmúlt száz évben nem volt háború, és ők békeszerető népek. Bolsonaro elnök fő célja a családok érdekeinek megvédése mellett a demokrácia és a sajtószabadság melletti kiállás.

Bolsonaro elnök úrral mi a béke követei vagyunk – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Jair Bolsonaro brazil elnökkel folytatott megbeszélés után adott sajtónyilatkozatában Brazíliavárosban.

Novák Katalin szerint ő és a brazil elnök a béke követei

Novák Katalin köztársasági elnököt fogadja Jair Bolsonaro brazil elnök a brazíliavárosi Planalto-palotában 2022. július 11-én

Fotó, címlapkép: MTI/Sándor-palota (volt Köztársasági Elnöki Hivatal)

Brazília békeszerető ország, ahol az elmúlt száz évben nem volt háború, és azt szeretné mindenki, hogy ez a jövőben is így maradjon – mondta Novák Katalin, hozzátéve: azt szeretnénk, ha Magyarországot sem érintené a háború.

A brazil elnök azt hangsúlyozta, hogy fő célja megvédeni a család értékeit, kiállni a sajtószabadság és a demokrácia mellett. Azt mondta, hogy Novák Katalinnal kereskedelmi kérdésekről, a jövőbeli együttműködésről, a gazdasági kapcsolatokról is beszélgettek, amelyek folyamatosan bővülnek, hasonlóan a hadiiparhoz.

Bolsonaro úgy fogalmazott: "100 ezer magyar él köztünk, és mi olyan ország vagyunk, ahol mindannyian békében élünk. Jelenleg konfliktus van Magyarország szomszédságában – az orosz-ukrán háborúra gondolok. Volt egy nagy beszélgetésem a háború előtt Putyin elnökkel. Az igazság sokszor fáj, de nincs más út, csak a békés együttélés."

A brazil elnök kiemelte: hatalmas megtiszteltetés számára Novák Katalin látogatása. Hangsúlyozta, hogy Magyarországot és Brazíliát a haza, a család és a szabadság védelme köti össze.

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
barbiruhás ocsmány ribi...ez engem nem képvisel...
balos
Az egyik hazájában halálbrigádok "tartják rettegésben" a szegényeket!A másikban meg az ilyen lotyókat a hatalom közelébe engedő maffiózók!
ómió
Szóval, akkor, Maki efftárs itt se "passzolt volna"!
Aki Én
Azzal az emberrel a béke követei, amiről a kormányoldal így ír? Ők a békeszertő népek??? Ez komoly???

,,Brazília nagyvárosaiban a közbiztonság általában rossz. Bármikor lehet számítani kisebb-nagyobb bűncselekményekre: lopásokra, fegyveres rablásokra, utcai zsebtolvajlásra, őrizetlenül hagyott értékek eltulajdonítására, különösen a nevezetességek környékén, strandokon, szállodákban, éttermekben, bárokban, szórakozóhelyeken.
Az elkövetők gyakran fiatalkorúak, vagy szinte gyerekek, akikről nem is feltételeznénk, hogy bűnözők. Javasoljuk, hogy mindig tartsanak maguknál 20-30 USD-nek megfelelő brazil reált, amit rablási kísérlet esetén át lehet adni. Az alábbi biztonsági alapszabályok betartásával csökkenthetik annak esélyét, hogy bűncselekmények áldozatai legyenek.

A fokozott figyelmet kívánó térségek közé sorolható Rio de Janeiro, melynek továbbra is rossz közbiztonsága városnegyedtől függően eltérő veszélyeztetettséget jelent a külföldi utazó számára. A városban fokozott elővigyázatossággal ajánlatos közlekedni. Ehhez nyújthat segítséget egy helyi, portugál nyelvű honlap, mely telefonra letölthető applikációt is tartalmaz az éppen aktuális vészhelyzetek (pl. lövöldözések) helyszíneinek elkerülésére. Külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy Rio de Janeiro különböző szegénynegyedeiben (az ún. favelákban) gyakran vannak váratlan rendőri akciók, így e városrészek vagy környékük felkeresése nem tanácsos.
Ugyancsak felhívjuk a Ceará államba utazni szándékozók figyelmét, hogy az állam fővárosában az elmúlt két évben jelentősen romlott az általános közbiztonság. Az állam fővárosába, Fortalezába utazóktól ezért fokozott elővigyázatosságot kérünk.

Az elkövetők gyakran fiatalkorúak, vagy szinte gyerekek, akikről nem is feltételeznénk, hogy bűnözők. Javasoljuk, hogy mindig tartsanak maguknál 20-30 USD-nek megfelelő brazil reált, amit rablási kísérlet esetén át lehet adni. Az alábbi biztonsági alapszabályok betartásával csökkenthetik annak esélyét, hogy bűncselekmények...
Aki Én
Az utcán ne viseljenek értékes órát, ékszert, drága, feltűnő ruhát.
Mobiltelefonjukat ne használják az utcán, mert igen elterjedt bűncselekménytípus, amikor a turista kezéből egy pillanat alatt kikapják a telefont, és elszaladnak vele.
Nagyobb összegű készpénzt ne vigyenek magukkal, illetve ha erre mégis szükség volna, több helyre rejtsék el, és ne vegyék elő nyilvános helyen.
Értékeiket a szálloda széfjében vagy más biztonságos helyen tartsák.
Utcára, strandra stb. útlevelüket ne vigyék magukkal, elég annak fénymásolata.
A bankkártya, illetve mobiltelefon letiltásához szükséges sürgősségi telefonszámot, ill. EMEI számot jegyezzék meg, vagy tartsák külön a pénztárcától.
Kerüljék az elhagyatott strandokat, és a sötétedés után ne sétáljanak a tengerparton.
Messziről kerüljék el a szegénynegyedeket (favelákat), és ne próbálják meg azokat gyalog vagy autóval megközelíteni. A gyakori lövöldözések miatt még az utazási irodák által szervezett favela-túrák is veszélyesek.
Ha autóval közlekednek, válasszák inkább a fizetős, őrzött parkolókat. Mindig felhúzott ablakkal és lezárt ajtóval utazzanak.
Ha úticéljuk Rio de Janeiro, és a várost nem egy utazási iroda szervezésében, hanem magánúton kívánják megismerni, javasoljuk, hogy előzetesen töltsék le okostelefonjukra az „Onde tem tiroteio - OTT” (Hol vannak lövöldözések) elnevezésű applikációt. Útvonaluk kiválasztásához ezt használják. (A Rio de Janeiro szegénynegyedeiben zajló rendőri és katonai akciók, illetve a megromlott közbiztonsági helyzet miatt a gyanútlan turista a város bármely pontján találkozhat eltévedt golyóval.)
Ha megtámadják Önöket, próbáljanak meg nyugodtan viselkedni, ne tegyenek hirtelen mozdulatokat, mindenben kövessék a támadó utasításait, ne álljanak ellen, és vita nélkül nyújtsák át értékeiket, a készpénzt vagy a mobiltelefont. A támadók általában fegyvert viselnek, amit bármikor használnak is, emellett gyakran kábítószer hatása alatt állnak.
Ha bűncselekmény áldozataivá válnak, arról a helyi...
Aki Én
Ha bűncselekmény áldozataivá válnak, arról a helyi rendőrőrsön (delegacia) vetessenek fel jegyzőkönyvet (boletim de ocorrencia), és kérjék el annak egy példányát. A helyszínre a rendőrség a 190-es, a mentők a 193-as közvetlen számon hívható."
Aki Én
Én is azt gondolom, ilyen barátok kellenek. Olyanok, akik szívükön viselik az ország, a polgárok sorsát, akik megteremtik a biztonságot, a nyugalmat...
Beszarás.
Nyírfa
Mi érdeke fűződik a magyar kormánynak Brazíliához? Pénzkimentés? Bukás utáni letelepedés?
Aki Én
@KisTehen: Miért gondolod, hogy mindenki balos, aki veled ellentétében érti a tolvaj gazdádat, és elítéli?
Mert kibaszott buta vagy?
Nyírfa
Amikor a klímaválságról beszélünk, azt se felejtsük el, hogy úgy pusztulnak az Amazonas melletti őserdők, ahogy Orbánék betonozzák le, zsigerelik ki a földjeinket. Katalin , ha őszinte akarna lenni - dehogy akar! - , azt írná ki a látogatás margójára: Együtt a puszulásba, jó mulatság, férfimunka.
Eladott Ország
Mucus! Ki az isten akarná belesodorni Magyarországot a háborúba!? Senki. Még akkor sem, ha hazánk határos is az egyik hadban álló, háborúval sújtott országgal. Nem hiszem, hogy a szlovákok, románok, lengyelek, moldvaiak hasonló napi sivalkodással bizonygatnák kormányaik "hősies" erőfeszítéseit. Ha nem is teljes nyugalommal - hiszen látjuk, Putyint nem fékezi semmi - de bízva a NATO elrettentő/visszatartó erejében teszik azt, amit egy nemzetközösség - az EU - gazdasági, katonai érdekei és nem utolsó sorban az emberiességi szempontok megkívánnak. És hogy ki lehet-e maradni a háborúból? Egyelőre (és remélhetőleg véglegesen) igen, de azért Fehérgyarmat csak belekeveredett, még ha csak közvetetten is. "Az orosz-ukrán háború miatt az iskola tornatermét a Magyar Honvédség rendelkezésére bocsátották. Március elseje óta ott két zászlóalj váltja egymást és a tornaterem hálóteremként szolgál, az iskola konyhája pedig a katonák étkeztetését is megoldja." A demokráciáról és a sajtószabadságról ( korrupció mellett) az EU is sokat tudna mesélni mivel a pénzügyi támogatásokat pont emiatt tartották vissza. Szóval a fehérgyarmati iskola "feláldozta" tornatermét, konyháját a háború miatt. Régen ezt úgy oldották meg, hogy a katonák felvertek egy csomó, bazi nagy katonai sátrat a határ mentén, azok voltak a körletek, bedörrentettek egy rakás gulyáságyút és "harctéri körülmények" között készültek a hon védelmére. Lehet Orbánt szeretni vagy nem szeretni, de megkérdőjelezni azt, hogy szép kis országunkból koldusházat alkotott azt nem! Ezt az "érdemet" senki sem veheti el tőle!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280186333_1338130946666809_6572711069078777245_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=MWfGIQlvpuEAX8of8tq&_nc_oc=AQmzhxDSmdP5qC4NzwLCFMh74ZYRplgoSsz_kHahn2Z4Nw5ftRrxd4IfxTZH03Ow0sI&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9X33tq1DOkQb5CwjwMQJqb3E_mqgd5eYarhVulUNecFA&oe=62D1ECA0
justhpeter
A magyar háziszárnyas primadonna eljátsza az egyszemélyes koldusoperát a Copacabana Beach-en.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 09:11 ♦ Kósa Lajos szerint csak a bozót ég Brazíliában. Szerintem meg, aki ilyet mond, az engedi a világot pusztulni. Ha ez az agyhalott olyan magas lenne mint amilyen hülye, a hóna alatt dörögne az ég. És, ha az anyukája sertéstelepe égne, akkor mit mondana! Á csak a tyúkól ég!
www.facebook.com/gyurcsanyf/videos/1084887285033187/
Eladott Ország
@justhpeter: ma, 09:40 ◘ Novák Katalint mint medveszarban a brummogás, annyira kevés vagy, primitív orbánista organizmus! Az ilyen opportunista, gerinctelen, becsvágyó seggnyalók a legveszélyesebbek. Mivel nő, neki kétszer jobban csapkod a nyelve, hogy ugyanolyan közel kerülhessen a gazda ánuszához, pont úgy, mint Jucikánknak. Nem lesz itt semmi önállóskodás, szépen leköveti a dagi parancsait, frankóbb motor lesz, mint plagizáló „GoJóstoL” Pali. Bábnak jó lesz oda, csak egy kicsit sokba lesz nekünk!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/269735119_10223366135074054_2299695571779879907_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=825194&_nc_ohc=L5ha0EgJCJ0AX_i3Ejs&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-xN34tZsLEZbit9pi9Kdi3IB0lpWHxNOWVwN-s68pm-g&oe=62D1B332
Nyírfa
Ezt a nőt a famíliájával élete végéig el kell tartanunk? Ugye, ez csak egy rossz vicc!
Nyírfa
@Eladott Ország: 09.47

Kósa lehetne egy vidám, joviális emberke, amolyan társaság kedvence, de nem az. Valamiért úgy döntött, hogy inkább a legostobább magyar címére hajt. Nem állíthatjuk, hogy ezen a téren sikertelen lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.