A magyar köztársasági elnök szerint Brazíliában az elmúlt száz évben nem volt háború, és ők békeszerető népek. Bolsonaro elnök fő célja a családok érdekeinek megvédése mellett a demokrácia és a sajtószabadság melletti kiállás.

Bolsonaro elnök úrral mi a béke követei vagyunk – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Jair Bolsonaro brazil elnökkel folytatott megbeszélés után adott sajtónyilatkozatában Brazíliavárosban.

Novák Katalin szerint ő és a brazil elnök a béke követei

Novák Katalin köztársasági elnököt fogadja Jair Bolsonaro brazil elnök a brazíliavárosi Planalto-palotában 2022. július 11-én

Fotó, címlapkép: MTI/Sándor-palota (volt Köztársasági Elnöki Hivatal)

Brazília békeszerető ország, ahol az elmúlt száz évben nem volt háború, és azt szeretné mindenki, hogy ez a jövőben is így maradjon – mondta Novák Katalin, hozzátéve: azt szeretnénk, ha Magyarországot sem érintené a háború.

A brazil elnök azt hangsúlyozta, hogy fő célja megvédeni a család értékeit, kiállni a sajtószabadság és a demokrácia mellett. Azt mondta, hogy Novák Katalinnal kereskedelmi kérdésekről, a jövőbeli együttműködésről, a gazdasági kapcsolatokról is beszélgettek, amelyek folyamatosan bővülnek, hasonlóan a hadiiparhoz.

Bolsonaro úgy fogalmazott: "100 ezer magyar él köztünk, és mi olyan ország vagyunk, ahol mindannyian békében élünk. Jelenleg konfliktus van Magyarország szomszédságában – az orosz-ukrán háborúra gondolok. Volt egy nagy beszélgetésem a háború előtt Putyin elnökkel. Az igazság sokszor fáj, de nincs más út, csak a békés együttélés."

A brazil elnök kiemelte: hatalmas megtiszteltetés számára Novák Katalin látogatása. Hangsúlyozta, hogy Magyarországot és Brazíliát a haza, a család és a szabadság védelme köti össze.

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Mucus! Ki az isten akarná belesodorni Magyarországot a háborúba!? Senki. Még akkor sem, ha hazánk határos is az egyik hadban álló, háborúval sújtott országgal. Nem hiszem, hogy a szlovákok, románok, lengyelek, moldvaiak hasonló napi sivalkodással bizonygatnák kormányaik "hősies" erőfeszítéseit. Ha nem is teljes nyugalommal - hiszen látjuk, Putyint nem fékezi semmi - de bízva a NATO elrettentő/visszatartó erejében teszik azt, amit egy nemzetközösség - az EU - gazdasági, katonai érdekei és nem utolsó sorban az emberiességi szempontok megkívánnak. És hogy ki lehet-e maradni a háborúból? Egyelőre (és remélhetőleg véglegesen) igen, de azért Fehérgyarmat csak belekeveredett, még ha csak közvetetten is. "Az orosz-ukrán háború miatt az iskola tornatermét a Magyar Honvédség rendelkezésére bocsátották. Március elseje óta ott két zászlóalj váltja egymást és a tornaterem hálóteremként szolgál, az iskola konyhája pedig a katonák étkeztetését is megoldja." A demokráciáról és a sajtószabadságról ( korrupció mellett) az EU is sokat tudna mesélni mivel a pénzügyi támogatásokat pont emiatt tartották vissza. Szóval a fehérgyarmati iskola "feláldozta" tornatermét, konyháját a háború miatt. Régen ezt úgy oldották meg, hogy a katonák felvertek egy csomó, bazi nagy katonai sátrat a határ mentén, azok voltak a körletek, bedörrentettek egy rakás gulyáságyút és "harctéri körülmények" között készültek a hon védelmére. Lehet Orbánt szeretni vagy nem szeretni, de megkérdőjelezni azt, hogy szép kis országunkból koldusházat alkotott azt nem! Ezt az "érdemet" senki sem veheti el tőle!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280186333_1338130946666809_6572711069078777245_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=MWfGIQlvpuEAX8of8tq&_nc_oc=AQmzhxDSmdP5qC4NzwLCFMh74ZYRplgoSsz_kHahn2Z4Nw5ftRrxd4IfxTZH03Ow0sI&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9X33tq1DOkQb5CwjwMQJqb3E_mqgd5eYarhVulUNecFA&oe=62D1ECA0
justhpeter
A magyar háziszárnyas primadonna eljátsza az egyszemélyes koldusoperát a Copacabana Beach-en.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 09:11 ♦ Kósa Lajos szerint csak a bozót ég Brazíliában. Szerintem meg, aki ilyet mond, az engedi a világot pusztulni. Ha ez az agyhalott olyan magas lenne mint amilyen hülye, a hóna alatt dörögne az ég. És, ha az anyukája sertéstelepe égne, akkor mit mondana! Á csak a tyúkól ég!
www.facebook.com/gyurcsanyf/videos/1084887285033187/
Eladott Ország
@justhpeter: ma, 09:40 ◘ Novák Katalint mint medveszarban a brummogás, annyira kevés vagy, primitív orbánista organizmus! Az ilyen opportunista, gerinctelen, becsvágyó seggnyalók a legveszélyesebbek. Mivel nő, neki kétszer jobban csapkod a nyelve, hogy ugyanolyan közel kerülhessen a gazda ánuszához, pont úgy, mint Jucikánknak. Nem lesz itt semmi önállóskodás, szépen leköveti a dagi parancsait, frankóbb motor lesz, mint plagizáló „GoJóstoL” Pali. Bábnak jó lesz oda, csak egy kicsit sokba lesz nekünk!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/269735119_10223366135074054_2299695571779879907_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=825194&_nc_ohc=L5ha0EgJCJ0AX_i3Ejs&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-xN34tZsLEZbit9pi9Kdi3IB0lpWHxNOWVwN-s68pm-g&oe=62D1B332
Nyírfa
Ezt a nőt a famíliájával élete végéig el kell tartanunk? Ugye, ez csak egy rossz vicc!
Nyírfa
@Eladott Ország: 09.47

Kósa lehetne egy vidám, joviális emberke, amolyan társaság kedvence, de nem az. Valamiért úgy döntött, hogy inkább a legostobább magyar címére hajt. Nem állíthatjuk, hogy ezen a téren sikertelen lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.