Az energiaügyi operatív törzs dolgozik az ügyön, erről számolt be Steiner Attila energiaügyi és klímapolitikai államtitkár a HírTV-ben.

A Portfolio.hu cikke szerint Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energiaügyi és klímapolitikai államtitkára hétfőn este a HírTV-ben beszélt arról, hogy vasárnap kétszer is összeült az energiaügyi operatív törzs, a második ülésen pedig 

számtalan kérdést azonosítottunk, úgyhogy továbbra is megy a finomhangolás és az elemzések, de én azt gondolom, hogy a közeljövőben várható az, hogy a teljes csomag össze fog állni és a kormány meg tudja hozni a szükséges döntéseket

 – magyarázta az államtitkár.

Államtitkár: napokon belül jöhet a nagy bejelentés a rezsicsökkentés részleteiről

Steiner Attila államtitkár a Magyarország zöld úton jár! elnevezésű online környezetvédelmi konzultációról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2022. január 4-én

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Steiner szerint "pár nap alatt" össze fog állni a teljes szakanyag a rezsicsökkentés megváltoztatása kapcsán, amely megpróbálja a legtöbb élethelyzetet kezelni. 

Az államtitkár szerint a kormány előtt az a legfontosabb alapelv, hogy mindenki részesülhessen továbbra is a rezsicsükkentésből, ezért is született meg az a javaslat, hogy az átlagfogyasztásig mindenki a rezsicsökkentett áron kapja meg az energiát. Hozzátette, a különböző élethelyzetek kapcsán vizsgálják, hogy kinél mit jelent az átlagfogyasztás.

Steiner Attila a músorban elmondta, zajlik a gáztározók feltöltése, jelenleg 46 százalékon állnak, ez a lakosság éves gázhasználatának kétharmadát jelenti, de folyik tovább a gázbszerzés. 

Jobb körülmények vannak nálunk, mint Európában, de kár is elhallgatni, hogy Európában elég komoly a helyzet

 – magyarázta a műsorban, és hozzátette, jelenleg az ország gázellátása Szerbia felől zavartalan, innen jön most a legnagyobb importmennyiség, viszont Ausztria felől lecsökkent a szállított gáz mennyisége. 

"Azzal kapcsolatban, hogy a rezsicsökkentési rendszer átalakításának hírére az emberek megrohanták a tüzépeket és szenet is nagy tételben vásárolnak, ami klímavédelmi szempontból nem annyira kedvező irány, úgy reagált Steiner, hogy mivel most az ellátásbiztonság és az árak kérdése felértékelődött, így lehet, hogy ezek átmenetileg konfliktusba kerülnek a klímavédelmi célokkal, de meg kell találni a jó arányt ezek között. Utalt rá, hogy emiatt várhatóan a Mátrai Erőművet is lehet, hogy ezen a télen"

 – olvasható a cikkben.

A Portfolio.hu cikke szerint a műsorban arra a kérdésre, hogy miért kell a piaci áramárakat ráengedni a lakosságra, ha a paksi atomerőmű termelése éves szinten bőven fedezni tudná a hazai lakossági szükségleteket, Steiner Attila államtitkár kitérő választ adott. Utalt a paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbítására és a Paks II. projektre, mint stratégiai célokra a tiszta, olcsó és megfizethető energia kapcsán. Beszélt arról is, hogy a kormány elindított a lakosság számára egy 200 milliárdos napelemes és fűtéskorszerűsítő pályozatot 100 százalékos támogatással, de a lap szerint arra már nem tért ki a HírTV műsorában, hogy az első pályázati körnek (aminek a beadása december-januárban volt és több térségben túligénylés történt) mikor hirdetik ki az eredményeit.

Forrás: portfolio.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mi lett volna, ha a rezsicsökkentést társadalmi/szakmai egyeztetés előzte volna meg, és nem erőböl lett volna bevezetve. Egyébként az átlagos fogyasztási étékek, olyan alacsony szinten lettek meghatározva, hogy az köszönő viszonyba sincs a valósággal, mert a cél a pénzrablás volt. Arról nem is beszélve, hogy a maffiaállam az EU-tól kapott pénzt a társasházak/családi házak korszerűsítésére is ellopta és a vissza nem térítendő állami támogatásból helyett hitelt adott, azt is utólagos finanszírozással. Az épületek energetikai besorolása pedig katasztrófális, többsége energiapazarló.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
A jó kurva anyádat steiner buzi...külfóldön még mindig jobb a helyzet mint nálunk..
Nálunk a legdrágább a z euró, 410 feletti forint 1 euró.
Nézz körbe, hogy mennyi 1 euró màs országokban. Pl macedonia, szloven, horvat, roman, bulgaria...
balos
@csak úgy...: A lakosságunk keleti felén azért erre nem tennék le a nagy esküt!Igen biztos vannak esetek,de ezeket a fideSS gy kezeli,hogy azok természetesen nem adóznak,csak a megfelelő zsebbe!Nem véletlen,hogy mindig zsebbe dugja kezét a lopás nemzethy meg-vezetője!
Qqberci
Először csinálnak egy törvényt, aztán majd kitalálják, mi is legyen benne... Ügyes!...
Emmersson71
"napokon belül jöhet a nagy bejelentés a rezsicsökkentés részleteiről"

Talán ezzel kellett volna kezdeni!
Egy házat is előbb megterveztetsz, csak azután ásatod ki az alapot!
Emmersson71
@csak úgy...: ...

„Ezért jobb a Szovjetunióban!"
/Hofi/
lusta
1. Gyönyörű. Egyszerűen gyönyörű. bejelentik a rezsi csökkentést, először úgy megörültem, mert rezsim csökkentést hallottam, utána pedig el kezdik kidolgozni a részleteket. Lefordítom. Halvány fingjuk nincs mit és hogyan kellene csinálni, edig a nagy sarc már ki lett jelölve.
2. Fájdalmas lenne most nekik egy nagy Gyurcsányozás, pedig az ő idejében igenis volt rezsicsökkentés, de akkor a jövedelemtől függött. Igaz a medence fűtését saját zsebből kellett állni, az pedig ma már elképzelhetetlen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.