Egy rezsim addig vigadhat, amíg finanszírozni tudja magát. Ha elfogy a pénz és a népet sarcolja, akkor kiderül: meztelen a király – írta közösségi oldalán Ujhelyi István.

Ujhelyi: "A magyar kormány mást sem tesz, mint megszorít, elvon, kivon és adót emel”Fotó: Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila

Az elmúlt tizenkét évben a Fidesz Magyarországon nem gazdasági csodát tett, nem paradicsomi állapotokat teremtett, hanem egy olyan homokvárat épített, amely az első szembejövő, globális krízis esetén összeomlik és nem tud minket megvédeni. Ez egyértelműen a kormányzat felelősség

 – fogalmazott szerdai online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István EP-képviselő, hozzátéve:az elmúlt évtizedben Orbán Viktornak minden lehetősége adott volt, mégsem tudott egy stabil, biztos alapokon álló magyar gazdaság- és társadalompolitikát felépíteni.

Egy autokrata rezsim csak addig vigadhat, ameddig finanszírozni tudja saját magát. Amikor elfogy a pénz és a népet kezdi el sarcolni, akkor kiderül, hogy meztelen a király. Ennek a napjait éljük

– fogalmazott Ujhelyi.

Az MSZP európai politikusa szerint miközben egész Európa balról próbálja megtalálni a megfelelő megoldásokat az egyre mélyülő válságra és szociális intézkedésekkel védik a családok biztonságát, addig a magyar kormány szerinte mást sem tesz, mint „megszorít, elvon, kivon és adót emel”.

Ujhelyi ócska hazugságnak nevezte, hogy a Fidesz a „háborús inflációt” okolja az elszabaduló árak miatt, hiszen – mint rámutatott – a vágtató infláció már az orosz agresszió megindulása előtt is komoly gondokat okozott: az üzemanyagokra és az alapvető élelmiszerek egy adott körére már jóval a háború kirobbanása előtt bevezették az úgynevezett ársapkát.

A szociáldemokrata politikus azt mondta, hogy a gazdasági krízis és az ebből következő szociális válság jóval korábban kezdődött:

a Fidesz ehhez képest az elmúlt időszakban nem biztonsági intézkedéseket tett, hanem többezer-milliárdos piaci hitelből osztogatásba kezdett a választások előtt.

További információk itt olvashatóak.

Forrás: ujhelyi.eu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Most már érzi a bőrén mi a megszorítás. Az EU keményen szorongatja. Remélem az EU kitart!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
Fosztogassátok csak tovább az országot,és nyaljanak a sötét seggfejek ameddig még van ország ,mert egyszer ez is elfogy.Mehettek migránsnak.mert már csicskának sem lesztek jók sötét seggfejek.
verőce21
Az egy másik magyar kormány volt, újhülye!
Gazella
Remek fogalmazás Ujhelyi részéről.
Mint szoktam mondani.'' Kutyából nem lesz szalonna. Kurvából nem lesz Madonna...'''''
Akik vakhithű fidesz nyalók, azok lassan orra buknak..
Itt mindenkit megsarcol a kurvány MINDENKIT! Kivéve az elitet.
Kénytelenek lesztek átváltani autóról tömegközlekedésre. Gyrosról zsíros kenyérre. Tányérokról sorban állni csajkával a kezetekben a leves kondér előtt...
Meg sok mindenről lemondani. Hisz pénzed nem lesz.
NKF
Újhelyi olyan mint a pártja egy semmi.
ómió
Ha a 12 évvel ezelőtti, saját "kormányodról" makogsz, Újhülye efftárs, akkor stimmel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.