Másfél hónappal ezelőtt jelentették be, hogy Szerbia a két magyar energetikai vállalaton keresztül vásárol 500 millió köbméter földgázt, és azt Magyarországon bértárolja – Szijjártó Péter ezzel cáfolta a mostani eladásról szóló híreket.

Szijjártó: Nem adtunk el 500 millió köbméter gázt Szerbiának

“Eladtunk 500 millió köbméter gázt Szerbiának az energia-veszélyhelyzet kellős közepén” – ilyen és hasonló szalagcímek jelentek meg a sajtóban és ellenzéki oldalon. Az eladásnak azért is volt nagy visszhangja, mert a a kormány exporttilalmat hirdetett az energiahordozókra.

Ma egy sajtótájékoztatón az ATV megkérdezte Szijjártó Pétert, hogy miközben a kormány a piacról akar 700 millió köbméter gázt beszerezni, miért adunk el az 500 milliót Szerbiának?

A külgazdasági és külügyminiszter cáfolta, “fake news”-nak nevezte a sajtóban megjelent, erre vonatkozó hírt. Szijjártó Péter azt mondta: másfél – 2 hónapja volt, hogy Belgrádban a sajtótájékoztatón jelentették be a szerb pénzügyminiszterrel közösen, hogy Szerbia a két magyar energetikai vállalaton keresztül vásárol 500 millió köbméter földgázt, azt Magyarországon bértárolja és innen használja fel.

Semmi új nincsen ebben, ezért arra kérek minden újságírót, aki az elmúlt napokban láthatóan nagyon komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy egy hamis képet alakítson ki ebben a helyzetben, hogy ezt ne tegye. Ne tegye, mert könnyű lebukni

- fogalmazott Szijjártó Péter.

Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak

nagy tárolási kapacitása van, több mint 6 milliárd köbméter, ez a régióban is egyedülálló mértékű, ezt hasznosítjuk úgy, hogy nálunk lehet bértárolni.

A szerbek ezt teszik és innen használják fel a földgázt, “nincs ebben semmi csoda. Arra kérek mindenkit, hogy hamis híreket, fake news-t ne terjesszen, ebben a témában meg pláne” – hangoztatta Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Egy hétig kellett gondolkozni a cáfolaton? Kissé lassú ilyen melegben a reakció idő, drága külügyérünk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Málna: ...nem, te ezt megállapítani sem vagy képes. Hazug és buta ember vagy.
Ennél a cikknél is kiderült.
Rockxy
ötmillió hozzászólás a semmihez.
mintha ez nem is létezne:
veoh.com/watch/v142177681QY6AZhKK
ómió
@icegygenabro: Te is agydonorra váró vagy? Bolsiéknál ez ilyen gyakori!?
ómió
@icegygenabro: Tükör előtt ezt kérdezgeted magadtól? Választ meg sosem kapsz!? Agydonorod meg sehol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.