Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert "mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban, nyitóbeszédet tartva az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en.

Orbán Viktor vallomása: "Régi vágású szabadságharcos vagyok, én vagyok a leghosszabb ideje miniszterelnöki pozícióban lévő vezető, ötgyermekes családapa"A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt köszöntik az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának (CPAC) megnyitója előtti programján, az Alapjogokért Központ fogadásán a CPAC helyszínén, Dallasban 2022. augusztus 4-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor beszédét úgy kezdte, hogy

fantasztikus itt lenni Texasban, a nagyszerű Amerikai Egyesült Államok magányos csillag államában

A magyar kormányfő ezt követően úgy folytatta, hogy a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték Amerikának ezen a táján, így van bennünk valami közös.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy a demokrata vezetésű amerikai kormány ideológiai nyomás alá helyezte Európát és különösen Brüsszelt. Hangsúlyozta: a Barack Obama elnök vezette régebbi adminisztráció "megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket". A szabad világ vezető hatalma "arra akart bennünket kényszeríteni, hogy változtassuk meg az alkotmányunkat egy globális liberális elképzelés szerint" – fogalmazott. Hozzáfűzte: sikeresen ellenálltak ennek a kísérletnek.

Kifejtette: Texast az Egyesült Államok magányos csillag államának is nevezik, ami azt jelenti, hogy "a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt, Amerikának ezen táján".

Hazám, Magyarország, Európa magányos csillag állama, a magyarok a függetlenségért, a szabadságért és a szuverenitásért harcoltak az elmúlt 500 évben -

fogalmazott. Hozzátette: "harcoltunk a kereszténységért a közép- és újkorban, harcoltunk a kereszténydemokráciáért a huszadik században, és ezt a harcot a mai napig folytatjuk".

Régi vágású szabadságharcos vagyok, én vagyok a leghosszabb ideje miniszterelnöki pozícióban lévő vezető, ötgyermekes családapa. A szabadság földjén beszélhetek most, ott, ahol a szabadság fényesebben ragyog, mint bárhol máshol

– fogalmazott a kormányfő.

Megjegyezte:

ő egy olyan ország vezetője, amely "a mai napig a progresszív liberálisok támadása alatt áll".

A legújabb progresszív mozgalomra utalva kiemelte: "Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a Globális Woke Góliáttal szemben". Ezért szeretnék megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását is – tette hozzá. Köszönetet mondott egyúttal Donald Trump előző elnöknek a magyar választások előtt nyújtott támogatásáért.

Beszélt arról is, hogy

az Európai Unió okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk

Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben, "barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban" – fogalmazott. Emlékeztetett: idén az Egyesült Államokban félidős választásokat tartanak, azt követően, 2024-ben pedig elnök- és kongresszusi választást. Európában ugyanebben az évben európai parlamenti választások lesznek. Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját – jelezte a magyar kormányfő. Mivel ma egyiket sem a konzervatív oldal birtokolja, nem lesz könnyű a következő két év – figyelmeztetett.

A magyarok voltak az elsők Európában, akik nemet mondtak az illegális migrációra és a falnak köszönhetően megállították az illegális migránsok invázióját.

Orbán Viktor azt mondta: a magyarok úgy gondolják, hogy meg kell állítani az illegális bevándorlást a nemzet védelme érdekében.

Kiemelte: a magyar kormány úgy döntött, hogy kikéri az emberek véleményét arról, hogy akarnak-e illegális migrációt, vagy sem, és a népszavazáson a magyarok úgy döntöttek, hogy nem akarnak migrációt. Tehát nem akarnak a progresszívak szabályai szerint játszani – tette hozzá.

Mi az a CPAC?

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai konferenciasorozat, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató rendezvényévé nőtte ki magát. Májusban első ízben Budapesten is rendeztek CPAC-konferenciát, CPAC Hungary néven.

Ki mond beszédet a dallasi CPAC-on?

A háromnapos dallasi konferencia előadói között van Donald Trump volt amerikai elnök, számos amerikai republikánus kongresszusi tag és kormányzó, de brazil, izraeli és brit meghívott is felszólal. Magyarországról szintén az előadók közé tartozik Szánthó Miklós, a CPAC Hungaryt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója.

Forrás: MTI, Index

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
egyben te leszel az akit leggyorsabban fogunk elfelejteni ,név nélküli sírban leszel elkaparva te büdös cigó
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Eladott Ország: A te hülye elméleteid szerint fizetett tapsolók voltak Dallasban, akik az Orbán beszédét tapsviharral szakították meg! Beteg seggfej vagy te @Eladott Ország:!
Eladott Ország
@Pegero: ma, 15:02 ♦ Neked csak a fideszes elmebeteg pofád jár, te szarjankó tények nélkül! George Lazar, Berkeley, California: "Orbán CPAC Texas cirkusza talán a magyar média egyik legjobban szervezett hazugsága.
1. Először is Orbánt nem hívták meg a CPAC-ra, ő fizetett a részvételért. CPAC egy üzleti vállakozás, egyfajta szélsőjobboldali show amelyen Amerikában aktív európai politikus, nemhogy miniszterelnök, soha nem vett részt. Ez egy tipikusan amerikai republikánus vándorcirkusz amelyen szombat este Trump elnöknek is jelenése lesz.
2. A résztvevők döntő többsége hétvégére érkezik. Orbán egy majdhogynem üres teremben beszélt a dallasi hotel nagytermében. Lásd fotókat. A rendezők jópénzért eladtak neki 30 percet, talán egyszer azt is megtudjuk mennyibe került ez az országnak. Mert Orbán Amerikában jelentéktelen figura és ma már csak a rasszista és antiszemita beszólásaival kerül a címlapokra.
3. Az Orbánék által fizetett lobbisták még „helyi magyarokat” is, lelkes tapsolókat is felhajtottak Dallasban, azokat egy Magyarország feliratú pólóban beterelték a terembe, elvégre valahogy meg kellett tölteni néhány sort az előadóteremben.. ( jobb alsó kép)"
www.facebook.com/508220147/posts/10160246278885148/?d=n
percsi
@kulabombaafityiszre: Te még rágod magad ezeken? A fidelitas tagjainak jó pénzért ez a munkája.
Éhezni, fázni nem fognak, ha csak..., remélem hamarosan bekövetkezik!
A munkanélkülieket szidjuk, mikor fiatalokat nevelnek arra, fizetnek azért, hogy hazugságokat terjesszenek, igen kimagasló bérért. Vajon honnan szerzik rá a pénzt?
Sokkal ártalmasabbak, mint a munkanélküliek!
Itt vannak max. hárman, több néven nyomják a sületlenséget.

2019.
Titkos állásra toboroz munkaerőt a Fidelitas havi 800 ezerért
24.hu/belfold/2019/12/12/fidelitas-allashirdetes-toborzas-fidesz-lojalitas-800-ezer-csucsfizetes-belvaros-racz-zsofia/
percsi
"én vagyok a leghosszabb ideje miniszterelnöki pozícióban lévő vezető"
Akkor ki sodorta mélyszegénységbe az országot?
Havanagi
@Apfelbaum: Tévedés,mert nem fogjuk elfelejteni.Olyan mértékben tette tönkre az országot,hogy még az unokáink is átkozni fogják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.