Kele János úgy látja, több mint bűn – óriási hiba egy ilyen kérdést a politikai arénába bedobni csak azért, "mert néhány, az irrelevánssá válástól rettegő politikai szereplő ebben az ügyben most saját visszakapaszkodásának lehetőségét látja."

A Momentum elnökségi tagja, Kele János közgazdász a Facebook-oldalán nyilvánult meg, miután vasárnap kiderült, hogy az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István népszavazást kezdeményez az európai uniós magyar tagság megerősítése céljából – olvasható a 444 cikkében.

A Momentum elnökségi tagja szerint Ujhelyi uniós népszavazási javaslata óriási hiba

Fotó: Facebook/Kele János

Mint korábbi cikkünkben írtuk, Ujhelyi ezt azért indítványozta, mert úgy látja, hogy a Fidesz és Orbán Viktor az EU-ból való kilépést készíti elő – ezért lenne szükség egy ilyen megerősítő referendumra (ráadásul 2023-ban lesz 20 éve, hogy az EU-ba való belépés mellett szavazott az ország). 

Ujhelyi azt is belengette, hogy a következő napokban már be is fogja jelenteni a megfelelő választási bizottságnál a jogászokkal egyeztetett népszavazási kérdést, ami így hangzik: 

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?”

Erre a felvetésre válaszolt a Momentum elnökségi tagja a közösségi oldalán pár mondatban, amit változtatás nélkül közlünk:

"Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn – óriási hiba.

Egyszerűen nem éri meg egy hatalmas nemzeti sorstragédia kockázata pusztán azért, mert néhány, az irrelevánssá válástól rettegő politikai szereplő ebben az ügyben most saját visszakapaszkodásának lehetőségét látja."

Forrás: 444.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 15:12 ♦ Sajnos Orbán pont leszarja, a magyar nép érdekeit és ha kell, akkor inkább felveszi a kínai vagy orosz hitelet, (vagy mindkettőt, már fel is vette ) de akkor sem fog kiegyezni az EU-val, mert az a bukását jelentené a szarzsáknak, és inkább a Huxitot választaná, még akkor is ha unokáink unokái is fizetnék a hiteleket! Orbán korrupt, diktatórikus rendszere nem kompatibilis az EU-val, nem reformálható, irreverzibilis. A gecit mielőbb el kell zavarni és bíróság elé kell állítani, nincs "B" megoldás"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TASzSz
Kele Jani! Azt mondd már meg hogy DR. ÚJHÜLYE melyik párt tagja most!
Yoda69
Szerintem jo otlet.
A Momentumos figura nem olvasta el hogy a celja a nepszavazasnak. NEM "a tagsági viszonynak a megkérdőjelezése", hanem pont ellenkezoleg annak tarsadalmi megerositese.
Persze az mar kerdeses, hogy ha a tobbseg a bennmaradas mellett voksol ennek ellenere orban megis kivezetheti az orszagot az Uniobol, hiszen a fegyveres testuletek az o kezeben vannak, legrosszabb esetben meg a tomegbe lovet, mint tette volna azt 2006-ban.
ómió
Újhülye efftárs kifogyott a hazudoznivalóból?
Edebácsi
A Momentumnak teljesen igaza van! Az érvényes népszavazás kizárható,az egyenlőtlen média-kampányfeltételek között pedig csak egy újabb lehetőséget adna Pártunknak és Kormányunknak egy álszent néphülyítésre.
Nessy
Azt hiszem itt és most nem bölcs ötlet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.