Ujhelyi István volt a Klikk TV Mélyvíz című műsorának vendége – írja a Hírklikk.hu.

Ujhelyi: politikai pórázt lehetett volna kötni Orbán nyakára
Fotó: Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila

Németh Péter emlékeztetett, Ujhelyi István pár nappal az áprilisi választás után bejelentette: indul az elnökválasztáson a pártelnöki posztért, majd ezt visszavonta. Hasonló hirtelenséggel napokkal ezelőtt bejelentette népszavazási kezdeményezését Magyarország uniós tagságáról, amit szintén visszavont – írja a Hírklikk.hu.

Németh Péter szerint magától adódik a kérdés, Ujhelyi ennyire félős ember lenne?

Abszolút nem vagyok félős ember, de ez elsőre tényleg nem néz ki jól

– válaszolta Ujhelyi István. Az utóbbi esetről annyit mondott, hogy miután a Jobbik benyújtotta – őt megelőzve – a maga hasonló javaslatát, feleslegesnek tűnt a párhuzamosság.

A pártelnöki dolog egy másik kérdés, számomra egy nagy csalódás. Valamikor április közepe felé azt gondoltam, hogy megemelek egy nagy zászlót és felsorakozik mindenki, vállt vállnak vetve megerősítjük a mozgalmunkat. Úgy tűnik, a pártvezetés egy része úgy gondolta, nem velem kell folytatni, ezért fölösleges lett volna októberig egy nagy csatát folytatni.

A népszavazási kérdésével kapcsolatban felmerül, hogy vajon miért vetít bele a baloldal egy „Brexit”-jellegű aggodalmat, miközben elvileg hatmillió ember egyetért az uniós tagsággal?

Az MSZP nem félt tőle, de a jelek szerint az ellenzéki pártokat megosztotta

– vélte Ujhelyi, szerinte a Momentum félrevitte a vitát. Ujhelyi szerint azzal, hogy Cseh Katalin "belé állt Facebook-on és teljesen hamis érveket soroltak, ezzel befolyásolták a közvélemény egy részét".

Ujhelyi úgy véli, hogy amennyiben bárki úgy érzi, félni kell attól, hogy megkérdezzék az embereket, akkor „vegye a sátorfáját és meneküljön, ki merre lát. Egy ilyen népszavazással lehetett volna politikai pórázt kötni Orbán nyakába, hiszen a fideszes választók nagy része is uniópárti”.

A beszélgetés itt hallgatható vissza.

Forrás: Hírklikk

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem póráz kell b+! Ki kell vinni az ellenzéknek az utcára az embereket és a diktátor bűnöző gecit és bandáját el kell zavarni! Már tegnap késő volt! De ez be fog következni nélkületek is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Pintér Sándor nemhogy két hét, de sok év alatt sem csinált rendet. Ennek ékes bizonyítéka a némethistvánok, újnácik önfeledt jelenléte az online felületeken, a szurkolótáborokban , a kormányzati körökben, a Parlamentben.
Rossz munkáért nem jutalom jár.
Nyírfa
Újhelyinek esze ágában sincs a pártelnöki tisztség megszerzése akkor, amikor elüldögélhet az EP-ben, és eljátszhatja a fontos ember szerepét, nem beszélve az MSZP egyenes útjáról a megszűnésig.
Ahhoz, hogy a szocialista párt megújuljon, hogy valós érdekeket képviseljen, és érvényesítsen, ahhoz korrekt, feddhetetlen emberek kellenek, de ilyeneket nem látni az első sorban. A párt létezésének nincs értelme.
Németh István
@csipetke: @sgl: @Nyírfa: Mint cumi királyok tudjátok hogy a gyurcsány-féle briganti banda mit adott az ország népének - mit, miket lopott el, miként félemlített meg benneteket is a terrorjával - vagy ki voltatok válogatva, vagy ti hajtottátok végre??? moslék fattyak!?TI CÍMERES MARHÁK! aztán "vesd össze jelenkort" Mit adott és tesz értetek is sajnos a jelen kormány!
csipetke
@Németh István: 11:36 Mutasd meg magad orvosnak. Másrészt, te lehet,hogy erre élvezel,hogy vegzálod itt az embereket? Legalább azt mondd el, hogy miért nem olyan helyen írogatsz, ahol a kisgömböc gazdádat istenítitek a hasonló barmokkal?
Na és most már szakadj le itt mindenkiről, unalmas a sok idióta rizsád.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.