Nemrég az Egyesült Államokban járt, ahol a CPAC konferencián szólalt fel Orbán Viktor miniszterelnök. Az őt és kíséretét vivő honvédségi gép nagyjából 20 órát volt a levegőben – írja a hvg.hu.

Mennyi az annyi? Ennyibe kerülhetett Orbán dallasi kiruccanása a honvédségi luxusrepülővelFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának (CPAC) megnyitója előtt a CPAC vezetőségi tagjaival a konferencia helyszínén, Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Benko Vivien Cher

Az Átlátszó most arról számolt be, hogy a kormányfőt és kíséretét a Magyar Honvédség 607-es lajstromjelű, Dassault Falcon 7X típusú repülője vitte Amerikába, és hozta onnan haza.

Az Átlátszó szerint a luxuskategóriájú gép üzemeltetési költsége rendkívül magas, óránként közel 3 millió forint.

Így a mintegy 20 órás Budapest – New York – Dallas – Budapest út nagyjából 57 millió forint közpénzbe kerülhetett, amit a magyar költségvetés állt.

A Dassault Falcon 7X a maga kategóriájában az egyik legdrágább repülőgép, mind a beszerzési ára, mind az üzemeltetése szempontjából. Átlagára kb. 35 millió USD, azaz 14 milliárd forint. A gép bérlésének költsége egy egyszerű Google-kereséssel is lekérhető. Eszerint egy Dassault Falcon 7X-et nagyjából 11 400 dolláros óránkénti áron lehet kérni, pilótával, kerozinnal együtt – írja a hvg.hu.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hvg, Átlátszó

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy kis ajándék az Úrnak az ő imádóitól. Nekünk, adófizetőknek elsődleges célunk és munkánk eredményének legfőbb célja, hogy a mi Doktorminiszterurunk életének minden pillanatát megkönnyítsük és a napjait megédesítsük. Hogy ez milliókba, milliárdokba kerül? Mit számít, ha neki ez jó. Persze, ideértve a családot és a sleppet is.
60 milllió? Azért, hogy ismét láthassa a világ és irigyeljen minket ezért a cso...CSODÁÉRT! Filléres kiadás...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
Durva ez az infláció...Bostonba anno még 30 millióból repült!
gina
Még finom vagyok... rohadt elmebeteg zsiros cigány
CsipkeRózsa
Ez még mind semmi!
Olvassátok el Békesi László írását:

"Békesi László: egy párna és lepedő gyártó vállalkozó szólalt fel Orbán előtt Dallasban…"

varosikurir.hu/bekesi-orban-egy-parna-es-lepedo-gyarto-utan-beszelt/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
Lepényleső
Közpéntzen a többségi köz ellen,- mely etnikumra jellemzően?
simmering73
“Amiről mélyen hallgat a lakájmédia….
Orbán azon a dallasi rendezvényen szónokolt, ahol a linken látható hozzászólók szerepeltek.
Trumpon kívül mindenki, így Orbán is 20 percet kapott és ezért 100.000 dollárt kellett fizetnie.
A felszólalók között ablak gyártó kisiparostól kezdve kirúgott újságíróig boldog és boldogtalan található – kivéve hiteles, fajsúlyos politikust vagy üzletembert.
Ilyen dzsemboriból évente 20-25-öt rendeznek az USA-ban, pénzgyűjtési céllal, a republikánusok kasszájába. Idén ilyen volt a budapesti rendezvény is. Mit mondhatnék – csak a szégyen…”
varosikurir.hu/bekesi-orban-egy-parna-es-lepedo-gyarto-utan-beszelt/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
evacica
@simmering73: A baj csak az, hogy ezt a mi pénzünkből fizette ez az uborkafára felkapaszkodott senki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.