Nemrég a Frankel Leó úti zsinagóga falára festettek horogkeresztet.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@ESCOBAR: Amíg működik a világunkban a csoportdinamika, addig mindig lesznek bűnbakok, akik ellen össze kell fogni, mert veszélyt jelentenek...mire is?...a piti kis csalásainkra - benne az öncsalásra is - , a pitinek már nem nevezhető vétkeinkre, a mindáron való életben maradásunkra, mert fojtogat minket a halálfélelem - valóságos és átvitt értelemben is. Mindaddig működni fog a kiszorításra játszó, védelmet kereső csoportdinamika, amíg a kritikus többség ellenáll a fejlődésnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ESCOBAR
@Nyírfa: Nekem a csoportdinamika mást jelent - már csak a hivatásomból kifolyólag is...
Nyírfa
@ESCOBAR: 10.06

Szociálpszichológiai értelemben használtam ezt a kifejezést, amely a mindenkori csoportok résztvevőinek egymásra ható mozgását fejezi ki. Napjainkig ezt a mozgást a túlélési , önvédelmi stratégiák irányítják.
De érdekelnek a hivatásod által szerzett tapasztalataid.
ESCOBAR
@Nyírfa: Nálunk csak pozitív az irány, igyekszünk a tagokat úgy motiválni, hogy mindig egymást erősítsék egy közös cél érdekében! Persze ehhez motiváció kell, azt pedig a kíváncsiság előzi meg, már ha egyáltalán tanulni vágyó - tanítható az egyén...
Nyírfa
@ESCOBAR: A motiváció meghatározó. Egy olyan közösségi cél, amely fejlődési és boldogulási lehetőséget kínál a csoport tagjainak, alternatívát kínálhat
a társadalom különböző szegmensei számára is.
De ez fordítva is igaz: ahol az individuum önmegvalósítása ösztönzést kap, ott a támogató közösség is részesül az így megszülető eredményekből. Ezt a folyamatot leginkább szüketéstől fogva, a családban lenne jó elindítani, de a fejlődés sem korhoz, sem körülményekhez nincs kötve, ha a személyiség nem rigid és nem vagy csak kevéssé manipulálható.
ESCOBAR
@Nyírfa: Bizony! A család! Na, az manapság...
Nyírfa
@ESCOBAR: Igen, nagyon fontos, a legkisebb egységtől a nemzetek családjáig bezárólag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.