Ez kétféle többletjuttatásből jöhet össze.

A közmédia szerint „kánaán” jön a nyugdíjasoknak: 120-130 ezer forintot is kaphatnak novemberbenUnsplash

A kormány törvényben garantálta, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ezért az emelkedő infláció miatt újabb korrekciót kaphatnak az érintettek

– mondta Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1-en.

A hrportal.hu szemléje szerint a szakember azt is elmondta, hogy ha a GDP növekedési üteme 3,5 százaléknál magasabb, a többlet után a nyugdíjasok kiegészítést kapnak. A kormányzat inflációkövetést is végez, a várható inflációs adatok miatt pedig novemberben valószínűleg újabb kiegészítés érkezik a nyugdíjasokhoz.

Ha továbbra is 6,5 százalékos marad a GDP-növekedés, és teszem azt, 13-14 százalékra emelkedik az infláció, akkor egy átlagos nyugdíjas prémium kompenzáció révén 126-128 ezer forintot kaphat novemberben

– hívta fel a figyelmet Pásztor Szabolcs.

Forrás: hrportál.hu
Fotó: Unsplash

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Most kaptam röhögőgörcsöt!!
"A kormány törvényben garantálta, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ezért az emelkedő infláció miatt újabb korrekciót kaphatnak az érintettek"

Méghogy kánaán??? 13-14 %-ra emelkedik az infláció??? Már most ia duplájánál is nagyobb és mi lesz még okróbertől???!!! NAPONTA mennek fel az árak!!!

Ez a vásárlóérték megőrzése??? Ajjjjjjaj, nagy baj van "ödafönn"!!!

A most "belengetett" novemberi 120-130 ezer Ft. egyszeri kifizetés nem hiszem, hogy a kisnyugdíjasokat kihúzza a bajból. Persze jó hogy kapnak, de NEM MINDENKINEK kellene adni, én kb. 500 ezer Ft. felett (az már nagyon szép nyugdíjnak számít!!) biztos nem adnék kompenzációt!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amortizáltok
melyik országról szól ez orbánisztánban??
hiszen itt minden dolgozónak 3-4 millió a havi keresete vagy " keressen annyit,hogy a rezsit ki tudja fizetni " ez az úr szava volt kissé sánta sápadt köpcös és hiteltelen.
ágimami
Most kaptam röhögőgörcsöt!!
"A kormány törvényben garantálta, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ezért az emelkedő infláció miatt újabb korrekciót kaphatnak az érintettek"

Méghogy kánaán??? 13-14 %-ra emelkedik az infláció??? Már most ia duplájánál is nagyobb és mi lesz még okróbertől???!!! NAPONTA mennek fel az árak!!!

Ez a vásárlóérték megőrzése??? Ajjjjjjaj, nagy baj van "ödafönn"!!!

A most "belengetett" novemberi 120-130 ezer Ft. egyszeri kifizetés nem hiszem, hogy a kisnyugdíjasokat kihúzza a bajból. Persze jó hogy kapnak, de NEM MINDENKINEK kellene adni, én kb. 500 ezer Ft. felett (az már nagyon szép nyugdíjnak számít!!) biztos nem adnék kompenzációt!!
csak úgy....
legalább tudnak kicsit segíteni a szarul keresö,drága albérletben tengödö unokáknak!
(ezt csak szomorú viccnek szántam)
jesz
a kormánytagok már tudják, hogy milyen összegű számlákat kapnak a fogyasztók most ősszel...
...a lázongást elkerülendő, gyorsan belengettek 120-130 ezer Forintot a legvédtelenebbeknek? Na erre vigyázni, ne tessünk bedőlni, mert ezt nem tudják kifizetni, csak hülyítik a társadalmat...egy esetben talán...ha a vágtató infláció így növekszik...ebből jut annyi bevétel, amiből fussa(sic!)..most a 130ezerre koncentrál a zöme, de nem gondol a drágulásra..akár a közüzemi számla, akár a bolti blokk...
Törölt Nick
A szaros 120-130 ezer forint olyan messze van a kánaántól, mint Orbán a tisztességtől, vagyis fényévekre.
Néro2
Kaphat , ha , majd egyszer. Az átlagbér és az átlagnyugdíj viszony mutatja meg milyen pofátlan hazug aljas tróger módon lopják meg 12 éve nyuggereket most már 2022-ben ötvenegynehány százalék az arány. Az árak meg az átlagbérhez viszonyulnak így nem hogy értéken nem marad hanem zuhan lefele. Mindez a hazug torz inflációkimutatásuk miatt meg a bérek emelkedésének nem figyelembe vétele miatt.
Úgyhogy ne pofázzatok nekem többletről meg Sikerről. Sikeresek fitymák csak a közkassza személyetekre szóló kirablásában van. Abban viszont nagyon sikeresek vagytok.
Egyébként meg kétszer :
Euploads.disquscdn.com/images/6e454b3d25285be130b26b2839f168c9dd0b5f814e6ba547116d85b286959350.jpg
uploads.disquscdn.com/images/6e454b3d25285be130b26b2839f168c9dd0b5f814e6ba547116d85b286959350.jpg
amortizáltok
Petőfitől
Ha majd a bőség kosarábólv
Mindenki egyaránt vehet
Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán,
Akkor mondhatjuk,hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán.
mennyire jól látta már akkor itt meg a vakságban a nép ködben a vezetés várhatjuk a meg nem született orsszág állapotát ?PETŐFI a XIX. sz.költöihez
amortizáltok
@ágimami: mármindt a kormány tagjai hát ? kell is nekik valami alamizsnát dobni mert ha elhagyják orbánt lesüllyed a HAJÓJUK ez meg a szintjükre gondolva havi 1-2 milla 135 x hát ja nem kis pinz a sem
namihami
@ágimami: 13.42:. Az egész ""nyugdíjplafon-eltörlés""erre ment ki.
Meggyőződésem, hogy az, akinek 500.000-milliós-és fölötte van a nyugdíja, az ha holnaptól egy fillér nyugdíjat SE kapna, az a már a ládafiában tartottjából akkor is a magyar anyagi elit tagja maradna élete végéig. Azoknak a ""nyugdíj"" legfeljebb kártya- vagy benzinpénz.
szaboria1
Sajnos a sok tudatlan nyugdíjas el is hiszi. Aztán nem győztem a szomszédjaimnak elmondani az Ő nyugdíjuk alapján nem fognak annyit kapni.
balos
@ágimami: Az már utópia!Viszont arra kíváncsi lennék,hogy a visszamenőleges kifizetésre nem jár a használt pénzünk után kamat?Abban viszont egyetértek,hogy 400000 ezres nyugdíj után egy jelképes összeggel kéne ,kompenzálni!Ezt viszont a csalárd tömeggyilkos kurmánytól hiába várjuk!Hiszen akkor nem magukon seggítettek volna a fizetés emeléssel elsőként!
balos
@namihami: Nyugdíjplafon?Lassan már kötelet küldenek a kisnyugdijjasoknak,mert arra sem fog telni!
amortizáltok
na igen mert ugy gondolják ha napi 120-130 ezer abból már ahogy Petőfi is irta A XIX sz költőihez hogy akkor " Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha
Ha
ómió
Pedig ezt Böszme efftársék még egy havi nyugdíjlenyulással is orvosolni voltak képesek!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:24 ☺
- Viszaadtam a 13. havi nyugdíját Marika!
- És mi tartott ezen 12 évig Viktor fiam?!
Akkor még tartozol fiam 11-szer egy havi nyugdijjal , akkor mondhatod, hogy visszaadtad!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273624054_1280601725753065_6096381348779694613_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4aUSiRT74bsAX9xuFQF&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-tC8UeOc4x9q3Nb-YBQYfpafmqEmv7m3I5J-gOOCtlKA&oe=6309898B
Mikor volt 13. havi nyugdíj. Jó, nem, de ők adták. A 13. havi nyugdíj törvényjavaslatát 2002-ben adta be először a Medgyesi kormány, a kormány változatlan tartalommal ismét benyújtotta a törvényjavaslatot, az újabb szavazásra csak 2003. február 4-én került sor. A képviselők közül nem szavazta meg a törvényjavaslatot például Semjén Zsolt, Harrach Péter, Szászfalvi László (akkor még MDF-es honatyaként), Rogán Antal, Szijjártó Péter, Fónagy János, Németh Zsolt, Répássy Róbert, Tállai András és Farkas Flórián. A fidesz frakcióból ötvenöten igazolatlanul távol voltak, nem szavaztak, nem merték vállalni döntésük felelősségét. Az igazolatlanul távol lévők között találjuk Orbán Viktort, Áder Jánost, Kövér Lászlót, Varga Mihályt, Lázár Jánost, Pokorni Zoltánt, Kósa Lajost, Selmeczi Gabriellát, Deutsch Tamást és Domokos Lászlót." Na, ez a féreg dumál itt történelmi elégtételről, aki már először se akarta megszavazni a nyugdíjasoknak ezt a lóvét... ízlelgessétek, hogy kik nem akartak adni a nyuggereknek egy büdös petákot se...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2Fxfv6tznaofx71.png&key=WZiRKz0sXqTal9kfF1BfEw&w=800&h=747
balos
@ómió: Azt a felszopatott fejedet vedd már ki a szájer seggéből és nézd a családod!Nem amelyiket a spejzban tartod(moszkovityáékat)!
Nyírfa
@Eladott Ország: 09.58

Például ezt kellene hangosbemondóval mantrázni reggel, délben, este. Meg a többit.
Nyírfa
A cikkre: miért csak novemberben, miért nem most?
evacica
Ez ha meg is adják csepp,a tengerbe! Ilyen árak és rezsi mellett egy nagy 0! Bezzeg a minisztereit meg az államtitkárokat képviselőket több százezer Ft jutalmazta Orbán, persze magát is, mert nem elég az a pénz amit összegründolt Mészáros neve alatt!
Nyírfa
@sgl: 11.08

Csak azért, hogy visszatér a hivatalába.
ómió
@balos: Böszme efftársad ánuszából mindig ilyesmiket ordibálsz, bolsiék fajkreténje!? Oxigénhiányosan vagy idióta, mert túl szaros?
ómió
@Eladott Ország: Szóval, nem is a bolsi tetüfajtád nyulta le a 13. havit és "kárpótlásul", cserében, nem az "jutalmazott" minket államcsőddel, bolsiék fajkreténje!? "Sikeresen" lehazudtátok? Gratula! És anno fideszék még meg se szavazták!? Aszta! Csak nem, merthogy a D-209-es efftársatok már kiosztotta a rá maradt kassza tartalmát ("jóléti rendszerváltás" - dereng, gyagyása!?) és a 13. havira már nem maradt fedezet? És ezt, ugye, semmi nem igazolta? De, talán az államcsődig vezető "utatok" mégis!
Eladott Ország
@ómió: ma, 14?47 ☺ A 13. havit "nem bolsi tetüfajtád nyúlta" le, hanem a dagadt bűnöző, skizofrén, román cigányod b+! Ti leszavaztátok a qrva anyátokba szarházi majom!
ómió
@Eladott Ország: Szóval, egy mukkot nem értesz a fentiekből, bolsiék elmebetege!? Sürgesd az agydonorodat!
bence
Na persze ! 120 - 130 ezret kap ami utána 240 - 260 ezer forintjukba kerül majd ! Hát így örüljenek ennek az összegnek a nyugdíjasok !
Juhász István
2011.- től vagyok NYUGGER. Jól figyelj : " EGYETELEN FT. " nyugdijemelést sem kaptam az azóta eltelt idő alatt. Mindég CSAK a KSH által BEVALLOTT infláció mértékének megfelelő KORREKCIÓBAN részesültem. Ez, olvasatom szerint NEM EMELÉS, pusztán egy kompenzálás. Szuper ma Magyar földön, magyar nyugdijasnak lenni. No... nem panaszkodok tovább, hiszen Bulgáriában még a miénkétől is rosszabb a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.