Szokatlan időpontra, kedd délután 1 órára hirdettek kormányinfót.

Gulyás a váratlan kormányinfón bejelentést tett a rezsiátalakításról – További módosításokat eszközöltekMTI/Kovács Tamás

Az eseményen részt vesz Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. 

Gulyás beszélt részben arról, hogy a magyar kormány megküldte az Európai Bizottságnak szánt válaszát. Ez egyébként azt hivatott biztosítani, hogy a magyar állam megkaphassa az EU-s pénzeket. A miniszter elmondta, hogy az elmúlt hetekben intenzíven tárgyaltak a Bizottsággal, de végül egyetértésre jutottak. Ennek megfelelően egy „minél eddiginél szigorúbb és átláthatóbb rendszert hozunk létre az uniós pénzek felhasználására és elköltésére”.

Emellett elmondta, hogy a keddi kormányülésen az energiahelyzetről volt szó.

A miniszter mindenkit megnyugtatott, hogy a magyar energiaellátás biztosított és hogy a jelenlegi igényeket ki tudják elégíteni. De hozzátette, hogy folyamatosan tárgyalnak további beszerzésekről.

Szót ejtett a rezsicsökkentés elvágásáról is.

A politikus szerint az áremelkedés nem adott nekik más lehetőséget, mint hogy módosítsanak az eddigi szabályozáson. Gulyás hozzátette, hogy eddig nem lehetett egyértelmű, hogy pontosan hogyan számolják majd ki a földgázzal kapcsolatos átlagfogyasztást. Ez elsősorban azért volt így, mert a különböző források különböző minőségű gázt adnak.

Most a kormány úgy döntött, hogy a fűtőértéket állapítja meg, mégpedig 63 ezer megajoule fölött. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a leggyengébb fűtőértékkel bíró gázból is elfogyaszthatják a az 1729 köbmétert.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Maccska: A normális fűtőérték nem a készüléktől függ, hanem a szolgáltatástól. Mikor nagyobb pl. télen a fogyasztás, fut a piros láng a kékben, lassabban forr föl a teavíz, kisebb a konvektor őrlángja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Németh István: Na akkor ki is nyithatod a pénztárcádat mert a fűtő értékkel úgy játszadozhatnak ahogy akarnak. Ez már volt amikor a tengerszinthez mérték minden hónapban más érték volt a számlán.
Németh István
@sgl: csak a szabvány egy dolog, aztán lehet azt módosítani is az egy másik dolog >>mégpedig többféle képen!
Egyben kell bíznunk!! A kormány nyilván nem kívánja a maga sírját ásni, és különösen nem abban a szemét helyzetben nem amelyet a belső ellenség az Eu . nagyon szemét vezetésével együtt generál! Az is ide tartozik, hogy a szankciók érvényesítési folyamata megbukott, még akkor is ha ezt a nagyon hülye ursula és a bandája a moslék német -francia tengely nyomására nem kívánja felfogni! Az északi vezetékek nem megnyitása, illetve korlátozása a német öngyilkossággal egyenlő és ezt enyhítendő NEM lesz biztosítva számukra az egyéb nemzeti tartalékok igénybevétele! >> egyik nemzet sem fogja a polgárai elégedetlenségét kockáztatni a németekért! >>yÉS végezetül egyre inkább bizonyított az usa agresszió az ukrán -orosz háborúban! Ehhez csatlakoztak az Európai vezetés és az usa által félrevezetett nemzetek akik az ukránoknak fegyvereket s anyagi "segítséget" biztosítottak >>> Nyilvánvaló, hogy az usa felismerve, hogy lépre ment az ukrán szuverenitás ügyében; hát gyorsan az ukránok farkával kezdte verni a csalánt miként tette kezdetben közel-keleten is, majd mint "békefenntartó" bevonult és lerabolta az országokat!
EZT MEG KELL AKADÁLYOZNI és ha tetszik ha nem az usa-t felkel szólítani az ukrajnai vérengzés a háborús uszítás, a polgárok irtásának abbahagyására! Európai vezetést pedig az erkölcstelen az unió érdekeit és a nemzetállamokat, a közösséget sértő ukrán támogatások azonnali megszüntetésére! Az orosz -ukrán konfliktust a föderatív országközösség oldja meg >> mindenféle külső és SAJÁTOS ÉRDEKELTSÉGŰ beavatkozások nélkül!
Ez fogja megszüntetni az inflációs és ezen belül is az energia problémát!!!
Németh István
Aztán amit még kell látni! Az usa aljas politikájának egyértelmű bizonyítéka, hogy az Európai ezen belül is a kelet-európai blokkot mindenáron gyengíteni akaró szándéka! > ha az ukránokkal akkor, azok által hiszen az oroszokat gyengítik, anyagilag és egyre több a hadászati stratégia szivárog így is ki egyben ukrajna teljesen csődbe lődörög eladósodik az usa felé a "tartozásai" az eget verik, tehát az usa minden hogyan erősödik miközben a keleti blokk mindenhogyan az oroszok-ukránok, de EURÓPA is gyengítve vannak! De gyengítve lesznek azzal is ha az ukrán területen BÉKE lesz mert a hatalmas károkat senki nem fogja tudni helyrehozni mint az orosz birodalom! Európai segítség is fog kelleni, mert EURÓPA aljas módon vett részt az ukrán -orosz ellentétek fokozásban > és ahhoz, hogy helyre álljon a különböző piaci érdekeltségek működése bizony Európai uniónak is a zsebébe kell nyúlnia!
Az usa fegyvereket, az adományait a zsarolásokkal eltulajdonítani akart - gyarmatosító - tevékenységét bukta fogja jellemezni >> ezt ők is tudják és ezért is finanszíroztatják (a világ megvezetésével) az ukránok öngyilkos tevékenységét!
ÉS!! mindebbe a barom Európa-uniós vezetés partner a barom segg ursula és bandája által!
EZEK a napnál világosabb tények! ezzel és ilyen elemzésekkel kellene foglalkozni és nem egymást anyázni, mert nem 40 fillér a kifli - és egyre élhetetlenebb Budapest a kormány és a nemzet fővárosa, a szar > kari-geri-geci-faszi miatt!
ómió
Márpedig olyan intézkedés nincs, amibe az efftársak ne lennének képesek az ellenkezőjét belehazudni!
division
@szaboria1: Nem fogja megérteni, Pista barátunk egy Fidesz robot:-)
Németh István
Az a röhej, hogy tudják; hogy hazudnak, rágalmaznak, a magyar nemzet a polgárok érdekeivel szembe mennek, és fennem hangoztatják, hogy mindez a nép érdekében történik! Ez, hogy van náluk?
Azt még meg akarnám fejteni, hogy a gyurcsánynénak - a dobrevicse klárának - mi a jó abban, hogy az Eu.- ban a magyar nép ellen kampányol! Ugyan is, hatalomra nem jutnak ha megfeketednek akkor sem, a bizalmat ki-irtották a környezetükből is, hát még a nemzet polgáraiból, stb. arra játszanak, hogy az Eu. pénzeket ők fogják a "nemzet javára" a saját zsebükbe konvertálni? úgy hogy az Orbán kormány által visszavásárolt nemzeti kincseit, stratégiai vagyonát, pl. a gáztározókat, stb. ismét eladják!? Mit akar ez a büdös rohadt kurva!?Nagy ganaj volt az öreg apró, de ha tudta volna, hogy a piroska ilyen unokát szül neki, akkor lehajintotta volna a Felvonulás-téri tribünről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.