Újabb csodás napra ébredtünk a Magyar Nemzeti Demokráciában. Ezentúl Gulyás Gergely hagyhatja majd jóvá az állami szervek ügyvédi szerződéseit.

A rendelet összefügghet azokkal a döntésekkel, amelyek a korrupció elleni fellépést és a közbeszerzések hatékonyabb ellenőrzését célozzák.

A kormány legújabb látszatintézkedése: ezentúl Gulyás Gergely fogja ellenőrizni az állami szervek ügyvédi szerződéseit, ha nem teszi, érvényesek

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Évi húszmillió forintos érték fölött a kormányzati igazgatási szervek és az állami többségi tulajdonú gazdasági társaságok csak a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszter előzetes jóváhagyásával köthetnek ügyvédi szerződést.

A hétfő este megjelent kormányrendelet szerint a miniszter tíz munkanapon belül dönt a jóváhagyásról, és ezt további öt munkanapon belül közli a kérelmezővel.

Ha nem válaszol időben, azt jóváhagyásnak kell tekinteni.

A jogszabály nem hagy kiskaput, erről a hvg.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Nem fog ráérni ellenőrizni, oszt jó napot! Ekkora ostobaságot! Milyen "ellenőrzés" az olyan, ami ha elmarad automatikusan érvényessé válik a szerződés??
Juhász István
Elképzelt újsághirdetés : " azonnali kezdéssel felveszünk jó étvágyú KECSKÉT nagy kiterjedésű KÁPOSZTAFÖLDÜNK őrzés, védelmi feladatainak ellátására. Pályázatokat a Magyar Kormány honlapjára kérjük továbbitani..."
amortizáltok
miért nem a producerre bizzák ezt is havi másfél milláért ? ki az a bohóc a parlamentben aki a saját bére 3-4 milla meg az aki neki tanácsot ad kap 1,5 millát ???hát ilyen embert ki kell onnan dobni menjen a tehénszart söprögesse a faluban, A másik televágják szerződések halmazával és mivel határidőre nem válaszolhat mert nem, akkor igy mind egy szálig ENGEDÉLYEZETT avagy jóváhagyottá avandzsál ? HÁNYINGER ez a kiskapu !!!
kijátszva a jogot? bravó exrta vagány a megoldás a kibúvóra! Magyar mentalitások egyike???
balos
@szópó-ómió: A köcsög még beszéd közben is a tárcáját védi,nehogy valami barátja lenyúlja!Rád gondoltam,de neked jó a szar is az alfeléből!
namihami
A Gergely? A Tisztakezű? (miként a többiek is)
Akkor az Európai Ügyészségnek nem fog itt sok babér teremni?!?! (bazinga)
balos
@namihami: Tésztakezű!Ragad hozzá a zsé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.