A Partizánnak adott rövid interjút Dezsőfi György, a miskolci Herman Ottó Gimnázium felmentett igazgatóhelyettese, akiért a vizet nyakukba kapó diákok is tüntettek.

A pedagógus elmondta, leginkább az fáj neki, hogy saját belátása szerint kilenc éve nagyon jól végzi a helyettesi munkáját, igyekezett mindent a legjobb tudása szerint elvégezni, és nagyon sok innovációt hajtott végre a saját területén. Ehhez képest úgy érzi, mintha félre pöckölték volna egy sakktáblán, még annyira sem méltatták, hogy a héten behívják, „a szőnyeg szélére állítsák”, kérdőre vonják.

A polgári engedetlenségben magánemberként, közalkalmazottként vett részt, kollégáit viszont keményen megfélemlítették.

Dezsőfi azt is elárulta, ma is ugyanúgy odaállna a molinó mögé. A kormánymédia azon állításáról, mely szerint csak a tanárok töredéke elégedetlen, ez a véleménye:

Ezt mindenki érzi, hogy nem igaz. Azt gondolom, hogy minden tanár elégedetlen. Csak nem minden tanár teheti meg, vagy meri megtenni, vagy a családjára való tekintettel, hogy ő vállalja annak a kockázatát, hogy egzisztenciálisan ellehetetlenítik.

– mondta a Herman Ottó Gimnázium pedagógusa.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
csak a fégek ítélnek el ismeretlenül valakit,föleg egy náluknál sokkal értelmesebb embert ! @Shikari: ,te egy féreg !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Shikari
Méltatlanná váltál vezetőnek. Viseld el!
csak úgy....
csak a fégek ítélnek el ismeretlenül valakit,föleg egy náluknál sokkal értelmesebb embert ! @Shikari: ,te egy féreg !
Clavigo
@Shikari: Kemény vagy ,mint az egy hetes kutyaszar... Viselkedjél,ha már egyszer befogadtunk
csak úgy....
@Clavigo: szerinted fizetös migráncs ez a csóringer? állítólag a csajai is rendszeresen kirúgják,- leg utóbb a puffók sysszije azt írta neki,hogy tibi te nárcisztikus! :)
Nessy
Ez most a fidesz módi! Indoklás nélkül egyik naról a másikra felmenteni, felmondani, kirúgni embereket, minden indoklás nélkül! Gyáva húzás! Nincs bátorságuk indokolni, hogy felső utasítás, hatalom fitogtatás, vagy valami más a való ok! Még valamit hazudni sem tudnak. Gyáva, jellemtelen bagázs, akiknek hatalmat adtak, amivel élni nem tud, mert tudása, tehetsége nincs hozzá, csak visszaélni.
csipetke
Egyszerűen nem értem a tanárokat. Mitől félnek?Hogy kirúgják őket? Tesco pénztárosként többet keresnének. Azt mondja ez a kirúgott tanár, hogy a kollégái attól félnek,hogy egzisztenciálisan ellehetetlenítik őket. De miféle egzisztencia az, amiből a tanár nem tud megélni?Beszéltem néhányukkal, és azt mondják, csak a gyerekek miatt maradnak. De érdekes módon orbán az államtitkároknak,helyettes államtitkároknak 30%-os béremelést adott, ami 200, -250 ezres emelést jelent. De persze orbán saját magát se felejtette ki, a fizetése megduplázásával. És hol marad a tanárok béremelése, amikor azt olvasni,hogy a kincstárba sose folyt be ekkora pénz az ÁFA-ból. De orbán ebben is képes Brüsszelre mutogatni,pedig a béremeléseket az állami bevételekből kell megoldani. Szóval,ezzel a kormánnyal pont kitörölhetjük
C_3PO
"Csak nem minden tanár teheti meg, vagy meri megtenni, vagy a családjára való tekintettel, hogy ő vállalja annak a kockázatát, hogy egzisztenciálisan ellehetetlenítik."

Kivel tettek ilyet?
Horizont
Hát uraim és hölgyeim és elvtársak ilyen országban élünk. 2022-ben. Hajrá ...
Málna
@Nessy: 22:43 Már megint miről beszélsz, Nessy? Világosan meg lett indokolva, hogy miért mentették fel. Nem olvastad vagy nem értetted?
Málna
Tehát féltik a tanárok a nem létező egzisztenciájukat...:-)
ómió
A törvénysértésére meg "kimondottan büszke" az efftárs! Erről "fogásokat" még biztos, szívesen átadna a diákságnak is!
Havanagi
Világos,hogy az ész, az értelem,a tudás ellen indított harcot a diktatúra.Már keményebbre hangolt,ha úgy tetszik egy magasabb verzióra váltott és nyíltan fenyeget, kirúg,gúzsba köt.És amíg van-márpedig ebben az országban van 2/3-olyan sötét tömeg,mint a diákokra vizet öntő "Mikolc szégyene",addig halad tovább az újabb verzió váltásig.Vak magyar férgek ébredjetek már fel!!!
sgl
Gratulálok a tanárok fizetés emeléséhez!

"Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Koszovóban kijelentette, hogy több és elkötelezett szolgálatot vár, amihez
a kormány megadja a kellő támogatást a magyar katonák illetményének egységes emelésével."

Ja elbaftam, félreolvastam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.