Hadházy Ákos közösségi oldalán számolt be arról, hogy vett egy belépőt, majd egy olasz turistacsoporttal együtt megtekintette az Országházat pénteken. Mint írja, Kövér László május elején a belépőjét is letiltatta.

Hadházy Ákos jeggyel, és egy olasz turistacsoporttal jutott be a Parlamentbe
Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az ellenzéki összefogás zuglói képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

Így valószínűleg én vagyok Európában (a Világon?) az egyetlen megválasztott képviselő, aki csak jeggyel léphet be a parlamentbe…

- fogalmazott közösségi oldalán a képviselő.

Ez akár vicces is lehetne (tulajdonképpen az is), de azért gondoljunk bele: csak diktatúrákban fordulhat elő, hogy egy megválasztott parlamenti képviselőt bármi módon megfosszanak a jogaitól.

- tette hozzá. 

Mint mondta, azért maradt távol az alakuló üléstől, hogy "így tiltakozzon a tisztességtelen választások miatt".

Arról is beszéltem, hogy miért állítom, hogy a legutóbbi választást elcsalták. Azt is elmondtam, hogy Kövér packázása viszont legalább arra jó, hogy mindenki számára még világosabb legyen, hogy Magyarország már nem parlamentáris demokrácia. És azt is elmondtam, hogy ha esetleg fel méltóztatik esketni engem a házmester, akkor sem fogom eljátszani neki a demokrácia színházat. Egy ilyen választás után egyetlen legitim cél miatt szabad csak felvenni a mandátumot: a tisztességes választás feltételeinek kivívásáért. Ez viszont nem megy úgy, ha közben hétről hétre a demokrácia halvány látszatát keltjük az aranyozott falak között

- fogalmazott Hadházy.

Bejegyzésében azt írta, néhány pillanatig abban sem volt biztos, hogy jeggyel be fog jutni. Elmondása szerint a beléptetésnél tíz percig kellett várnia, hogy "a riadtan telefonálgató parlamenti őrök fentről engedélyt kapjanak a bebocsátásomra".

Csakhát olyan törvényt MÉG nem hoztak, hogy ha egy egyéniben, közvetlenül megválasztott képviselőnek nem engedik letenni az esküt, akkor belépőjeggyel se tekinthesse meg a „Nemzet Templomát”.

- szögezte le.

Forrás: Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
azt a bajszos disznót rég fel kellett volna lógatni...nem érné veszteség a világot..
Jozefina
Ez a kövér egy nagy tahó, Hadházy meg leleményes!!!??
jesz
Hadházy bármilyen hőstettet is hajt végre, már kopik az imázsa...egyre inkább jelentéktelenné válik, pedig nagyon ügyes ember.
Jó lenne, ha végre esküt tenne, és beülne a helyére, tenné, amit igazából elvárnak tőle.
Kövér meg bohócot csinál belőle...Hadházi meg hagyja...
ómió
Hullaházy efftárs "turistáskodott"? Addig se hazudozik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.