A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal megbüntette a Tesco mátészalkai áruházát a hatósági áras élelmiszerekről szóló jogszabályi előírás megsértése miatt – számolt be róla az Index.hu.

Újabb kereskedelmi lánc vérzett el a hatósági áras termékekkel
Fotó: wikipedia/Globetrotter19 

A kiskereskedelmi lánc hat hatósági áras termékből kettőt nem tartott a polcain.

Az üzletlánc ezzel belépett azon kiskereskedelmi láncok közé (Aldi, Lidl), melyek elvéreztek az árstopos termékek árusításában,

ugyanis sem cukrot, sem olajat nem árusítottak.

Háromszázezer forintra bírságolta a Tesco-Global Zrt.-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal. A kiskereskedelmi lánc megsértette a hatósági áras élelmiszerekről szóló jogszabályi előírást – számolt be a hatóság június végi határozatában.

Az eset még április végén történt, amikor a kormányhivatal közérdekű bejelentés alapján végzett helyszíni hatósági ellenőrzést a vállalkozás mátészalkai áruházában.

Az ellenőrzésből kiderült, a Tesco a hat hatósági áras termékbőlkettőt nem tartott a polcain.

Továbbá nem álltak rendelkezésre a 2021-es adott napi átlagos készletmennyiségét igazoló dokumentumok sem.

A lánc azzal magyarázta a kristálycukor és a napraforgó-étolaj hiányát, hogy súlyos beszállítói problémái akadtak.

Továbbá kiemelte: ha árucikkekből hiány lépne fel, azonnal pótolják beszállítással.

Az étolaj, a cukor, illetve egyre több termék tekintetében a beszállítói kiszolgálási szint kritikus, így egyre többször kell azzal szembesülnie, hogy hiába rendel, nem érkezik be a központi raktárjukba az elvárt mennyiség

– érvelt a kiskereskedelmi lánc, hozzátéve: a pánikszerű fogyasztói felvásárlás is okolható a készlethiány miatt. Ezért pedig úgy vélik, nem róható fel a Tesconak a készlethiány, mivel a cég csupán az elszenvedője a helyzetnek.

Miután a hatóság megállapította a mulasztást, a lánc megszüntette a jogsértést, amit azzal magyaráztak, hogy amint érkezett újabb beszállítás a központi raktárukba, intézkedtek a készlethiány megszüntetése érdekében.

Bár a kormányhivatal figyelembe vette a Tesco érveit, nem tudja mentesíteni miatta a felelősségre vonás terhétől.

A vállalkozás köteles gondoskodni a vonatkozó jogszabályi előírások maradéktalan betartásáról, a jogsértés megvalósulása szempontjából irreleváns, hogy egyes termékekből miért nem volt készlete

– emelték ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, két alapvető élelmiszer is hiánycikk lett a kormányzati árstop miatt. 

Forrás: Index.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
Nem vagyok spájzolós fazon. Kellett volna 1, azaz EGY kg. cukor, mert elfogyott. Egerben a Tesco, Lidl, Penny egy csomóban van / helyileg... /, ha már arra járok VESZEK MAJD belőle 1 kg.- ot. EGYIKBEN SEM KAPTAM, mindenhol ÜRES volt a pult. Aztán szisztematikusan elkezdtem KERESGÉLNI, a 209. ft- os cimkével védett 2.8 %- os tejet, természetesen sehol nem volt ebből sem. Rákérdeztem egy eladótól, akit ISMEREK, hogy mi ennek az oka? Azt mondta, hogy reggel kitesznek 1-2 kartonnal, aztán nyitás után 20 perccel, már elfogy. De ne hivatkozzak rá, mert TILOS nyilatkozniuk. / én nem interjút kértem /. A boltok minden más termék árát felemelték, igy észre sem veszik az ÁRSAPKA hatásait. Mi vásárlók viszont ALAPOSAN észrevesszük. OK, most még emelgetik az árakat. Egy darabig még elmegy. Aztán, ha majd rájuk rohad minden, akkor mir csinálnak ? Megy minden a kukákba ? Merthogy nem fogja SENKI megvenni a termékeiket, inkább visszaszokunk a zsiroskenyérre...
117
Én csak azért sem veszek hatósági áras terméket, mert csak - és punktum!

Ha a fenti mondatból csak a "punk"-ot értetted meg, akkor...

www.youtube.com/watch?v=_caH08f3Vvo
ómió
@Clavigo: Bolsiék idióta Böszmenyalója! Megint magadból indulsz ki?
ómió
@fideszes gyökér: Neked annyi eszed nincs, mint a kijáró disznónak! Mi az, hogy "nektek"!? A tetvesbolsi fajtád talán csak az "eszmét" zabálja!? És mi az, hogy "nincs"!? Ezt a legegyszerőbb ellenőrízni! Vagy, ahonnét "nézed", az elmeosztályról ez felfoghatatlan? És onnét azt hiszed, hogy a tetves bolsiságotok másrahazudásával ezt így "letudtad"?
ómió
@fideszes gyökér: Hogy "ápolná meg" az anyagi helyzetedet a Böszme gazdád! Látom, arra vágysz!
ómió
@fideszes gyökér: Csak nem másra hazudnád már a Böszme gazdád "kvalitásait" is!? Vigyázz, mert efftársiasságodat így a tiéid majd még az árnyékszékházatokból is kihajítják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.