Oktatási és űrkutatási együttműködési megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszterrel tájékoztatta Mexikó budapesti nagykövetsége az MTI-t.

Ez nem vicc: Szijjártó Péter űrtevékenységbe kezd, fel akarja tárni a világűrt
Kép: Facebook

A közlemény szerint a két miniszter, aki New Yorkban az ENSZ közgyűlésén vesz részt munkamegbeszélést folytatott, és abban állapodtak meg, hogy Magyarország a Stipendium Hungaricum program keretében évente negyven ösztöndíjat adományoz olyan mexikói fiataloknak, akik magyar intézményekben szeretnének tanulni.

Megállapodásban rögzítették azt is, hogy Magyarország és Mexikó együttműködik „békés célú űrtevékenységben”, a „világűr feltárása érdekében” információt cserél és közös technológiai fejlesztésekben is részt vesz

- közölték.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ez most tényleg igazán aktuális!!! Igen, ez most a legfontosabb!!:DDD
Tessenek mondani, a magyar fiatalok mikor kapnak valamit - a fűtetlen tantermeken kívűl???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@Emmersson71: ET nek hozzá képest intelligens feje volt...
Nessy
Adjanak már valami nyugtatót hyperaktiv külügyérünknek! Már univerzális zseninek képzeli magát ! Rohangál a nagyvilágában, mint egy mérgezett egér. Mindenhol milliárdokat ígér, stratégiai szerződéseket köt.
Yeromos
Már unja a helikoptert, kéne már neki egy űrrepülőgép.
Totem
Helyes, végre megtalálta a helyét: a mélyűrbe való.
Juhász István
Tarajoska ! Lenne egy kérésem ! a MARIANA ÁROK még nincs teljes mértékben kiaknázva. Nem pusztán a VILÁGŰR felé kell kacsintgatni, a másik véglet a nagy óceán... Mexikó nagy ország, és igen komoly űrhajózási múlttal IS rendelkezik. Hiszen oda kacsintgatsz. A MARIANA ÁROK még szinte feltáratlan, tegyél bele pát 10 milliárdot, legyünk mi az ELSŐK akik majd élvezhetjük minden előnyeit...Ne mondd, hogy nincs rá pénz, mert a világnak már szinte VALAMENNYI országába küldtetek SEGITSÉG gyanánt milliárdokat. Még egyet : ki lehetne nevezni egy újabb CSÓKOST, mint " ÁROKKUTATÁSÉRT FELELŐS " miniszteri biztost / vagy egyszerűen valamiféle Ispánt /
ómió
De, hisz', az efftársak ezt már csak "odautazva" bírják elképzelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.