A köznyelvben "szívhangtörvény" néven elterjedt új rendeletmódosítás kapcsán szeretne társadalmi egyeztetést és szakmai konzultációt a kamara.

Dr. Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke az ATV Heti Napló vasárnap esti adásában beszélt arról, hogy a kamara elnöksége úgy döntött, az abortusz rendkívül komplex és érzékeny téma, amiben nem lehet szakmai konzultáció és társadalmi egyeztetés nélkül döntést hozni, ezért indítanak az új rendeletmódosítás miatt társadalmi egyeztetést – olvasható a 444 cikkében.

Társadalmi egyeztetést indít a Magyar Orvosi Kamara az abortusztörvény új módosításáról

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Lénárd Rita a műsorban elmondta, olyan rendezvényt szeretnének megvalósítani, ahol minden szakterület és érintett egy-egy képviselőjét szólaltatnák meg. Az Orvosi Kamara ezzel szeretné megmutatni és egyértelművé tenni, hogy a társadalommal konzultálni kell, főképp ilyen érzékeny kérdésekben.

A rendezvény helyszínéről és időpontjáról egyelőre még nem ismertek a részletek, csak annyit lehet tudni, hogy egy nyílt, de regisztrációköteles eseményre készül a kamara. 

Mint ismert, a szívhangtörvény néven ismert rendeletmódosítás a Magyar Közlöny szeptember 12-ei számában jelent meg, három nappal később pedig már életbe is lépett a módosítás, amely azért verte ki a biztosítékot sokaknál, mert elrendelte, hogy abortusz előtt az érintett kismamának az orvos meg kell hogy mutassa a magzat életképességét egyértelműen bizonyító leleteket, erről pedig a nőnek igazolást kell adni, ami kell az abortusz procedúrájának elindításához (az egyik ilyen lelet lehet a magzat szívhangjának bemutatása a nő felé, innen ered a neve a rendeletmódosításnak).

A Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottságának elnöke, dr. Böszörményi-Nagy Géza korábban egyébként úgy nyilatkozott, hogy mind a páciens, mind etikai szempontból támogatja az új rendeletmódosítást.

Forrás: atv.hu, 444.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
Érdekes, hogy eddig hallani sem akartak semmilyen "társadalmi egyeztetésről", valamint az is, hogy
"Lénárd Rita a műsorban elmondta, olyan rendezvényt szeretnének megvalósítani, ahol minden szakterület és érintett egy-egy képviselőjét szólaltatnák meg. "
most sem a társadalom véleményére kíváncsiak, csak a saját kis gittegyleteik hangjára...
Gazella
Először is dúrö picaa!!! Egyenjogúság van!! Te ne nézd le a nöket! Egy embrió szívhangot 12 hetes kortól lehet hallani?! Ha lehet!
Szóval agy helyett üres víz van a pintér és a könyvégető dúró fejében! Ehhez akar asszisztálni a fidesz kurvány!
Gazella
Még valami az elbutitott eldeformált üreslégterű agyú társadalom meg még erre is bólogat!
csak úgy....
a leendö szülök IQ ja fontosabb lenne a szívhangnál ..
Nessy
Mikor érdekelte pártunk és kormányunk mindenhez is értő tagjait bármilyen szakmai vélemény? Az bolsevik huncutság, ergo szigorúan tilos még meghallgatni is fidesz berkekben!
namihami
Ismét egy bizonyíték arra, hogy ennek a ""magyarok kormányának"" egyetlen célja a teljes szélső- és ultrajobb oldalon fellelhetők saját akoljukba terelése. És ha ehhez a ""Túrótorták"" kiszolgálása szükséges (és ez most még ráadásul nem is túl drága), akkor hajrá, bármi áron.
ómió
A szívhangmeghallgatás efftársilag csak nem "szakmaiatlan"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.