Az ország energiaellátása és költségvetése körüli befektetői aggodalmak hatására tegnap nyolcéves csúcsra ugrott a magyar állam csődje elleni piaci biztosítás ára.

Rekord: csúcsra ugrott a magyar állam csődje elleni biztosítás ára

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A forint brutális esésével párhuzamosan megemelkedett a magyar állam esetleges csődje elleni piaci biztosítás (Credit Default Swap, CDS) éves díja is: a tegnapi záróérték szerint 24 bázisponttal 227 bázispontra ugrott ez a díj, ami 2014 tavasza óta a legmagasabb értéknek számít – írta meg a Portfolio.hu.

Mindezek mögött két piaci félelem állhat:

- Az Északi Áramlat 1 és 2 körüli szabotázs 

- A Pénzügyminisztérium: a magas gáz- és áramárakra hivatkozva kifizetési stopot rendelt el 

Forrás: Portfolio.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@KisTehen: Mi volna ha egyszer az életbe vennéd a fáradságot és ha tudsz olvasni nézd át a 2010 átadást. Orbán akkor elismerően nyilatkozott a Bajnai féle átadásról. Még azt is mondta így kellene folytatni. Gyurcsány legalább belátta, hogy nem tud megbirkózni a válsággal és szakemberre bízta a kormányzást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Azért minden mégse sikerülhet jól ennek a ""Szakértelem Kormányának"", ugyebár?!?! Nem elég, hogy minden másban ""hasítunk""? --mondják ők.
justhpeter
Orbán ma is egy lépéssel közelebb került a véghez.
Yoda69
@KisTehen: Mar csak a remény maradt, marha.
Egy hajszálnyira vagyunk az államcsődtől dilettáns kormányod hibai miatt.
puszt
Nemzethy Inzultáció, megjöttek a pótkérdések:
-egyetért vele, hogy egy EUR 424 forint legyen? (14:38)
-egyetért vele , hogy egy USD 436 forint legyen? (14:38)
-egyetért vele, hogy a egy CHF 443,25 forint legyen? (14:38)
Sámannus
Jártam az egyik beruházás helyszinén amit Janóék leállítottak. Mint a hangyák úgy dolgoztak. Hú hogy füstölt a kezük alatt a munka. Egész nyáron sütkézetek lébecoltak, most megtáltosodtak, mint aki két nap alat akar mindent elvégezni. Nem mondtam nekik embörök há nem kaptok fizetést jó lesz?
Ezt nem sokan tudják, hogy ilyenkor nincs semmi az aknafedelek alatt amit gyorsan leraknak, hogy feltudják avatni az egész tákolmányukat, majd egy hét múlva visszajönnek és megint feltúrnak mindent. Olyan beruházás is volt, ahol a miniszter látogazásakor mindent eltakartak földdel. Építőanyagot szemetet sittet, ment minden kukába...
Eladott Ország
Ez a rohadt bűnöző cigány és bandája gallyra vágja az országot, az hétszentség! De meg fogjuk nekik hálálni, hogy sose szabaduljanak a börtönből!
szaboria1
@KisTehen: Mi volna ha egyszer az életbe vennéd a fáradságot és ha tudsz olvasni nézd át a 2010 átadást. Orbán akkor elismerően nyilatkozott a Bajnai féle átadásról. Még azt is mondta így kellene folytatni. Gyurcsány legalább belátta, hogy nem tud megbirkózni a válsággal és szakemberre bízta a kormányzást.
szaboria1
@KisTehen: Az Illatos úti környezet szennyezét mikor oldja meg? Több mint 5 éve tudják milyen veszélyes inkább Stadionokat építettek.
Sámannus
@KisTehen: Persze készülget öt éve hereveréssel, ötször veri fel a gaz. a területet.
dr. prédikátor
EZ A SZEMÉT MOCSKOS CIGÁNY LÓKUPEC CSŐDBE VISZI AZ ORSZÁGOT!!!
simmering73
@KisTehen: 14:33 Tényleg egy nagy marha vagy. Orvos vagy az inszeminátor mikor látott utoljára?
csak úgy....
orbánnal a sok baleset után egyre drágább lesz a casco...,ki az a hülye,aki olcsón számolja,ha egy egy másik hülye frontálisan falnak visz egy egész országot?
drrotf
Olyan jól teljesítünk, olyan jó a hírünk a világban, hogy csak rekord áron köt szerződést velünk a biztosító arra, hogy nem következik be nálunk állam csőd.Előre haladunk ugye?
Yoda69
Meg néhány ilyen monológ a tahotol és tényleg államcsod lesz a vége.
balos
Hát ilyen a fideSSes álom!Ha találkozom vele a temetőben meghálálom!
Toller Béla
Egy erős 12 év után ott állunk, vagy lejjebb, mint egy gyenge 12 év után, anno. EZen azért érdemes lenne elméláznia minden fideszes fannak !
ómió
Hát, inkább ezt srófoljátok, efftársak, semmint a hazudozást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.