Örülhet az Európai Unió, milliók pedig kételkedhetnek.

Itt az első „valódi” lépés a korrupcióellenes Magyarországért – A parlament megszavazta a törvénytMTI/Szigetváry Zsolt

A magyar parlament elfogadta a büntetőeljárás módosításáról szóló törvényjavaslatot, amelyet – mint az már a címéből (Az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény módosításáról szóló törvény) is kiderül – azért nyújtott be a magyar kormány, hogy megegyezzen az Európai Bizottsággal a kondicionalitási eljárásban. A 24.hu információi szerint 136 igen, 7 nem, 14 tartózkodás mellett ment át a törvény. 

Ez a módosítás egy eddig ismeretlen új mechanizmust, a vádkikényszerítést léptet életbe.

Ez azt jelenti, hogy mostantól kívülállók is felléphetnek olyan ügyekben, ahol közvagyon vagy közhatalom gyakorlása a tét. A lényeg a gyakorlatban az, hogy ha az állami szervek nem indítanak eljárást, akkor a közvetlenül nem érintett személyek is bírósághoz fordulhatnak, hogy kikényszerítsék ezt. Így a vádindítvánnyal fellépő személynek mindenképpen lehetősége lesz bíróság előtt beszélni, és a bíróságnak hivatalos döntést kelljen arról hoznia. 

A törvényt most az alkotmánybírósághoz is elküldik előzetes normakontrollra, hogy az Ab döntsön arról, alkotmányos-e. Erre harminc napjuk van.

Többen úgy vélekednek, hogy ez egyfajta kirakattörvény az EU megnyugtatására, hogy az visszaállítása az EU-s pénzek folyósítását Magyarország felé. Ez persze úgyis csak a gyakorlatban derül majd ki, ám a fideszes többségű parlament valószínűleg nem fogadott volna el egy olyan törvényt, ami veszélyeztetheti a NER-oligarchákat. 

Forrás: 24.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Kellett nekünk ez az uniós "cucli"!?
Jozefina
Mindennek nevezhető csak valódinak nem!!!?? Ezek a törvényjavasslatok, törvények csupán mézes madzagok. Mögötte semmi tényleges, érdemleges dolog nincs. Ha Polt leváltanák az már egy kis előrelépés lenne!!!?? Ha Orbánt az még jobb lenne!!??
balos
@117: Ezeknek a lelkiismeret olyan,mint a teknősnek Usain Bolt!Utolérhetetlen!Persze annyira nem hülyék,ha pénzre lehet váltani,ami nem is volt nekik!
balos
Elnézve a Cirkusz porondi képet az idómár híányzik csak a korbáccsal!
117
@balos: Azért az dolgozik az embereben (ha tetszik valakinek, hanem; ha akarja, ha nem; ha elfojtja, ha nem) és mérgezi az elméjét és a testét. Persze mosolyognak az emberek, mint az állat, ha látják őket, de belül emészti, rágja, őrli őket valami.

www.youtube.com/watch?v=pE2XMI-daVk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.