Az állateledelek drágulása miatt egyre többen adják le házi kedvenceiket.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ...tíz botütés aki úgy tart állatot hogy az nem tudja megfelelően ellátni. Az állatmenhelyek költségeit az állattartókkal fizettetni. Aki ad vesz állatot kereskedelmi engedély nélkül annak szintén deres.
Csizmás Kond
@Horizont: Tennie kéne de nem minden zöldemberke nyavalygása szerint hanem úgy ahogy az bár drasztikusnak tűnik de igazságos. Először is az állatellenőrzést kéne komolyabban venni, mindenkit kötelezően ellenőrizni ha akarja ha nem, és keményen büntetni, mert szerintem épp azok a nyavalygó állatbarátok által lesz egyre több kóbor kutya akiknek az állatszeretete is imbolyog mint az idegállapota. Minden olyan állatbarátot akinek nincs állata de beleszól hogy így vagy úgy adóra kötelezném. és minden állatkárért ugyanúgy büntetném mint azt akinek állata van.
Aki Én
@KisTehen: Te miért vagy ennyire fasz?
Ha már ennyit szerepelsz szünet nélkül, legalább néha mondhatnál valami értelmeset.
Mondjuk ez totál reménytelen, te állat.
Hogy férfiként tehén lettél, az már önmagában megérne egy terápiát.
Csizmás Kond
@Horizont: Nem tesz senki semmkit...de ellenkezik mindenki.
Ha egy kutyát elüt egy autós a fél ország gyilkost kiált, de hogy naponta mittudomhány disznót, marhát, kecskét, tyúkot, halat stb. leölnek hogy ellássák élelemmel az embert azért még senkit nem láttam óbégatni...persze néhány legelésző barmon kívül, holott ő a növényvilágot pusztítja.
magyar1
Az Orbán kormány nem képes az állatszaporítókat és állatviadaloztatókat megbüntetni keményen. A vezető akit kineveztek semmit sem tesz csak felveszi a nagy fizetést.
Arról nem beszélve, hogy tanyán, falun milyen kegyetlen mocsokban kínozzák a kutyákat, senki nem ellenőriz, mi a f@nak vannak az állatvédő vezetők? Házról-házra tanyáról tanyára kellene ellenőrizni az állattartást.
Csizmás Kond
@Horizont: ..nálad egyik nem olyan állat mint a másik ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...mi a különbség..pl a kutya és egy növendékmarha között? egyiket miért lehet leölni (és ammellé kóserül hogy szenvedjen is) és a másikat nem szabad kilőni ha gazdátlanuk kóricál az utcákon ahol kárt és betegséget, sebesülést is okozhat ?
magyar1
@Csizmás Kond: A kóservágás miatt utálom a zsidókat.
Csizmás Kond
@Horizont: Én mindenvő vagyok...szalonnát hagymával..
Csizmás Kond
@magyar1: Nincs miért az egy természetes és hagyományos dolog. Egészen tavalyelőttig mi is úgy vágtuk a disznót hogy nem kábítottuk, ma is csak azért kábitjuk mert nem szeretném ha valami szaralak feljelentene.
magyar1
@Csizmás Kond: A kutyák sokkal intelligensebbek mint hinnéd, amelyiket szeretettel nevelnek mint a gyereket jobban tud szeretni élete végéig mint a saját gyereked.
magyar1
@Csizmás Kond: Mit gondolsz miért finom és drága a Pick szalámi? Mert az állatok is érzik amikor meg akarják őket ölni és rengeteg stresszhormon szabadul fel amit a hülye ember megeszik és bolond lesz tőle ráadásul nem is olyan finom a húsa.
Csizmás Kond
@magyar1: ...kinek hogy ...nálam a kutya mindig kutya marad. Nem bántalmazom de nem is tartom gyerekemnek...az a dolga hogy ugasson ha valaki jár azért enni és szállást kap, sőt még barátkozunk is de annyi...ilyen egyszerű.
Csizmás Kond
@magyar1: Azért drága a pick mert van akivel elhitetni hogy az a legjobb...nekem az a jó amit mi házilag készítünk és nem cserélném le semmivel. Persze attól van hogy venni is kell de akkor sem a pickre hajtok hanem a hagyományosra.
magyar1
@Csizmás Kond: Akkor téged az sem zavar ha télen kint fázik megkötve egy egyszerű faólban mi?
Próbálj már meg nagykabátban te kint aludni egy fabódédban, szűkösen - fázol-e?
magyar1
@Csizmás Kond: Akkor nálad a stresszhormonok nyilván túltengenek. Zabálod őket.
Csizmás Kond
@magyar1: Nekünk két kutyánk van, egy nagy ami a hátsó udvarban van nappal megkötve és drótra engedve éjjel szabadon és van lehetősége az ólba aludni a vagy a ketrecében, és az utóbbit választja éghajlattól függetlenül, a kicsi elől van és mindig szabadon az viszont éjszakára mindig bebújik a kazánház mellé épített ólba. Van macskánk is de annak nincs háza az a tetőtérben vagy ahol akar ott császkál...a házba egyiküknek sem szabad bemenni és ezt tudják is.
magyar1
@Csizmás Kond: Tudják, mert okosak. Te meg állatkínzó vagy.
Csizmás Kond
@magyar1: .,..nálunk nincs zabálás...gondolom magadból indultál ki hogy ilyesmit képzelsz.
magyar1
@magyar1: A miénk is tudta, hogy a 3. emeletre nem pisil, kakál be és szorongatta míg le nem vittem.
Csizmás Kond
@magyar1: ...ahogy így elbeszélgetünk, tényleg intelligensebbeknek tűnnek nálad...ők azt a tiszteletet tatják be velünk szembe amit tőlünk kapnak...ettől okosak és ettől intelligensek.
magyar1
@Csizmás Kond: Milyen zabálásról beszélsz? Jól vagy?
magyar1
@Csizmás Kond: Látom elfogyott az észérved.
Csizmás Kond
@magyar1: Te írtad hogy zabálom...és mivel a stresszhormonokat nem lehet zabálni mire kellett volna értsem ,
Csizmás Kond
@magyar1: Nem fogyott el csak nem szeretem ha valaki látatlanban jobban tudja milyen vagyok...
balos
@nagy barom: csiga!Tegnap fiú,ma lány éjjel,meg beakasztasz magadnak,csak-hogy örülj az életnek!
magyar1
@Horizont: Már visszavittük a kertes házba mert láttam, hogy nem szeret itt, hiába imádjuk a napi szükséglet kényelmesebb ott.
magyar1
@Horizont: Erre én is gyorsan rájöttem, hogy emeletes házba nem való kutya,macska mert nem tud szólni, hogy pisilni kell, olyan cuki volt ahogy rohant lefelé minden lépcsősoron és a végén várt, mert én nem bírtam olyan gyorsan menni. Az a jó, ha akkor megy ki amikor akar ill. kell neki. Soha nem kakált be.
CsipkeRózsa
@Horizont: A kutya mindenütt jól érzi magát, ahol szerető gazdája van.
magyar1
@CsipkeRózsa: Igazad van, a szeretet csodákra képes a kutyáknál is. Csak a szükségleteik a probléma, nem tud Wc-re ülni a kis drága. A macskák még csak rászoknak az alomra de a a kutya nem. Én mindent megpróbáltam.
CsipkeRózsa
A kóser vágásról:

"Minél kevesebb szenvedést
A rituális vágásnak az a célja, hogy minél kevesebb szenvedést okozzanak az állatnak, és minél több vért távolítsanak el belőle. A nyak gyors oda-vissza mozdulattal történő átmetszéséhez megfelelő hosszúságú, tökéletesen éles, hibátlan pengéjű kést használnak. A kés a másodperc törtrésze alatt elmetszi a légcsövet, nyelőcsövet, a bolygóideget, a nyaki verőeret és vénát. Az eszméletvesztés majdnem azonnal, két másodpercen belül fájdalommentesen bekövetkezik, így a vágás már nem okoz szenvedést: gondoljunk csak arra, hogy ha megvágjuk magunkat, nem abban a pillanatban érezzük a fájdalmat, és a vér is csak később serken ki."
CsipkeRózsa
@Horizont: 18:41

Alapvető, hogy felelős gazdik legyenek, a lakásos kutyák nem tudják, hogy jobb volna-e nekik.
magyar1
@Horizont: Nem. Egy érzéketlen barom ki nem gondolta, hogy a kutya egy intelligens élőlény.
magyar1
@Csizmás Kond: tegnap 9.47-re: A stresszhormonokat nem lehet zabálni??? Szerinted pld. a kortikoszteroidok mik?Mű hormonok. 1 évig ettem és 200 fölé nyomta a vérnyomásom, 20 fölé a cukrom és félig majdnem megvakultam tőle. Azt is agyonverném aki kitalálta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.