Szabó Máté szerint ellentétes a jogbiztonsággal az a megoldás, amely szerint a vétlen üzemben tartót akkor is meg kell büntetni, ha az autó tényleges vezetőjétől a bírság valamilyen okból nem behajtható.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Szabó Máté úr akkor még nem találkozott cserbehagyóval. Mert itt nem is mindig a szabálysértésről van szó, hanem arról, hogyan lehet kibújni bármilyen felelősség alól. Majd ha az ó autóját törik össze, és az okozó járművezető nem hajlandó megmondani, ki vezette az autót, s ezért jelentős anyagi hátrány éri, majd akkor az ő saját bőrén tapasztalja, mi az, ha nincs objektív felelősség. A gépjármű veszélyes üzem. Úgy is kellene az ezzel kapcsolatos jogszabályokat alkotni és alkalmazni. Az ombudszmann úrnak miért nem jó az, ha kevesebb közlekedési baleset történik. Miért baj, ha az emberek jobban betartják a közlekedési szabályokat? Én is sokkal figyelmesebben nyomom a gázpedált, mert tudom, nagy árat fizetek. Az pedig nem igaz, hogy az autósok nem tudják megmondani, hogy ki vezette az autót a szabálysértés időpontjában. Nagy valószínűséggel ő maga. A közlekedés biztonsága megér egy kis szigorítást. Szerintem.
gondolkodo
Mi az a "valamilyen ok"?
Ha nem lopás, akkor nincs "valamilyen ok", mert hihetetlen és életszerűtlen, hogy a tulaj ne tudja, kinek adta kölcsön kocsiját!
Ha pedig tudja, de nem akarja megmondani, örüljön, hogy kifizetheti azt, amit a büntetőjog "bűnpártolásnak" nevez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.