Közleményt adott ki Orbán Viktor egykori iskolája, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola.

Szembement Orbánnal egykori iskolája, amely "megpróbált belőle embert faragni"
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a megújult dunamelléki püspöki székház, református teológia és újjáépített kollégium átadása alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2022. október 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök egy tavalyi videójában beszélt arról, hogy ebben az iskolában töltötte diákéveit, amelyek élete legszebb évei voltak. 

Amikor elmegyek a gimnázium épülete mellett mindig elérzékenyülök egy kicsit, mert hálával gondolok a tanáraimra, akik megpróbáltak belőlem embert faragni

- fogalmazott akkor Orbán Viktor.

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 55 tanára írta alá azt a közleményt, amely szerint az iskola pedagógusai szolidaritást vállalnak mindenki mellett, akiket az elmúlt években, évtizedekben hátrány ért azért, mert felszólaltak az oktatásügy állapota ellen, kiemelve azokat is, akiket elbocsátottak ezért – írja a Blikk.hu.

A Teleki Blanka Gimnázium pedagógusai az intézmény hivatalos Facebook oldalán fejezték ki szolidaritásukat a kollégáik mellett szombat délelőtt:

Kiállunk mindenki mellett, akit azért ért az elmúlt években, évtizedekben hátrány, mert a jobbá tétel szándékával fel mert szólalni az oktatásügy akkori vagy jelenlegi állapota ellen. Kiállunk a megfélemlítettek, a véleményüket vállalni nem merők, a meghurcoltak, az azonnali hatállyal munkából felmentettek mellett. Elutasítjuk, hogy az oktatás összetett és szerteágazó problémáit a megkérdezésünk nélkül, valódi párbeszéd nélkül, felülről, erőből, parancsszóval próbálják megoldani.

Arra is felhívták a társadalom figyelmét, hogy az utolsó órában vagyunk:

ha nem lesz változás, az oktatás össze fog omlani. Mi maradni és tanítani szeretnénk – egy olyan iskolai rendszerben, ami a diáknak és tanárnak egyaránt jó, hasznos, emberséges. Ami nem gyermekmegőrzőként funkcionál, amiben a gyerekek és tanárok nem túlterheltek, ahol jó tanulni és ahol megéri dolgozni. Ennek az eléréséhez kérjük már évek óta (és most is) a társadalom támogatását.

A közlemény összesen 55 pedagógus nevében íródott, amit 48-an nevüket felvállalva írták alá.

Forrás: Blikk.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Embert akartak faragni belőle, de kicsi volt a balta...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A Telekis tanárok megpróbálták. Talán nem az ő erőlködésükön múlt, hogy nem sikerült!
Időnként a megfeszített munka is eredménytelennek bizonyul! Az atyai cipő nagyobb ""nevelő"" hatásúnak és meggyőző erővel bírónak bizonyult!
Qqberci
Embert akartak faragni belőle, de kicsi volt a balta...
Nessy
Nem az iskolán és a tanárokon múlik,ha a diákból ember helyett hatalom és pénzéhes politikus lesz!
csak úgy....
gyözöbácsi beelözte a tanarakat...,csak a fejét,hogy meg ne sántuljon.
gina
Ebböl embert?? hahahah egy nárcisztikus putris primitiv cigány, az is maradt
justhpeter
@gina: Ebben az értelemben semmilyen mennyiségben ne cigányozzunk, mert a normális cigányokat sértené csak. Ugyanis ha cigány, ha nem, nem ez a legnagyobb baj vele. Sokkal többet nyom a latban, hogy érettségizett, egyetemet végzett és még sem tud ennek megfelelően élni. Nem a cigányság szégyene ez, hanem annak a 2/3-nak aki negyedszer is megválasztotta.
Amit nem értek az az, hogy ha már cigányozzák, a ni hazánk vele kapcsolatban miért nem beszél cigánybűnözésről ? Figyelemmel a 3000 milliár manyup ellopására indokolt lenne.
balos
@justhpeter: Nem véletlenül az államokban tanulnak a jövendő terroristák!Az építés helyett a rombolás sokkal könnyebb és allah nevében a bűn is erény lesz!A krisztus nevében elkövetett gyilkosság is megbocsátást nyer!Szóval a vallás és politika egy bűnben fogant!
Toller Béla
...amiből világosan kiderül, hogy az alma mater saját normáinak megfelelően nem sikerült a pedagógiai cél, nem sikerült embert faragni ebből a homunkuluszból. Egy kovácsműhelyben több esély lett volna rá ...
csak úgy....
@Toller Béla: sosem a suli hibás ! -inkább az alom ..
Németh István
Az iskola maradt a maga szintjén, valószínű valami mszmp-és kotorék maradvány! Az Orbán Viktor viszont kinőtt belőle és fejlődött a nemzet javára! Következi ebből az az iskola menjen a bús picsába az újsütetű moslék pedagógusaival!
csak úgy....
@Németh István: gyuszi pista,te egy elmebeteg! te a suliban a leg hátsóbb padban ülhettél ... :)
csipetke
Csak címre.- ahogy mindenki láthatja, ez bizony nem sikerült...Lehet,hogy valami szerszámmal kellett volna. Legalább egy kisbaltával...
surdilloFUJT
@Qqberci: ...csak egy torz gyökér sikeredett!!!
teuton
@csak úgy...: Csak nem kepzeled, hogy ez a germanpista gimnaziumba jart??? Legfeljebb faISKOLABA, 10 evig...
Aki Én
@Németh István: egyszer valaki nagyon teleszarja a kormos patkány pofádat, te elmebereg korcs.
csak úgy....
@teuton: a sok tanulásba is bele lehet hülyülni, állítólag a shikar 3 diplomás tanár, a maccsaka kollégája pedíg mérnök! :)
Istenakinincsen
Egy tuskóból nem lehet embert faragni...csak egy fasz.obrot.
Istenakinincsen
@Németh István: Menj te a bús picsába te macskajancsi! Nem kell már iskola? Te nem jártál oda ez látszik.
Kotorék maradvány szarcsimbók vagy 0rbán valagán! Te egy ilyen moslékpofájú csokornyakkendős kormánytisztviselő vagy?
Miből nőtt ki 0rbán Viktor te seggfej? Mondjam? Az MSZMP fiatal ága volt...anno. Ellenzékben tökéletes, kormányozni nem képes. Elszaladt vele a ló, vérszemet kapott. Emlékezz a koleszból a szövetségre:assets.4cdn.hu/kraken/7m8sWfj0g6nZ324Ks-xs.jpeg
Yoda69
Szembement Orbánnal egykori iskolája, amely "megpróbált belőle embert faragni" - azonban, tuskó lett belőlé.
telegdilaci
@Qqberci:Ez bizony Csődöt mondott mivel egy aljas gazember lett belőle!
Németh István
@csak úgy...: @Istenakinincsen: @Yoda69: @Aki Én: @Qqberci: @teuton: AZ ország miniszterelnökét vegzáljátok? Mert életteret adott 10 millcsi magyarnak, köztük nektek és a hasonlóknak is?? A többit már tudjátok!...
ómió
Munkássága csak nem sérti az egykori alma mater "efftársiasságát"?
Edebácsi
amely "megpróbált belőle embert faragni"
... a legjobbaknak sem sikerül minden!
Edebácsi
@Németh István: kb. 10 ezer magyarnak adott életteret, - jócskán, - a többiekkel szemben!
Németh István
@Edebácsi: kicsikét rejtélyesen fogalmazol > MERT AZ ORBÁN VIKTOR NEMCSAK ADOTT ÉLETTERET HANEM AD IS! Neked is! Az iskola nem életteret adott, hanem alapképzést biztosított a további életfeltételeidhez, annak formálhatóságához! Ez lényeges különbség!
Egy kommunista személettel tevékenykedő intézmény, ha nem tud átalakulni és váltózni az idők adta szükségleteknek megfelelően és megmarad bigott alkalmatlanságnak a téves oktatási baromságaival és azon a bugris szinten - akkor nincs miről beszélni!
Ha pedig egy oktatási intézmény az oktatási szakterületeiről lemond, vagy felvesz olyan politikai alűröket, amelyekbe a diákokat valójában zsarolással, de bármiféle ráhatással bevonja akkor, az az intézmény politikai kiképző egység! Ha pedig az/és a regnáló kormány tevékenységeivel szembe fordul, akkora nemzet döntő néptöbbséggel megválasztott kormánya ellen fordul >> nemzetellenség - így is kell kezelni >> és az állami támogatást megvonni! Támogassa az a párt amelyik ösztönzi őket! Érted @Edebácsi: ???
amortizáltok
hát pedig itt maradt a " BUGRÍS szint " elvitathatatlanul meg a párt -tocskákkal a kommunistáitok orbán papátol kövérig ha olvashattad a szoc hazás KISZ titkáros listát és ?ez a szar bagázs akart itt urlkodni na tán hetek kérdése a csúcsig?
Németh István
@amortizáltok: @Istenakinincsen: A különbség köztem és köztetek, hogy a valós helyzetet és az adottságokat nézem mindenféle párt elhajlás nélkül! Sajnos ti leragadtatok a bugris paraszt (nem a földmunkás) hanem a szarparaszt szintjén hűlyék és fosfejű primitívek maradtatok!
drrotf
Egy megjegyzés hiányzik a nyilatkozatból, az " Az iskolánknak sajnos nem sikerült olyan ember faragni Orbán Viktorból, aki nem csak szavaiban illetődik meg ha elmegy az iskola előtt, hanem hathatósan tesz is azért ,hogy a tanárok, a pedagógusok többet keressenek mint egy segédmunkás a köztisztasági vagy városüzemeltetési cégnél." Így lenne teljes a nyilatkozat!
Aki Én
@Németh István: ...orbán ad életteret...
Miért nem mindjárt életet? Ez nem semmi elmebajról és kényszerképzetről árulkodik.
Azt a qrva mindenit, te mérhetetlen idióta.
nezelodo
Rendesen melléfogtak a gimiben, azt hitték embert faragnak, aztán egy politikai szélkakasra sikeredett a mestermű!
Németh István
@Aki Én: @nezelodo: @drrotf: ti egyszerűen szar senkiháziak vagytok! > ez nem is téma!
Aki Én
@Németh István: Ez tőled bók, te kotorék kormosképű elmebeteg.
Na, ez téma.
Németh István
@Aki Én: aki te; te agymentes barom! Valószínű, hogy külön kitenyésztett here lehetsz!
Istenakinincsen
@Németh István: Azt írtad: "a valós helyzetet és az adottságokat nézem mindenféle párt elhajlás nélkül! "
Te mint kormánytisztviselő??? Ez elég hülyén hangzik.
Mazochista Pista látom fürdesz a sikerben és elismerésben:)))...Ennél jobban nem tudunk szeretni téged, de írjál még ilyen szép és okos dolgokat. Isszuk szavaidat! Sok szépet és jót tanultunk már tőled mint a báygúnár publicistától!
Gratulálok!
nezelodo
@Németh István: Jelentős sikereid lehettek a múltban, ezért most a szellemi csőcselék adott otthont a borgőzős eszmefuttatásaidnak.
Németh István
@nezelodo: @Istenakinincsen: Az Orbánféle iskolákat a gyurcsányék feltérképezték, azt hitték hogy az Ő diplomája is kamu -pofára estek, de mert nagyon hatalomvágyók áldoznak is rá így korrumpálták az iskolákat, hogy maradjanak meg a 33 évvel ezelőtti kommunista voltuknál és azon a szemüvegen keresztül LÁTTASSÁK az egykori mára óriási tekintélyt szerzett diákjukat!
A moslékok (gyurcsány-dobrev és bandája) már a bőlcsit-óvodát is felkereste, hogy bizony nyilatkozzanak, hogy ez az Orbán gyerek már akkor is renitens volt, állítólag nem volt hajlandó a pelenkába kakilni! Hát ez, ez kérem felháborító!!! Bizony köcsögök!
Edebácsi
@Németh István: Ez az! pont az a baj, hogy a "kommunista szemléletet" viszik vissza - tűzzel-vassal - az oktatásba!
Németh István
@Istenakinincsen: @nezelodo: Okításként vázlatosan áttekintve > Az elmúlt 33 év alatt az egykori kommunista országlenyúlásból az átvedleni szándékozó kommunista trógerek - ebbe az antal is bele értendő a horn-meggyesi-gyurcsány-bajnai időszak - kemény 20 éve alatt az országot fasiszta módra ki rabló szemetek uralták: Az országnak nem volt gazdája CSAK TOLVAJA! >> AZTÁN jött 2010 a válás kora, a döcögősen induló valójában egy szabályozási rendszerrel elindított nemzetgazdaság megadta a lehetőséget, hogy az országnak gazdája legyen!!! MOS 12-13 éve az országnak GAZDÁJA VAN! Ha tetszik ha nem azt kell tapasztalnia mindenkinek, hogy az ország gazdasági életével a nemzeti életszint vonali tényezőkkel hosszú évek elmúltával csak és kizárólag ez a kormány kezdett foglalkozni! Ez meghozta azt az eredményt, hogy az emberek létbiztonsága adottá vált természetesen a nép, nemzeti rétegeződések szintjein különböző módon! > VISZONT nem voltak retorziók azokkal szemben akik a nemzetet lenyúlták, kirabolták - sajnos ez a tény visszahatott, és hat >> ugyanis az el nem marasztalt tolvaj banda és holdudvara ismételten a zavarkeltés irányába terelné a nemzetet, hogy a kialakuló zavaros helyzetben valamiféle erőre kaphasson és megszerezze a hatalmat, ha másként nem hát erőszakkal! Erre irányulnak a megmozdulásaik különböző időpontokra való szervezése ÉS ezekbe lehetőleg minél több külföldi szar tróger mozgósítása! Ez egyértelmű a rendzavarások és a területi választások során is!
a kormánynak észhez kellene térni és azavarkeltőket ezenbelül is anyilvánvaló bizonyítani sem kell hazaárulókat egyszerűen kikell tíltania politikából a közéletből, adott esetben az államérdeket sértő tevékenységeik okán >BÖRTÖN! Ennyi az EU vezetése és a félreinformáltságú alapú hőbörgését nagy ívben semmibe kell venni! Majd rájönnek ők is a valósságra!
Nos @Edebácsi: így van vagy sem? Ez itt a kérdés > miként lenni, vagy nem lenni!
Németh István
Eszembe jutott!! @Qqberci: @nezelodo: @Istenakinincsen: meg stb. hiányoltátok a "fejtágító szövegemet" hát nem bírom elviselni, ha nem tudok másokon segíteni >> persze akár értelmi szinten is!
bence
Emberbőrbe bújt hiénából nem lehet embert faragni !
evacica
Hát ez a kísérlet nem sikerült, bizony ez kudarc az iskolájának!
amortizáltok
@Németh István: nem kell a seggtől elhajolni értjük igy is nyalhatoó
amortizáltok
vettük észrre hogy szarabbnak sikeredett.
Németh István
Sajnos a gyurcsány-dobrev álom akarata érvényesült a nagyon hülye dk. nyaló pedagógus szakszervezet és a még hülyébb kommunista bérenc csökevények a tanárok esetében! A teljesség okán a tanulók és a szüleik aljas bevonása, mi több akár kényszerítése a világon a legaljasabb dolog! Nyilván ezzel ti is így lennétek ha gondolkozni tudnátok! DE NEM tudtok! Valójában a tanulók agresszióra való nevelése a szülők támogatásával azért nem semmi művelet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.