Jámbor országgyűlési képviselőként kedden kért vizsgálatot Pintér Sándor belügyminisztertől a plágiumgyanú miatt, erre szerdán kiderült, hogy még az ő korábbi cikkéből is vannak szó szerinti idézetek a tankerületi vezető szakdolgozatában.

Kedden számolt be arról Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője plagizálhatott szakdolgozatában, emiatt Jámbor András országgyűlési képviselő vizsgálatot kért Pintér Sándor belügyminisztertől (az oktatás az ötödik Orbán-kormányban a belügyminisztérium alá tartozik).

Tragikomikus csavar: A kölcseys tanárokat kirúgó tankerületi vezető még attól a Jámbor Andrástól is plagizálhatott diplomamunkájában, aki most vizsgálatot kezdeményezett az ügyben

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Marosi az a tankerületi vezető, aki a napokban öt tanárt is azonnali hatállyal kirúgott a Kölcsey gimnáziumból, miután a pedagógusok polgári engedetlenségi akcióban vettek részt a közoktatás helyzete miatt.

Hadházy egy meg nem nevezett tudományos szakértővel is leellenőriztette a szöveget, amely szerint annak legalább 36 százaléka más forrásokból szó szerint átemelt, de nem jelölt idézésekkel van tele, de gyaníthatóan ennél nagyobb a plagizálás mértéke.

A 444 cikke szerint Hadházy most egy újabb bejegyzésében azt állítja, hogy Marosi az erkölcs és etika szakon írt szakdolgozatában - melyben a tanároknak a halálbüntetésről alkotott véleményeit vizsgálta – Jámbor András korábbi cikkéből is szerepelnek átemelt, szó szerinti részek (Jámbor ugyanis korábban az általa alapított Kettős Mérce című lap főszerkesztője volt). 

"Marosi (amúgy erkölcs és etika szakos pedagógus) még a "szakdolgozatot" lezáró elmélkedést is megspórolta és inkább Jámbor András cikkéből copy-pastelt ki pár mondatot. Igaz, a cikket felsorolta a források között, de azt nem jelezte, hogy szó szerint vesz át belőle mondatokat. Pedig tudta, hogy mi az az idézés és hogyan kell azt csinálni, mert egy bekezdéssel később már egy másik klasszikust, Dosztojevszkijt idézte szó szerint, immár helyesen, idézőjellel, forrásmegjelöléssel..."

– írja Hadházy a bejegyzésében.

A független országgyűlési képviselő még beidézte az egyik tudományos szakértő megjegyzését, aki szerint

"a plagizálás kapcsán jelen esetben nem az a lényeg, hogy van-e idézőjel vagy nincs, hogy van-e forrás feltüntetve vagy nincs: TELJESEN MINDEGY, a legtökéletesebb forrásmegjelöléssel és idézőjelek használatával sem lehet egy szakdolgozat 40%-át egyszerűen kimásolni máshonnan!! (Ezt azért tartom fontosnak, hogy ne arra fusson ki a dolog, hogy de hát lábjegyzetben hivatkozott. TELJESEN mindegy, ettől még nem másolhatja be a dolgozata 40%-át.)"

A plágiumvád kapcsán a Kodolányi Egyetem is vizsgálatba kezdett a cikk szerint.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
@KisTehen: Ellenzékben Orbán és bűntársai srm jártak be a munkahelyükre!
Hadházi parlamenten kívül dolgozik, szavazni megy majd be - mint mondta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@KisTehen: Mé', a csútkány bement?...
Baker
@KisTehen: Ellenzékben Orbán és bűntársai srm jártak be a munkahelyükre!
Hadházi parlamenten kívül dolgozik, szavazni megy majd be - mint mondta.
namihami
Szép volt Trixi! Szép volt Trixi!
Nem lehetne a Fradi(Orbán) szurkolókat odarendelni, hogy szurkoljanak neki? A dolog anyagi része már évtizedek óta folyamatosan ki is van fizetve!
lampa laz
Egy plagizált diploma kizárólag annyit ér mint amennyit az az ember aki azt megszerezte. Tehát, szart sem ér.
Galway
@KisTehen: Téged megfejtek már ma, vagy csak ingyér' kérődzöl itt, te marha?!
amortizáltok
szép kis tanszarkerületi vezető, mer másokat véleményezni megfélemliteni kirugni ROSSZABB MÁR MA ITT MINT az ávós érában, túlnőtte a jogot a politika ez már igy SZAR ÁM sáros meg szaros mind a felső szinten ? ki a parlamentből a poltikát a nép nem ezt PÉNZELI , mig a többi koldussá lesz ezek meg milliárdosokká

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.