Magyarországon szokás, hogy megtaláljuk a politikai eszközét annak, hogy egy többségi vagy egy teljes nemzeti egyetértést hozzunk létre, amivel aztán a kormány sokkal jobban tud gazdálkodni a brüsszeli csatákban, mintha ez nem lenne a kezében – érvelt a most induló nemzeti konzultáció mellett Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

Orbán Vikor megmondta: Magyarországon bevonják a döntésekbe az embereket
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök kijelentette,

az Oroszország elleni szankciókat nem demokratikus módon vezették be, az a brüsszeli bürokraták és az európai elit döntése volt.

Orbán Viktor hozzátette,

egyelőre még demokrácia van Európában, és számít, hogy mit gondolnak az emberek. Magyarországon rendszeresen megkérdezik, a döntésekbe is bevonják az embereket "a legnehezebb európai kérdésekben", legyen szó a migrációról, a koronavírus-járvány kezeléséről vagy a jelenlegi szankciókról

- mutatott rá a miniszterelnök.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A "nemzeti konzultációnak" csúfolt fidesz-kdnp propaganda minden, csak nem az emberek véleményének kikérése!!! A gondosan fidesz módra kreált kérdésekre előre kreált válaszok adhatók, amelyek sokak számára nem megfelelőek!!!
A konzultáció az lenne, ha lenne normális, rendszeres párbeszéd a civilekkel, érdekképviseletekkel, szakszervezetekkel, az ellenzékkel és ezekből a megbeszélésekből születhetnének válaszok!!! De ilyenek nincsenek csak diktatórikus egyszemélyes döntések!! Ez minden, csak nem demokrácia!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És ez csak egyik aspektusa annak, amiért nem efftársi!
Logogrif
Kecóka megint blöfföl : a népszámlálás mennyiben adhat választ a "kór"-mányzás mikéntjére ? Süke-bóka!
Lepényleső
...be,aztán be is intenek nekik miután kizsebelték őket,- és az lesz amit a nagy bán nagy álmaiban lát?
gina
Mocskos hazug szemét,,,hogy van pofája ennek az elmebetegnek ///
yell
Orbán és a Fidesz tényleg megcsinálta. Szó szerint, azt sem lehet elhinni nekik, amit kérdeznek.

nepszava.hu/3172561_nemzeti-konzultacio-kerdesek-elemzes
evacica
Hát Orbánnak igen vastag bőr van a képén! Úgy hazudik mint a vízfolyás, de sajnos még mindig sok olyan egyszerű ember van aki el is hiszi ezt a sok hazugságot! Ez a konzultáció mint a több is csak a pénzt viszi valamelyik haver zsebébe, de értelme nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.